Cauti fericirea? Vine la pachet cu animalele de companie! Iată adevărul descoperit de cercetători

Cauti fericirea? Vine la pachet cu animalele de companie! Iată adevărul descoperit de cercetători
Si mai mult decat atat, afla azi lucrurile pe care trebuie sa le știe deținătorii acestor minunate ființe

Un studiu publicat recent arată ca pisicile, cainii si alte animale ne fac mai zambitori si mai impliniti

Acum, in mijloc de an 2022, in contextul problemelor economice, politice si de mediu care afectează mare parte din lume, avem si motive sa zambim! Nu este un secret ca oamenii își iubesc animalele de companie, dar sunt proprietarii de animale cu adevărat mai fericiți decât o persoană obișnuită (dupa cum am spus deja in propozitiile de la inceputul acestui articol)? Mulțumită tuturor fotografiilor pe care proprietarii de animale de companie le fac cu prietenii lor blanosi si le posteaza online, un nou studiu a descoperit că răspunsul este un mare si generos DA!

Într-o analiză globală ce a folosit inteligența artificială, cercetătorii de la Petplan (din Marea Britanie) au descoperit că proprietarii de animale de companie din întreaga lume sunt semnificativ mai fericiți decât vecinii lor care nu detin animale de companie. De fapt, rezultatele acestui studiu dat recent publicitatii au aratat ca gazduirea de animale de companie crește fericirea generală cu peste 22%, la nivel ...international.

Zâmbetul nostru din fotografii spune tot ce trebuie spus!
O echipă de compania britanica (specializata in grija si studierea animalelor de companie de orice fel) a folosit instrumentul de recunoaștere facială AI de la Microsoft Azure pentru a examina peste 250.000 de fotografii (inclusiv selfie-uri) ale proprietarilor de animale de companie pe retele sociale și Google Images, în timpul acestui studiu. Acest lucru le-a permis să cuantifice cât de fericiți îi face pe oameni să aibă un animal de companie însoțitor, indiferent de țara în care se află.


Mai exact, cercetătorii s-au uitat la fotografii de la proprietarii de câini, pisici și iepuri din fiecare țară OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică). Oamenii ce au lucrat pentru acest proiect aparte au găsit fiecare fotografie căutând hashtag-uri specifice legate de denumirea animalului, selfie sau alti termeni relevanti. Instrumentul Face API de la Microsoft Azure a detectat apoi niveluri de emoții în fotografii clare cu fețe umana - punctând fiecare emoție pe o scară de la 0 la 100.

Din acel bazin uriaș de date vizuale, programul a examinat 9.000 de imagini, generând scoruri pentru emoții detectabile, de la fericire, la frică și dezgust. În comparație cu scorul mediu al fericirii de 36,8%, studiul constată că scorul mediu al fericirii în rândul proprietarilor de animale de companie este de 59,3%. Asadar, exista atat un reper, cat si un termen de comparatie!

Iata care au fost tarile care au afisat cei mai fericiti oameni in a caror familie exista si un animal de companie:
- Noua Zeelanda
- Brazilia
- Ungaria
- Olanda
- Australia
- Africa de Sud
- Canada
- Pakistan
- EAU
- Marea Britanie
- Italia
- Belgia
- Cehia
- SUA
- Singapore
- Finlanda
- Suedia
- Franta
- Germania
- Irlanda

Este greu să nu zâmbești în tari ca Belgia și Noua Zeelandă!
În timp ce deținerea unui animal de companie pare să aducă oamenilor mai multă fericire, indiferent de locul in care locuiesc, studiul constată că cei mai fericiți proprietari de animale de companie din lume trăiesc în Noua Zeelandă. Instrumentul AI a descoperit că proprietarii de animale de companie au aici un scor mediu de fericire de 88,4. Proprietarii de animale de companie din Brazilia (83,8) și Ungaria (81,6) completează primele topul primilor trei. Statele Unite au ajuns pe listă, dar au terminat pe locul 14, proprietarii de animale de companie având un scor mediu de fericire de 70,7. 

