Toaletarea animalelor este foarte importanta si Zuzi ne ajuta cu sfaturi si un salon de cosmetica canina si felina

Toaletarea animalelor este foarte importanta si Zuzi ne ajuta cu sfaturi si un salon de cosmetica canina si felina

            Adesea  ne lovim de nenumarate nelamuriri. Cum sa facem sa diminuam cantitatea de par lasata de patrupezii nostri, cum sa le taiem unghiile incat sa nu le facem rau, cu ce sa ii spalam incat sa nu li se usuce pielea, sa-i tundem iarna sau nu, etc? Cei mai in masura sa ne raspunda la aceste intrebari sunt specialistii care fac asta zi de zi. Ei ne pot invata cum sa avem grija de animalutele noastre si ne pot spune de ce este esential ca periodic sa-i ducem la salon.

            Un astfel de specialist de la www.zuzivet.ro si-a facut timp sa ne raspunda la cateva intrebari  elementare pentru a intelege mai bine ce avem de facut

PETMAX: Cand a luat nastere "Zuzi vet, cosmetica si frizerie veterinata"?

Zuzi Vet : Zuzi Vet a luat nastere in martie 2018. Numele Zuzi provine de la catelusa noastra Fox Terrier



PETMAX: In ce consta un pachet de toaletat la caini?

Zuzi Vet : Un pachet complet de toaletat un caine incepe prin a face cunostinta cainele cu frizerul, pentru a se acomoda cu mediul, in special daca este prima dat cand ne calca pragul. Pentru cateii care vin in mod regulat la noi, atmosfera de la noi si manoperele le sunt deja cunoscute si acomodarea se face mai repede pentru ei. Apoi realizam periajul blanitei, pentru a vedea daca este incalcita si daca are nevoie de solutii speciale pentru descalcire. Urmeaza baia, in cadrul careia aplicam sampon de doua ori , iar la final un balsam sau o masca hidranta, in functie de nevoiele blanitei. Trecem la uscat si periat, iar apoi tunsul propriu zis. In final , realizam toaletarea urechilor, taiatul unghiilor, iar la pachetele Zuzi Sap facem masajul pernitelor cu o crema hidranta speciala,  improspatarea respiratiei si rasfatul final cu un accesoriu cadou.



PETMAX: Pisicile pot beneficia si ele de rasfat la Zuzi vet?

Zuzi Vet : Da , pot beneficia si pisicle de rasfat la noi in salon, avem mai multe pachete personalizate in functie de nevoile fiecarui animalut.

PETMAX: Exista preconceptia ca pisicile nu se toaleteaza mai mult decat un simplu periat. Este tunsul pisicilor o practica gresita? Tunsul poate dauna cumva felinelor?

Zuzi Vet : Este adevarat ca exista aceasta preconceptie, dar tunsul pisiclor a devenit de multe ori o necesitate pentru stapani, in special in perioadele de naparlire, in care pisicile umplu casele de par. Tunsul pisicilor se realizeaza in special pentru confortul propietarilor, dar este foarte important de mentionat ca acesta nu provoaca niciun rau pisicilor, iar acest lucru il afirm din experienta de frizer in primul rand si in al doilea rand ca si proprietar de pisici pe care le tund de cateva ori pe an.



PETMAX: Toatelati si caini de rasa mare?

Zuzi Vet : Da, toaletam si caini de talie mare, dar la ei este vorba in mare parte de spalat si periat, sunt putini caini de talie mare care se tund, sau care se pretaza a fi tunsi.

PETMAX: Cum te descurci cu patrupedele mai putin cooperante? Recurgi si la anesteziere?

Zuzi Vet : Anestezierea se poate practica doar in cabinetele veterinare, la noi in salon nu se recurgere la anesteziere. Din punctul meu de vedere , la anestezierea pentru un tuns, raportul efecte negative-beneficii este in defavoarea cainelui , in special pe termen lung.
La noi au fost cazuri extrem de rare in care nu am putut duce toaletarea pana la final, in general cu multa rabdare si blandete cateii devin cooperanti.

PETMAX: La ce interval de timp recomanzi toaletatul (tuns, baie)?

Zuzi Vet : acest aspect depinde foarte mult de tipul de blana al animalului, daca sta in curte sau in casa. In general , pentru cei care stau in casa, baia se recomanda o data pe sptamana, dar este foarte important sa se foloseasca produse de calitate care sa nu lezeze in niciun fel pielea . Pentru tuns, recomandarea este la o luna-doua, in functie si de cat de repede creste blana animalutului, dar este foarte important ca intre tunsori blanita sa fie intretinuta prin baie si periat.


