Bucuria de a avea o pisica - beneficii de care nu știai

Bucuria de a avea o pisica - beneficii de care nu știai
Află cum îți poate schimba viața un astfel de animal de casă, la orice vârstă

Experiența a milioane de oameni, studiile și sfaturile specialiștilor spun același lucru - deținerea unei pisici poate sa aduca dragoste necondiționată și sa fie companie de neegalat, chiar și în viața ta. A avea un prieten necuvantator poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și la îmbunătățirea sănătății intregului organism, inclusiv a inimii.

Astfel, nu trebuie sa neglijam acest adevar - a avea o pisică poate fi o relație extrem de plină de satisfacții. O felina are capacitatea de a vă calma sistemul nervos și de a oferi o pauza aparte, o deconectare la distracție și joacă. Deși pisicile sunt animale independente cărora le place să se curețe și să exploreze lumea dupa propriile lor reguli, acestea sunt, de asemenea, foarte afectuoase cu stăpânii lor și cu oamenii în care au încredere.

Majoritatea pisicilor iubesc să se ghemuiască în poala stapanului la sfârșitul unei zile lungi, în timp ce te uiți la televizor sau citești o carte. Simplitatea acestui act poate provoca o eliberare automată a tuturor tipurilor potrivite de substanțe chimice în creierul tău, permițându-ți să te relaxezi rapid, fără a mai purta greutatea lumii pe umerii tăi. Orice proprietar de pisică vă va spune cât de mult îi ajută prietenul lor blănos să se relaxeze și să se deconecteze - nu este un secret! În timp ce mulți oameni se bucură de compania câinilor, o pisică poate fi mai mult un gust dobândit, dar odată invatat, este un gust greu de pierdut.

Sugestie de lectura: Cauti fericirea? Vine la pachet cu animalele de companie - iată adevărul descoperit de cercetători.

De ce pisicile sunt animale de companie grozave si pentru romani?
Versatilitatea deținerii pisicilor este unul dintre motivele pentru care atât de mulți oameni (inclusiv conationali) se bucură de compania felină. Pisicile sunt animale de companie grozave, indiferent dacă locuiți într-o casă mare sau într-un apartament mic și oferă toată distracția sau voia buna asociata animalelor de companie mai mari. Dacă te gândești să deții o pisică, acestea sunt câteva dintre beneficiile cheie:


- Pisicile au o întreținere redusă. Poate că cea mai atrăgătoare calitate a pisicilor este că nu cer multe și costă mai puțin decât câinii, care au nevoie de plimbare, dresaj, îngrijire frecventă și mai multe jucării ori atenție. Pisicile sunt perfecte și pentru apartamente sau locuințe de oraș. Nu au nevoie de suprafete mari pentru a se juca și a explora - uneori si mici incaperi le va ține ocupate ore întregi. Despre litiera si asternutul pentru pisici, poti citi aici.
- Sunt liniștite. Pisicile tind să miaune când le este foame, dar rareori trebuie să vă faceți griji că sunteți trezit sau distras de la o sarcină de către o pisică care cere atenție. Acest lucru o face un animal de companie ideal dacă lucrați de acasă sau dacă aveți copii care dorm în timpul zilei, de exemplu.
- Sunt independente. O pisică va fi acolo pentru tine atunci când ai nevoie de ea, dar aceasta felina de casa va fi, de asemenea, perfect în stare de a se distra singura. Majoritatea nu au nevoie – sau nu doresc – atenție constantă și nu va trebui niciodată să înduri ochii ca de cățeluș care provoacă vinovăție, de la o pisică.
- Felinele iți țin casa ferită de dăunători. Probabil știi deja că pisicilor le place să vâneze rozătoare. Dar sunt și ucigători naturali de insecte, oferind tipul de protecție casnică pe care capcanele de muște de la TV o promit, dar rareori o oferă. Multe pisici se bucură din plin de exterminarea insectelor, cum ar fi muștele de casă și păianjenii, aproape ca și cum ar fi plătite pentru asta.
- Au vieti indelungate. Cea mai dificilă etapă a deținerii animalelor de companie este despărțirea de însoțitorul tău iubit. Deși este încă probabil să supraviețuiești unei pisici, durata lor de viață mai lungă înseamnă că vei avea mai mult timp cu ea - până la 20 de ani, de fapt.

