Sănătatea dinților la câini - mai importantă decât credeai

Sănătatea dinților la câini - mai importantă decât credeai

Scurt ghid pentru o îngrijire corectă a dinților

Păstrarea sănătății dinților câinelui tau este esentiala pentru bunastarea sa - in caz contrar, ignorarea acesteia poate duce la acumularea de placă și la probleme dentare dintre cele mai grave. Bolile dentare sunt foarte frecvente la câini, fiind devansate doar de infecțiile urechilor, și pot fi extrem de inconfortabile - la fel cum ar fi și pentru noi, oamenii. Pentru a evita costurile de tratament (ce nu sunt deloc mici), te incurajam (si te invatam practic, in articolul de azi) sa verifici și sa cureți dinții câinelui tau ca parte a rutinei obișnuite de îngrijire. In plus, iti recomandam cateva produse pe care le gasesti in magazinul PetMax, menite sa te ajute la fiecare pas - vom vorbi astfel despre cateva articole de farmacie si suplimente ce pot ajuta dantura canina, la orice varsta si in orice context; nu vor lipsi nici informatiile legate de recompensele ce sprijina curatarea danturii, dar si despre hrana si jucariile ce indeplinesc acelasi rol.

Probabil că știi că trebuie să ai grijă de dinții tai, dar știai că este important să ai grijă și de dinții câinelui tau? Îngrijirea dentară a câinilor este un lucru extrem de important, dar mulți proprietari de câini par să uite de acest lucru, chiar si acum, in era informatiei si in acesti ani in care comandam totul online, la doar un click distanta.

Dacă citesti acest articol, vei fi deja cu un pas înaintea multor alți proprietari de câini - vei afla aproape tot ceea ce ține de îngrijirea dentară a câinilor. Acest lucru porneste de la a intelege cum arată o gură sănătoasă, ce inseamna menținerea sănătății gurii câinelui și cunoașterea semnelor unei danturi nesănătoase.

Ai grijă de sănătatea orală a câinelui tau

Pentru a ne păstra gura curată, ne spălăm pe dinți și folosim ața dentară în mod regulat. Din păcate, câinii nu au această abilitate (de unii singuri). Prin urmare, depinde de noi să ne asigurăm că sănătatea orală a câinelui din familia noastra este așa cum ar trebui să fie. Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a menține sănătatea gurii câinelui.

● Perieaza dinții câinelui 
Cel mai elementar lucru pe care ar trebui să îl faci pentru a avea grijă de sănătatea orală a câinelui tau este să îi spălați dinții. Există pe piață periuțe de dinți și paste de dinți specifice pentru câini. Aceste dispozitive vor ajuta la reducerea bacteriilor care se găsesc în mod specific în gura animalelor de companie. Cel mai bine este să spălați dinții câinelui zilnic.

Dacă nu ați mai spălat niciodată dinții câinelui, faceți pași mici. Multor câini nu le place să le fie atins botul. Așadar, periajul dinților poate fi ceva ce nu le place. Începeți prin a vă obișnui câinele să fie atins în interiorul gurii, cum ar fi de-a lungul dinților și gingiilor.

Odată ce câinele se simte confortabil cu asta, introduce periuța de dinți. Lăsați-l să o miroasă, astfel încât să știe că nu este ceva de care să se teamă. Pe măsură ce câinele se obișnuiește cu periuța de dinți, puteți începe să i-o puneți în gură și să îi spălați pe dinți.

Pentru a peria dinții, trebuie să ridicați buzele câinelui. Începeți cu dinții din față și mergeți înapoi. Acordați atenție în special la partea exterioară a dintilor. Asigurați-vă că folosiți doar pastă de dinți specifică pentru câini, deoarece pasta de dinți pentru oameni poate îmbolnăvi câinii.

