Idei de activitati pentru patrupedul tau

Idei de activitati pentru patrupedul tau

Idei de activitati pentru animalul de companie
 

            Nu o data ni s-a intamplat sa gasim lucruri roase de cainele nostru, sau sa ne anunte vecinii cand ne intoarcem de la serviciu ca din apartament s-au auzit toata ziua latraturi. Nu o data ni s-a intamplat sa observam ca patrupedul nostru a devenit mai irascibil si sa nu stim cauza. Lipsa activitatii si a miscarii, asta e cauza in cazul majoritatilor deraieri de la un comportament normal la unul atipic. In articolul acesta vom incerca sa va dam cateva idei de cum sa ne petrecem timpul impreuna cu patrupedul nostru. Petrecerea timpului impreuna cu blanosul nostru are avantajul de a consolida relatia intre noi si caine precum si avantajul de a permite cainelui sa-si consume energia in felul asta devenind mai echilibrat si mai armonios.

La PetMax gasesti tot ce ai nevoie pentru activitatile din aer liber sau de acasa pentru patrupedul tau.

 

         











    


   Acum ca a trecut iarna si vremea s-a facut frumos, nu mai avem nici o scuza sa nu iesim la joaca in fiecare zi chiar si numai pentru jumatate de ora.
Cateva activitati pe care patrupedul nostru cu siguranta o sa le aprecieze.


1) Plimbarile la pas fie ele prin cartier, parc, ulita sau oriunde avem posibilitatea sunt benefice atat pt noi cat si pentru cainele nostru. Mersul alene permite cainelui sa miroase locurile care prezinta interes.

In cazul in care plimbarea se face vara, asigurati-va ca temperatura nu este foarte crescuta. La temperatura crescuta, asfaltul devine foarte fierbinte si poate rani pernutele catelului. In caz de temperaturi ridicate, alegeti sa faceti plimbarea dimineata foarte devreme sau seara dupa apus. Pentru anotimpul rece, daca temperaturile sunt foarte scazute, ori scurtati timpul plimbarii, ori asigurati catelul cu o haina care sa-l protejeze. Iarna trebuie sa fiti atenti ca la fiecare intoarcere in casa sa spalati pernutele catelului deoarece sarea sau alte materiale antiderapante poate dauna cainelui



2) Daca stam in oras putem frecventa parcurile sau tarcurile special amenajate pentru caini. In felul acesta ne putem face noi prieteni ajutand cainele sa invete cum sa socializeze cu alti catei.
Recomandam sa vorbiti inainte cu stapanii celorlalti caini si asigurati-va inainte de a intra in tarc ca prezentii caini sunt sociabili. Faceti asta pentru a preveni altercatiile intre ei.

3) Inotul. Majoritatea cainilor adora apa. Inotul le consuma energia si este mereu o bucurie pentru blanosi. Daca aveti si o jucarie care sa pluteasca si sa poata face aport din apa e si mai bine.
Asigurati-va ca  locurile de balaceala sunt sigure!



4) Alergatul pe langa bicicleta. Mersul pe bicicleta pe care unii dintre noi il adoram poate sa devina acum si mai placut. Cainele nostru ne poate acompania. Asta se poate face simplu cu cainele liber pe langa bicicleta sau cu ajutorul unui dispozitiv special atasat cainelui.

Lasati cainele liber numai in locurile in care aces lucru este permis si mai ales daca cainele este dresat in asa fel incat sa nu riscati sa-l pierdeti. Asigurati-va ca atasati corespunzator dispozitivul corelat cu bicicleta si mai ales ca patrupedul il tolereaza si este invatat cum sa mearga in el. Stabiliti un ritm de mers pe care sa-l poata sustine si cainele.

5) Joaca cu mingea sau frisbee. Unul dintre jocurile preferate de majoritatea cainilor este aportul de minge. Mergeti intr-un loc mai intins si in care sa nu fie lesa obligatorie. Jumatate de ora de alergatura sustinuta dupa minge ii va fi suficient pana la urmatoarea repriza de joaca.
Asigurati-va ca locul de joaca cu mingea nu se afla langa strazi circulate si lasati cainele liber numai daca este permis in acel loc si daca cainele cunoaste comenzile de baza incat sa nu riscati ca el sa fuga si sa il pierdeti.



6) Jogging. Nu ezitati sa luati si cainele cu voi atunci cand mergeti la jogging. Cu lesa atasata la zgarda, veti avea un partener de alergat foarte competitiv.
Alegeti pentru jogging un parc in detrimentul strazilor. Daca totusi faceti Jogging de-alungul strazilor, asigurati-va ca tineti cainele pe partea dreapta a dumneavoastra si nu expus catre strada.


