Câinele tău se poate simți fericit! Iată cum:

Câinele tău se poate simți fericit! Iată cum:

Eliberează-ți animalul de companie ...de plictiseală


Câinele tău este cel mai bun prieten de care poți sa te bucuri, in aceasta viata. Și nu este un secret faptul că acești prieteni necuvantatori sunt printre cei mai minunati companioni, la orice varsta. Dar cum te asiguri al tău câine se simte fericit și iubit, tot timpul? Acest articol evidențiază câteva sfaturi practice, menite a-ți face câinele să rămână într-o stare buna.

Cu toții ne dorim ca ai noștri caini să fie fericiți. Acesta este motivul pentru care îi aducem în casele noastre și de aceea le oferim bunătăți, jucării și toate celelalte accesorii pentru animale de companie. Dar câinii nu sunt doar animale care se bazează pe tine pentru hrană și adăpost; aceștia au nevoie și de împlinire emoțională. Așadar, pentru a vă ajuta câinele să se simtă iubit și în siguranță în cămin, este important să îi oferiți câteva lucruri cheie:

Ofera-i timp câinelui tău, încât să se adapteze la o casă nouă
Dă-i timp câinelui tău să se integreze si sa se acomodeze într-o nouă casă, înainte de a te aștepta să mănânce și să bea. Tocmai de aceea, nu fi surprins dacă nu mănâncă sau bea o zi sau două. Este normal ca unii câini să fie nervoși într-un mediu nou, așa că este important să nu-i forțați să consume alimente sau să se hidrateze dacă sunt reticenți.

Nu-ți pedepsi noul animal de companie dacă nu se hrănește sau nu bea apa la început; acest lucru îi poate face chiar mai anxioși și mai defensivi decât oricând.

Multe animale de companie suferă de probleme de anxietate de separare, mai ales în contextul ultimilor ani. Cel mai bine este să consulți un veterinar pentru a depăși aceste situații. Ei pot recomanda medicamente specifice, potrivit pentru tratarea anxietăților de separare. Alteori poate fi nevoie de un medicament eficient pentru a trata depresia și anxietatea canina.

Profită la maximum de orele de masă
Ora mesei este o parte importantă a vieții câinelui tău, așa că fii sigur că ai la îndemână cea mai bună mâncare pe care ți-o poți permite. Și asigură-te că câinele tău este curat înainte de masă. Asta înseamnă să fie spălat pe dinți și să fie curatat la nivelul blanii ori să-și taie părul dacă este suficient de lung pentru a pătrunde în lucruri precum mâncare. Un câine murdar nu va aprecia niciodata o masă bună!

Te lupti cu obezitatea la caini? Citeste in acest articol de pe blogul Petmax.ro cum sa o gestionezi corect si ce solutii iti ofera specialistii, azi!

Asigura-te că al tau caine este curat
Câinele trebuie sa fie curat și sănătos, mereu. Acest lucru include o baie regulată, urechile verificate, dinții periați și unghiile tăiate de cu aparate si de catre profesioniști. Asigurați-vă că faceți tot ce vă stă în putere pentru a-i menține fericiți, sănătoși și să se simtă bine cu ei înșiși. De ce sa nu se bucure si de o baie sau un periaj din când în când. De asemenea, pentru a vă asigura că câinele nu are purici și căpușe, folositi șampon pentru purici o dată pe lună.


Sa poarte un nume!
Una dintre cele mai simple moduri de a-ți face prietenul blănos să se simtă iubit este să-i dai un nume. Trebuie să-l folosești des și în moduri distractive; gândește-te la „fată”, „drăguță” și „bebeluș”. Când dai comenzi, lăuda-i cu numele lor, „Stați, Max!”, sau când oferiți afecțiune, „Ce fata bună!”. Folosește-le numele și atunci când dai indicații. Spune-le numele chiar acum, dacă a trecut ceva vreme de când l-au auzit. Îi va ajuta să-și amintească cine sunt ca indivizi și îi va face să se simtă fericiți că aparțin grupului de familie, mai degrabă decât un alt membru al haitei. Obțineți o zgarda de câine cu nume, astfel încât alții să cunoască și numele animalului tau de companie și să îi adreseze numai numele lor.