 Poti alege urmatoarele produse de farmacie care ajuta dantura

- Stomodine Gel 30 ml - Igiena orala caini si pisici
Cumpara un gel pentru mentinerea starii de igiena sau in completarea tratamentului gingivitelor traumatice sau paradontice.
- Dental Fresh ORIGINAL FORMULA pentru caini - Synergy Labs
Descopera o solutie  dentara antimicrobiana ce activeaza, elibereaza si distruge microbii si  microorganismele care provoaca respiratia urat mirositoare. Dentral Fresh inlatura bacteriile responsabile de formarea placii dentare si compusii de sulf volatili si urat mirositori.
- Restomyl, gel dentar cu periuta
Gel dentar cu actiune anti-placa, antibacteriana si de albire.
- Stomodine LP
Gel pentru mentinerea starii de igiena orala.
- DENTIVET TOTAL Spray
Solutie ce protejeaza si sustine sanatatea gingiilor si a dintilor sensibili, controleaza aparitia placii bacteriene si a tartrului. Previne respiratia urat-mirositoare
- Dentivet Gel Oral, Stangest
Solutie naturala pentru igiena orala zilnica a cainilor si pisicilor.
- Stomaferin Ultra Vet Expert
Clorhexidina reduce formarea plăcii bacteriene pe dinți, iar conținutul de lactoferină scade efectele negative ale plăcii bacteriene, care pot duce la inflamații.
- Dinti Clean Teeth Finger - servetele pentru Igiena Dintilor
O alternativa la clasica pasta de dinti, un mod eficient de a reduce cu delicatete tartrul si placa dentara.


● Alege o curățare la medicul veterinar
Oamenilor li se recomandă să meargă la dentist la fiecare șase luni pentru o curățare de rutină (igienizare). Câinele tău ar trebui, de asemenea, să aibă parte de o astfel de curățare făcută la cabinetul veterinar. Gura câinelui trebuie curățată doar o dată pe an, nu de două ori (daca medicul nu recomanda altceva, desigur).
Medicul veterinar va curăța complet gura cățelului, inclusiv sub gingii. De asemenea, medicul veterinar poate face radiografii ale gurii câinelui pentru a se asigura că nu există probleme.

● Foloseste jucării și recompense pentru curățarea dinților
În plus față de periajul dinților câinelui, atât de către tine, cât și de către un profesionist, poți să îi cumperi jucării și recompense  care sunt special concepute pentru a îndepărta placa și tartrul din gură. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a menține gura cățelului mai curată, fără ca acesta să realizeze că indirect se spală pe dinți.
Există o mulțime de jucării și dulciuri care au puncte și crăpături concepute pentru a răzui dinții câinelui. Această mișcare de răzuire nu deteriorează dinții, dar ajută la îndepărtarea plăcii și a acumulărilor din jurul dinților.

Iti recomandam:
- Veggiedent Fr3sh
Recompense naturale pentru caini de diferite talii - ofera tripla actiune: improspateaza respiratia, curata dintii si sprijina digestia.
- Advance dental care
Hrană complementară pentru câini adulți de diferite talii. Este un snack compatibil cu o dietă completă.
- Dentastix
Pedigree Dentastix (pentru caini de diferite talii) ajuta la reducerea tartrului si mentinerea igienei dentare.
- Dentafun
Jucării ce sprijină igiena dentară a câinelui și luptă împotriva respirației urât mirositoare.


● Hrănește-ți câinele cu o dietă sănătoasă
Asigura-te că oferi o dietă echilibrata - un lucru ce este imperativ pentru sănătatea câinelui tau, orală și nu numai. O dietă sănătoasă va asigura că si câinele tau primește nutrienții vitali de care are nevoie pentru a fi sănătos și fericit. De asemenea, aceasta ajută la o functionare optima a danturii.
În cazul în care câinele tau are o problemă orală specifică, există pe piață anumite alimente adaptate la aceasta. De exemplu, există alimente uscate pentru câini concepute pentru a controla tartrul și placa bacteriană -  pentru câinii care au probleme cu acumularea de placă. Discuta cu medicul veterinar dacă crezi că un anumit tip de hrană ar rezolva problemele orale ale câinelui.

Descopera hrana potrivita pentru dantura cainelui, in magazin - iti recomandam 15 produse atent selectionate de la Royal Canin Dental Care!

● Fii atent
În cele din urmă, ultimul pas pentru a menține gura câinelui tau sănătoasă este să fii pur și simplu atent. Multe boli orale pot trece neobservate timp de mulți ani. Dacă acorzi o atenție deosebită sănătății câinelui tau, poți spera să detectezi schimbările din gura câinelui mai devreme decât mai târziu.
Este o idee bună să inspectezi amănunțit dantura cainelui cel puțin o dată pe lună. Vă recomandăm să faceți acest lucru în timp ce îi spălați deja dinții câinelui - daca deja vă aflați deja în această poziție incomodă, de ce sa nu faceti si un scurt control?

Nu îți dai seama dacă este vorba de probleme de dantura?