7) Cluburile de agility. In ultimii ani au aparut tot mai multe cluburi de agility conduse de oameni specializati in agility canin. Avantajul cluburilor este dotarea lor cu diverse trasee/obstacole care va vor tine cainele in alerta si care ajuta foarte mult la consumarea energiei si mai ales la dezvoltarea  unei relatii armonioase intre dumneavostra si patruped. Agility dezvolta controlul asupra cainelui fara lesa si te invata cum sa stapanesti cainele prin limbajul corpului fiind o modalitate de dresaj foarte distractiva.

8) Dresajul. Niciodata dresajul cainelui nu este suficient. Discutati cu un dresor autorizat pentru evaluarea cainelui dumneavoastra si saptamanal, dupa posibilitati mergeti la sedinte de dresaj. Chiar daca dresajul nu necesita foarte multa miscare fizica, acesta va solicita cainele foarte mult ba chiar mai mult decat o simpla plimbare. Beneficiile fiind si mai mari caci in afara ca va obosi cainele, dresajul ajuta la o mai buna si solida legatura intre stapan si caine.
Atentie - Dresajul trebuie facut la un dresor acreditat si intotdeauna trebuie facut in prezenta stapanului. Evitati sa lasati cainele la dresaj fara sa fiti si dumneavoastra prezent

            In cazul in care vremea este urata si nu va permite sa iesiti afara, distractia poate continua si la interior in apartament.

9) Cautatul de obiecte sau recompense. Ascundeti prin casa recompense sau jucarii si indemnati cainele sa le caute si sa le gaseasca. Indata ce cainele va intelege care e jocul va rascoli casa sa gaseasca ceea ce ascundeti. Cu timpul ascundeti obiectele sau recompensele din ce in ce mai bine si veti fi surprins cat de repede va evolua cainele dumneavoastra in a gasi ascunzatorile cele mai grele. Nu uitati sa laudati cainele de fiecare data cand gaseste ceea ce cauta, in felul asta il impulsionati sa caute mai departe

10) Jucariile inghetate. Pe piata au aparut de la mai mult firme jucarii care pot fi umplute cu diverse paste/alimente care apoi le puteti congela. O astfel de jucarie inghetata va tine ocupat cainele dumneavoastra o buna bucata de timp pana ce el va reusi sa scoata toata compozitia din jucarii. Compozitia poate fi facuta din branza proaspata de vaci, legume fierte, diverse paste din comert expres facute pentru astfel de jucarii. Pe internet puteti gasi numeroase retete de astfel de compozitii.

11) Tug of war. Un joc apreciat de patrupedul nostru. La PetMax gasiti mai multe variante de jucarii pentru acest joc. Stapanul tine de o parte a jucariei si opune rezistenta cand cainele vrea sa i-o ia.

Este foarte important sa remarcam cum interpreteaza si gestioneaza cainele un astfel de joc. Daca vi se pare ca la acest joc apare o forma de agresivitate la caine, intrerupeti-l. De asemenea este importanta jucaria cu care faceti acest joc pentru a preveni o eventuala muscatura de mana de aceea este bine sa folositi numai jucarii facute special pentru astfel de joc. Jucaria trebuie sa fie rezistenta incat sa nu se rupa si trebuie sa nu raneasca dintii cainelui. Gestionati bine gradul de rezistenta pe care-l opuneti incat cainele sa nu sufere rani la nivelul dintilor/gingiilor. de preferat este ca in final sa-l lasati sa castige. In felul acesta cainele va fi multumit si-si va dori in continuare sa se joace

12) Jucariile pentru stimularea inteligentei. De regula jucariile pentru stimularea inteligentei sunt cu eliberare de recompense/hrana. De indata ce cainele intelege cum functioneaza, va fi de neoprit din a scoate toate recompensele. Astfel de jucarii sunt foarte bune nu numai pentru ca tine cainele alert si-l oboseste dar va deveni din ce in ce mai perspicace.

13) Jucarii de ros. Aceste jucarii ajuta si la curatarea dintilor. Mentinerea unor dinti sanatosi, este foarte importanta pentru patrupedul nostru.
Supravegheati intotdeauna cainele in timp ce roade jucaria, ca in cazul in care reuseste sa o rupa sa nu inghita parti din ea. Daca cainele reuseste sa rupa jucaria, aruncati-o imediat.

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile pe care le puteti intreprinde alaturi de patrupedul dumneavoastra care garanteaza pentru el o viata echilibrata, un tonus sanatos, o relatie armonioasa cu dumneavoastra si multa distractie pentru amandoi



 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!