Faceți exerciții impreună
Îngrijirea câinelui este o mare responsabilitate și este important să te asiguri că ai grijă de sănătatea lui fizică și psihică.

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a-ti menține câinele fericit, sănătos și activ. Poți face acest lucru ducându-l la plimbare sau jucându-te cu el. De asemenea, îl poți scoate afară să alerge și să se joace, in conditiile sale preferate. În timp ce îl scoți afară la plimbări, asigură-te că îți pui o lesă retractabilă pentru câine. Îți permite câinelui să fie aproape de tine, dar să și exploreze împrejurimile la o distanță decentă.


Implica-te la antrenament
Antrenamentul câinelui este una dintre cele mai bune modalități de a te asigura că acesta este sănătos și fericit. Aceasta activitate ii menține activi și implicați, lucru ce le îmbunătățește sănătatea mintală generală și ii poate ajuta cu problemele de comportament.

Un program de antrenament este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru fericirea câinelui tău. Nu numai că îl va menține stimulat mental, dar îl va pregăti și pentru situații neașteptate care ar putea apărea în viața lui.

Sunt disponibile multe programe de antrenament, de la cursuri de supunere de bază până la lecții private cu un antrenor profesionist. Dacă întâmpini dificultăți în a începe pe cont propriu, cauta să angajezi pe cineva specializat în lucrul cu câini precum al tau. Asigura-te că ai toate accesoriile de dresaj necesare, cum ar fi un zgarda de dresaj pentru câini, un fluier, recompense etc.

Aloca-ți timp pentru joacă
Câinii sunt animale sociale și au nevoie de interacțiune cu alți câini și cu oameni. Dacă nu ai timp, du-ți câinele la o grădinița pentru câini sau la un grup de joacă. Ei trebuie să beneficieze de timp de joacă de calitate cu tine sau un alt membru al familiei. Jocul cu câinele va ajuta la întărirea legăturii dintre voi doi și îi va face mai ascultători.

Iata o serie de idei de activitati pentru animalul tau de companie, obtinute din practica - intra aici in articol.

Una dintre cele mai bune moduri de a-ți menține câinele fericit este oferindu-i multă dragoste, afecțiune și atenție. Câinii tânjesc dupa atenția stăpânilor lor, deoarece le permite să se simtă iubiți și îngrijiți de altcineva.


Investește în niște jucării interactive pentru câini. Aceste jucării țin animalul de companie ocupat ore lungi și le îmbunătățesc abilitățile mentale.

Vezi aici jucariile de caini din magazinul Petmax.ro!

Oferiți un pat confortabil
Paturile pentru câini trebuie să fie confortabile și comode. De asemenea, ar trebui să fie suficient de mari pentru ca câinele să se întindă. In lumina acestor lucruri, vă recomandăm următoarele:

Un pat înălțat este o opțiune potrivita dacă doriți să-l ridicați ușor de pe podea. Va ajuta la împiedicarea murdăriei și a altor lucruri să pătrundă în labele cainelui în timp ce doarme, făcând curățarea mult mai ușoară mai târziu.

Puteți obține o saltea din spumă cu memorie în loc de un pat tradițional sau alt material care poate să nu fie la fel de confortabil sau sa nu ofere aceeasi susținere. Spuma cu memorie conturează corpul mult mai bine decât majoritatea celorlalte tipuri de saltele, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru a lăsa câinii să se odihnească confortabil pe tot parcursul nopții. Aceste saltele împiedică câinele să simtă puncte de presiune în articulații sau mușchi atunci când își schimbă poziția. Alternativ, poti lua în considerare cumpărarea unui pat ortopedic pentru câini dacă câinele tau are probleme de artrită sau dureri articulare.