PETMAX: Difera recomandarea si in functie de anotimp?

Zuzi Vet : pentru cateii care stau in casa, nu difera. Pentru cei de la curte,da, pentru ca lor blana le confera suport termic in anotimpul rece.

PETMAX: Ce sfatuiesti stapanii de animale de companie sa faca intre vizitele la frizerie?

Zuzi Vet : Intre vizitele la firzerie , stapanii sunt sfatuiti sa perie blana cu regularitate, acest lucru fiind important atat pentru sanatatea blanitei, cat si pentru a forma o obisnuinta pentru animalut. In caz contrar, toaletarea devine un stres pt catei, iar blana se incurca si devine mult mai greu de intretinut.

PETMAX: S-a intamplat sa refuzi la toaletat un animal? Pe ce considerente?

Zuzi Vet : Singurele animale refuzate au fost cele extrem de agresive, la care toaletarea era imposibila, dar aceste cazuri sunt foarte rare.

PETMAX: Asigurati toaletarea animalelor de companie  si la domiciliu?

Zuzi Vet : Acest serviciu nu face parte din portofoliul nostru.

PETMAX: Cat este de necesar ca stapanul pet-ului sa apeleze la toaletaj profesional in detrimentul celui facut acasa de stapan?

Zuzi Vet : Este foarte important, pentru ca in primul rand proprietarii nu stiu sa ingrijeasca corect blana animalului, iar in al doilea rand exista un mare risc de accidente, am avut cazuri in care animalele au fost taiate accidental de catre proprietari acasa.
De asemenea, si partea estetica este de luat in calcul, experienta dobandita in timp se reflecta in modul in care cainii sunt tunsi.

PETMAX: Cum se poate face programare pentru toaletaj?
Zuzi Vet : Programarea la toaletaj se poate face apeland numarul de telefon 0770457033 sau accesand site-ul nostru www.zuzivet.ro, unde avem o rubrica speciala pentru programari.



PETMAX: Cat dureaza aproximativ un toaletat complet pentru un caine de talie medie?

Zuzi Vet : un toaletat complet dureaza aproximativ 2 ore-2 ore si jumatate.

PETMAX: Stapanii au voie sa asiste cat timp le toaletezi animalele de companie sau e de preferat sa nu fie prezenti?

Zuzi Vet : Este preferabil ca stapanii sa nu asiste la toaletajul cateilor, deocarece majoritattea animalutelor sunt mai putin cooperante in preajma stapanilor, se rasfata, sunt mai putin cooperanti . In absenta lor toaletajul se desfasoara mai usor , iar frizerul reuseste mult mai usor sa creeze o relatie cu animalutul.

PETMAX: Ai anumite produse preferate pe care le folosesti, vreo gama anume?

Zuzi Vet : Gamele pe care le folosim sunt PSH si Iv San Bernard.

PETMAX: Produsele de toaletare difera pt tipul de blana, culoare sau sunt aceleasi pentru toti cainii si pisicile?

Zuzi Vet : Produsele folosite  difera in functie de textura blanitei, in functie de gradul de incalcire pe care il prezinta blana si de asemenea exista sampoane speciale pt culoarile diferite.

PETMAX: S-a intamplat sa ai la tuns un animal care sa prezinte purici, capuse? Chiar si in cazul asta finalizezi toaletatul sau il refuzi?

Zuzi Vet : Din pacate se intampla destul de des, dar incercam sa responsabilizam proprietarii animalelor, incercam sa ii facem sa inteleaga care sunt riscurile la care sunt supuse animalele in cazul nedeparazitarii la timp al acestora.

PETMAX: Clientul poate cumpara de la voi produse de igiena pentru animalut?

Zuzi Vet : Da, pot fi achizitionate de la noi produse de igiena pentru animalut, punem la dispozitia stapanilor o gama foarte variata de produse.


PETMAX: S-a intamplat vreodata sa primesti cerere de toaletare pentru alta specie de animal in afara de pisica sau caine?

Zuzi Vet : Da, s-a intamplat. A fost vorba de doua sau trei ori de niste iepurasi.


            Cu totii aveam grija ca animalele noastre de companie sa beneficieze de hrana adecvata, de confortul necesar, de timpul in care sa si consume energia dar nu trebuie sa neglijam igiena cainelui. Pentru  sfaturi privind toaletarea si igiena animalutului dvs dar si pentru programarea  lor la un rasfat, nu ezitati sa consultati pachetele personalizate pe www.zuzivet.ro.
            Cum vara se apropie cu pasi repezi, haideti sa ne pregatim blanosii de sezonul estival!
 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!