În ceea ce privește cât de mult un prieten blănos sporește fericirea cuiva față de o persoană obișnuită, nicăieri deținerea de animale de companie nu ne ridică moralul mai mult decât în ​​Belgia. Proprietarul mediu de animale de companie acolo este cu 172,8% mai fericit decât o persoană obișnuită! Animalele de companie fac oamenii cu 158% mai fericiți în Canada și cu peste 150% mai fericiți în China. Din nou, SUA s-au clasat pe locul 14, dar îngrijirea unui animal de companie aproape dublează fericirea cuiva - ridicându-l cu 87,3% peste medie.

Brazilia găzduiește cei mai fericiți proprietari de câini (scor mediu de 94,2), locuitorii din Noua Zeelandă primesc cel mai mare plus de la pisici (89,4), iar oamenii din Țările de Jos sunt cei mai fericiți să aibă iepuri (78,7).

În general, proprietarii de iepuri publică de fapt cel mai mare număr de postări pozitive pe rețelele sociale cu privire la însoțitorii lor patruped (71,4%), urmați de proprietarii de câini (67,9%) și de pisici (64,7%).

Citeste si articolul in care vorbim despre cele mai frecvente preconcepții legate de animalele de companie!

Ce aduc animalele de companie în viața noastră?
V-ati intrebat cum se schimba existenta noastra, ca oameni, cand primim in caminele noastre aceste minunate fiinte? Cercetătorii Petplan declara că deținerea de animale de companie contribuie considerabil la îmbunătățirea bunăstării unei persoane. Echipa britanica afirma că proprietarii de animale de companie devin adesea mai în formă și mai sănătoși - în special proprietarii de câini care își iau animalele de companie la plimbări regulate. Acest lucru le permite, de asemenea, să cunoască oameni noi și să aibă, de asemenea, compania prietenului lor blănos.

Echipa adaugă că proprietarii de animale de companie pot chiar să-și observe sănătatea mintală îmbunătățită, rutinele lor zilnice devin mai organizate - uneori acestia inregistreaza chiar si adoptarea de noi... hobby-uri.

Desigur, alegerea unui animal de companie si integrarea sa in propriul camin este un angajament serios. Cercetătorii spun că oricine se gândește să aducă acasă un animal de companie ar trebui să ia în considerare timpul, banii și atenția pe care va trebui să o dedice noului lor prieten.

Care sunt insa responsabilitățile unui proprietar de animale de companie, azi?
 
 Dacă în prezent ai grijă de un animal de companie (sau te pregatesti pentru acest lucru) este esențial să privesti introspectiv pentru a determina dacă oferi cea mai bună calitate a îngrijirii prietenului tău blănos, solzos sau cu ... pene.

Ai o responsabilitate de a avea grijă de animalul tau de companie, dar și un privilegiu - ce trebuie tratat ca atare:
  1. Miscare si joaca
Unele animale de companie vor avea nevoie de mai multa miscare decât altele. Câinii au adesea nevoie de mult timp în aer liber, de la plimbări până la joacă în parc, pentru a arde excesul de energie. Pentru pisici, inseamna urmărirea și lovirea jucăriilor specifice.

Gaseste in magazin jucarii, ansambluri de joaca, sisaluri si accesorii pentru pisici!

 
  1. Vizite la veterinar
Acest lucru este esențial pentru a mentine cainele ori pisica într-o stare bună de sănătate. Un control oferă, de asemenea, posibilitatea de a identifica orice aspecte medicale înainte ca acestea să devină probleme semnificative. Un profesionist veterinar vă va examina amănunțit animalul de companie pentru a se asigura că se simte cel mai bine.

Pentru deparazitarea corecta a cainilor si pisicilor, acest material iti poate fi de un real folos - afla cum influenteaza aceste aspecte si sanatatea copiilor sau familiei tale!
 