Pregătiți recompensele delicioase
Dulciurile sunt o modalitate excelentă de a vă rasplati câinele. Puteți folosi bunătățile acestea pentru a-i mitui să se comporte bine -  cum ar fi să mestece de exemplu ceva care nu este bun pentru ei sau când sunt zgomotoși.

Folosirea deliciilor ca motivație poate asigura că profitați la maximum de sesiunile de antrenament și că câinele va dori să repete ceea ce a fost învățat, ca să nu uite mai târziu în viață.

Puteți folosi, de asemenea, recompense pentru întărire pozitivă. De exemplu, dacă puiul tău face ceva bun, răsplătește-l oferindu-i niște gustări delicioase, potrivite taliei si varstei.

Comanda din magazin din peste 100 de recompense delicioase:

Hrănește-l cu o masă sănătoasă
O masă sănătoasă este dreptul de bază al câinelui. Și, în calitate de proprietar al unui câine, este treaba ta să te asiguri că animalul tău de companie are toți nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a fi fericit și sănătos. O dietă bazată pe știință, recomandată de veterinar, este astfel cea mai potrivită pentru câinele tău de companie.


Câinii au nevoi nutriționale diferite în funcție de vârstă, mărime și rasă. De exemplu, dacă câinele tău are șapte ani, este posibil să nu aibă aceleași cerințe alimentare ca atunci când era cățel. Dacă câinele tău este mai mare sau mai mic decât media pentru rasa sa sau are alergii sau sensibilități alimentare, atunci vei dori să te asiguri că îl hrănești cu o dietă adecvată tipului său de corp.

Oferă-i o ședință de îngrijire și infrumusetare
De asemenea, ar trebui să îi oferi câinelui tău o ședință de îngrijire, din când în când. Îngrijirea este importantă pentru că te ajută să  menții câinele curat și sănătos. De asemenea, îți permite să verifici eventualele probleme sau răni care se dezvoltă pe corpul său.

Cel mai bun mod de a-ți îngriji animalul este să-l periezi în mod regulat cu o perie specială pentru câini. Aceste perii sunt concepute pentru a îndepărta părul ce s-a desprins, de sub suprafața blănii lor, ceea ce înseamnă că vor rămâne mai curată și mai puțin încurcată, între băi. În plus, aceste perii pot ajuta la reducerea căderii cu până la 90%.

Tăiați unghiile în mod regulat, astfel încât să nu se despartă sau să nu se rupă atunci când se plimbă afară pe suprafețe dure, cum ar fi trotuarele din beton sau drumurile asfaltate.


Toaletarea animalelor este foarte importantă! Citește aici cum Zuzi ne ajuta cu sfaturi și un salon de cosmetica canina si felina.

Lucrurile mici pot face toată diferența
Viața este plină de lucruri mărunte care îți pot face câinele fericit. De la felul în care se simte în timp ce mănâncă până la modul în care sta întins pe patul lor ...lucrurile mici ca acestea sunt cele mai importante atunci când vine vorba de a-ți face câinele să se simtă bine.

Asigură-te că doarme suficient. Dacă câinele tău nu se odihnește suficient, el/ea nu se va putea bucura de nimic altceva în viața, cu aceeași intensitate. Poate crezi că acest lucru sună prea evident pentru a fi menționat, dar mulți oameni nu realizează cât de important este pentru fericirea animalului lor de companie.

Oferă-i  masaje regulate. Câinilor le place să-și maseze labele sau picioarele din spate pentru că se simte relaxant. În plus, este distractiv și pentru noi, deoarece ne face plăcere să-i vedem pe cei dragi destinzandu-se atât de frumos cu noi.

Cea mai bună parte a acestor sfaturi este că sunt ușor de implementat și pot fi făcute acasă. Dacă ai un câine, îți recomandăm să te asiguri că acesta se simte fericit în orice moment. La urma urmei, câinii sunt mult mai buni decât oamenii în a arăta cât de mult te iubesc și acest lucru merită sărbătorit oricat de des este posibil.

Unde mergem în vacanțe impreuna cu blanosii noștri ? Locații care iubesc animalele, in ultima noastra recomandare din acest articol.
 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!