Urmărește aceste semne - ele iti vor spune dacă si cainele tau se confruntă cu boli la nivel oral!

Atunci când inspectezi gura câinelui tau, trebuie să știți ce să căutați. Știind cum arată afectiunile orale la câini, poți face procesul mult mai ușor. Iată care sunt cele mai frecvente semne de boli orale la câini.

  1. Respirația

Primul semn că si câinele tau se confruntă cu o boală orală este respirația urât mirositoare. Aceasta ar putea fi doar din cauza mâncării pe care a mâncat-o, dar poate fi și din cauza unei infecții. Dacă mirosul nu dispare nici măcar atunci când spălați câinele pe dinți, probabil există o problemă mult mai gravă pentru acest miros.

  1. Culoarea dinților și a gingiilor

Privind culoarea dinților și a gingiilor vei avea un alt semnal că micul patruped se confruntă cu o boală orală. Dacă dinții câinelui sunt galbeni sau maro, ceva nu este în regulă. De asemenea, gingiile foarte roșii, sângeroase sau decolorate arată că există un fel de problemă orală la mijloc.

  1. Gingiile

Dincolo de culoarea gingiilor, trebuie să te uiți și la mărimea și forma lor. Dacă gingiile câinelui tău par inflamate și umflate, înseamnă că ceva le irită. Acest lucru este valabil mai ales dacă observi că inflamația face ca gingiile să sângereze sau câinele să nu poată mânca.

  1. Creșteri

În cele din urmă, excrescențele din interiorul gurii câinelui sunt un semn evident că ceva nu este în regulă. Aceasta include umflăturile, de orice forma. Unele excrescențe nu sunt grave, dar altele pot fi semne ale unor boli care le pot pune viața în pericol.

Ce boli trebuie sa cunosti

Iată o prezentare generală a celor mai răspândite boli orale la câini în prezent.
- Halitoza (respirația urât mirositoare)
Cea mai frecventă problemă cu care se confruntă câinii este halitoza - numita si simplu ca respirație urât mirositoare. Aceasta afectiune este de obicei primul semn că există ceva în neregulă cu sănătatea orală a animalului tau de companie. Acest miros urât apare ori de câte ori bacteriile rămân blocate în gura companionului tau. Aceste bacterii pot duce apoi la o infecție, creând un miros și mai urât.
În unele cazuri, respirația urât mirositoare poate fi tratată prin periajul regulat. În cazul în care ceva mai grav se află la rădăcină, cum ar fi o infecție sau o boală, trebuie să vă adresați imediat medicului veterinar.
- Gingivita
Și câinii pot face gingivită, nu doar oamenii. Gingivita este cauzată ori de câte ori există o cantitate mare de placă dentară pe dinți care duce la inflamarea gingiilor. Puteți inversa gingivita cu curățări regulate. Dacă dinții câinelui se înrăutățesc sau dacă gingia începe să sângereze sau să își schimbe culoarea, contactați medicul veterinar.
- Chisturi și tumori
Câinii pot avea noduli în gură. Cei mai multi dintre acesti noduli nu vor fi îngrijorătoare, dar unii pot fi. Noduli periculoși pot fi chisturile și tumorile. Este important să mergeți imediat la veterinar pentru a le face o biopsie și a-i îndepărta dacă este necesar.
- Boala parodontală
Boala parodontală este foarte gravă. Aceasta este o infecție între gingii și dinți. Ea poate duce la umflături, durere, pierderea dinților, dificultăți în alimentație și secreții nazale. Primele semne de boală parodontală pot fi  inclusiv dinți galbeni, gingii umflate și dificultăți de mestecat. Dacă se constată boala parodontală, medicul veterinar vă va prescrie un anumit plan de tratament.
- Cresterea anormala a gingiilor
Aceasta se întâlnește des la Bull Terrier și Boxer. Poate sa apara ori de câte ori gingia câinelui crește peste dinți. Aceasta poate duce la infecții și este adesea tratată cu antibiotice.

Nu uita - sănătatea dentară este extrem de importantă. Deoarece animalele noastre de companie nu se spală pe dinți în fiecare zi, așa cum facem noi, tartrul se poate acumula pe dinții lor și poate provoca inflamații și infecții la nivelul gingiilor. Animalele de companie cu afecțiuni dentare avansate vor începe să manifeste o reticență la mâncare și chiar la joacă, iar în unele cazuri, infecția se poate răspândi în organism. Incepe chiar de acum sa iei masuri!

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!