  1. Socializare
Socializarea este esențială pentru un prieten blănos fericit și sănătos. Multe animale sunt obișnuite să trăiască în haite. Întâlnirea și cunoașterea altora poate spori încrederea animalului tău de companie și poate ajuta la atenuarea sau chiar la eliminarea oricăror tendințe nervoase sau anxioase.
 
  1. Hrana corecta
O dietă adecvată și sănătoasă este vitală pentru a oferi animalului tău cel mai bun nivel de îngrijire. Zeci de factori pot avea un impact drastic asupra tipului de hrană pe care ar trebui să il consume animalul tau de companie - vârsta, greutatea, alergiile și nivelul de activitate s.a. Dacă nu sunteți sigur ce fel de mâncare este cel mai bun, asigurați-vă că vă consultați cu echipa Petmax.ro - vezi aici ofertele la hrana uscata pentru caini:

 
  1. Siguranță
A fi un părinte responsabil  înseamnă, de asemenea, să oferi cel mai bun nivel de siguranță pentru prietenul tău. Aceasta înseamnă să luați măsuri de precauție suplimentare în casa, în afara casei, precum și să implementați măsuri de siguranță suplimentare în cazul în care animalul fuge de acasă.
 
  1. Sanatate dentara
Curăța în mod regulat dinții prietenului tău blănos pentru a-i menține sănătatea bună. Practicarea unor bune obiceiuri de igienă dentară acasă este  la fel de importantă! Pisicile și câinii trebuie să-și perieze dinții în mod regulat cu pastă de dinți prietenoasă cu animalele. Poate că nu este o faptă plăcută nici pentru tine, nici pentru animalul tău de companie, dar este necesar să previi bolile dentare. Comanda de aici cele mai populare soluții de igiena orala pentru pisici!
 
  1. Antrenament si dresare
Astfel, se construiește încredere și respect reciproc - o experiență plăcută de legare, atât pentru tine, cât și pentru prietenul tău iubit. Câinii, în special cățeii, se dezvoltă prin  și învățarea de noi trucuri.

 
  1. Strange după animalul tău de companie
A fi un proprietar responsabil de animale de companie înseamnă și a fi respectuos față de cei din jur. Ori de câte ori animalul tău iese afară și lasă mici cadouri, fie la plimbare, fie în curtea din spate, asigură-te că le cureti, în timp util. Nu numai că sunt neplăcute de văzut sau, mai rău, la călcare, da poartă și microbi care ar putea dăuna altor persoane și altor animale din jurul tău.
 
  1. Sterilizare sau castrare
Din păcate, există mai multe animale în adăposturi decât în caminuri, locuri unde ar putea fi acceptate și iubite. Sterilizarea  animalului tău de companie poate ajuta la reducerea numărului de animale care ajung în adăposturi sau sunt eutanasiate și are multe beneficii pentru sănătate care, de asemenea, pot ajuta cainii si pisicile sa trăiască o viață fericită și sănătoasă!
 
  1. Oferă-le multă dragoste
Când aduci un animal de companie în casa ta, câștigi un membru suplimentar al familiei. Aceste animale au dragoste nesfârșită și neclintită pe care să ți-o ofere în timp ce cer puțin în schimb. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că le onorăm și le oferim dragoste în fiecare zi, având grijă de ei, asigurându-le și oferindu-le o mulțime de recompense, jucarii și atentii! Descoperă și rolul toaletarii la caini sau pisici, chiar aici.

Iată și alte idei de activitati pentru patrupedul tau, pe blog!

Deși acestea sunt doar cateva din responsabilitățile proprietarului unui animal de companie, lista ar putea continua ...vreme de multe randuri! A fi un detinator de animale de companie este un angajament mare, dar întotdeauna merită. Știm aceste lucruri din propria experienta - aici, la Petmax, am făcut din grija animalelor de companie cariera noastră!

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!