Ce avantaje aduc la nivelul sanatatii noastre?  
Deși deținerea oricărui animal de companie poate oferi o multitudine de beneficii pentru sănătate, există unele lucruri care sunt specifice pisicilor.
  1. Reduc stresul și anxietatea. Proprietarii de pisici știu cum o sesiune de mângâiere sau de joacă cu pisica lor poate transforma o zi proastă într-una bună. Dovezile științifice arată, de asemenea, că toarcerea unei pisici vă poate calma sistemul nervos și vă poate scădea tensiunea arterială.
  2. Îmbunătățirea sănătatii cardiovasculare. S-a raportat că proprietarii de pisici prezintă un risc mai scăzut de boli de inimă și accident vascular cerebral.
  3. Prevenirea alergiile. Auzi frecvent că părul de pisică este unul dintre cei mai des întâlniți alergeni. Cu toate acestea, dacă un copil este expus la pisici în primii câțiva ani de viață, este mai probabil să dezvolte un sistem imunitar care să combată nu numai alergiile la pisici, ci și alte tipuri de alergeni.
  4. Diminueaza sentimentele de singurătate. Pisicile sunt animale de companie grozave, ce oferă o iubire necondiționată care poate fi egală (sau uneori chiar mai mare decât) cu a multor prieteni și confidenti umani.


Cum sa te simti bine alaturi de pisica ta?
Unul dintre principalele plusuri ale deținerii unei pisici este faptul că nu ai nevoie de mult spațiu pentru a te juca cu acest animal. Spre deosebire de animalele mari care au nevoie de mult spațiu pentru a se juca sau a alerga (dupa cum am amintit mai sus), tot ce ai nevoie cu o pisică este camera ta de zi și puțină imaginație. Dincolo de un ghem de fire, există o mulțime de alte moduri de a te lega de o pisică.
● Joaca de-a v-ati ascunselea. Jocul din copilărie poate deveni acum distracția preferată a ta și a mingii tale blanoase. Doar ascunde o jucărie sau un obiect care o interesează sub o pătură și urmărește-ți pisica cum se îndepărtează.
● Sufla baloane de săpun. Una dintre cele mai mari bucurii ale deținerii pisicilor este interesul lor pentru nou. Suflarea de balonase poate părea o activitate de demult, dar pisica ta va fi atât de captivata de mingile plutitoare, încât ți-ar putea reaprinde interesul. Pisicilor le place să încerce să prindă și să spargă bulele, doar asigurați-vă că utilizați mereu o soluție de bule netoxice.
● Stabiliți o vânătoare de comori ...alimentare. Pisicile adoră emoția unei provocări care le ține mintea ascuțită – și stomacul plin! Puneți gustari potrivite în locuri greu accesibile din casă și urmăriți cum pisica se zbate din greu pentru a le recupera. Pisicile sunt atât de agile încât le poți pune chiar și obstacole de care sa treaca. S-ar putea chiar să te inspire să fii mai activ!
● Utilizeaza o aplicație mobila. Aplicațiile pentru iPhone și Android oferă jocuri pentru a vă distra pisica, inclusiv capturarea de pești sau insecte ce apar pe ecran. 

Cum să ai grijă de pisica ta - sfaturi practice
Deși pisicile sunt mai independente decât multe alte animale de companie, a deține un astfel de animal este totuși un angajament major. Acestea au nevoie de un proprietar devotat care să le mențină cât mai fericite și sănătoase. Pisicile au nevoie de:

 
  1. O litiera curata. Majoritatea pisicilor de casă sunt animale de interior, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de o litiera cu asternut proaspat. O litiera este o solutie convenabilă, dar trebuie curățată corect, pentru a evita mirosurile neplăcute. Petmax.ro iti oferă formule pentru așternut care facilitează eliminarea deșeurilor și controlul mirosului, din argila sau silicat, chiar AICI.
  2. Îngrijire consecventă. Deși o pisică s-ar putea să nu aibă nevoie de aceeași cantitate de îngrijire ca și un câine, este nevoie totuși de muncă pentru a preveni casa ta să se transforme într-un haos invelit in... păr. O curățare săptămânală este de obicei suficientă și puteți găsi instrumente ușor de utilizat pentru îngrijirea pisicilor, aici (perii si descalcitoare).
  3. Un sisal. Multe pisici au tendința de a zgâria sau a agata draperii, mobilier și aproape orice altceva care le place. Investiția într-un sisal simplu sau de colt nu numai că va oferi pisicii tale priza de zgâriere de care are nevoie, dar iti va economisi și mulți bani și te va scapa de frustrare.
  4. O dietă bine echilibrată. Conlucreaza cu medicul veterinar pentru a  te asigura că felina de acasa primește o dietă nutritivă. Evita supraalimentarea care poate duce la obezitate și alte probleme grave de sănătate. De asemenea, asigura-te că păstrezi bolurile cu mâncare și apă departe de litiera pentru a preveni orice risc de contaminare.
  5. Un mediu sigur. Pisicile sunt animale mici, delicate, care trăiesc bine, mai ales în interior. Deși multor pisici le place să se plimbe liber afară, alte animale de pradă și traficul, de exemplu, le pot amenința siguranța. Monitorizeaza întotdeauna locul în care se află pisica și pune-i o etichetă de identificare. Microciparea animalului  de companie va permite adăposturilor și medicilor veterinari să vă identifice cu ușurință ca proprietar în cazul în care pisica se pierde. Mai multe despre cum să-ți protejezi pisica de pericolele casnice, pe blog.

Alergiile la pisici - exista solutii
S-ar putea să fii interesat să aduci o pisică în familia ta, dar singurul lucru care te reține este curgerea nasului, stranutul și ochii lăcrimați. Deși este adevărat că pisicile pot declanșa alergii, s-ar putea să nu te excludă instantaneu să ai o pisică. Majoritatea alergiilor sunt cauzate de părul animalului, iar unele rase generează mult mai mult decât altele. Dacă suferiți de alergii, este o idee bună să petreceți timp cu diferite pisici înainte de a adopta sau de a cumpăra. Și dacă un prieten sau o rudenie deține deja o pisică, există încă o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă gestionați alergia:
- Limitați anumite camere din casă. Dacă suferiți de o alergie la pisică, poate doriți să țineți pisica departe de dormitor și să o restricționați la doar câteva camere din casă, de exemplu.
- Spălați-vă pe mâini. După ce ingrijiti sau mângâiați pisica, asigurați-vă că vă spălați mâinile cu apă și săpun înainte de a vă atinge fața sau de a vă freca ochii.
- Utilizați purificatoare de aer. Aceste aparate de curatare a aerului luptă împotriva alerginilor proveniti de la animale, precum și contra altor alergeni care ar putea rămâne în aer, cum ar fi acarienii de praf. Folosirea unui purificator te poate ajuta să trăiești o viață sănătoasă și fericită cu pisica ta.
- Fii consecvent cu privire la curatare. Dacă ii faci baie pisicii, poti reduce firele de par sau mizeria, menținând în același timp pisica elegantă și curată.
- Utilizați antihistaminice. Consultați-vă medicul despre cel mai bun antihistaminic pentru alergia la pisică. Simptomele comune, cum ar fi nasul care curge, pot fi adesea tratate cu medicamente pe cale orală, în timp ce ochii umflați și lăcrimați pot fi tratați frecvent cu picături pentru ochi.

Cum să alegi pisica care este cea mai bună pentru tine
Studiati, intrebati, descoperiti - apoi alegeți pisica dintr-un loc cu renume, de la un adăpost sau de la cineva cunoscut. Lucrurile de care trebuie să țineți cont atunci când căutați adoptarea sunt:
● Pisicuta sau adult? Pisicutele sunt capabile să se adapteze rapid la mediul înconjurător, dar vor avea nevoie de dresaj și de mult mai multă atenție decât o pisică adultă. O pisică mai în vârstă ar putea fi o alegere înțeleaptă dacă aveți un program de lucru strict și nu aveți timp să aveți grijă de un pisoi. Pe de altă parte, o pisică mai în vârstă poate avea probleme de sănătate, ceea ce va necesita mai multe vizite la veterinar.
● Probleme de sănătate. Un pisoi sau o pisică sănătoasă va avea ochi strălucitori și o blană strălucitoare. Pisicile care par subțiri sau supraponderale sau au scurgeri nazale pot avea probleme de sănătate.
● Personalitate și dispoziție. La fel ca oamenii, pisicile pot varia în ceea ce privește personalitatea și trăsăturile de caracter. Cauta una care pare să se potrivească bine cu tine și stilul tau de viață. Dacă speri să o mângâi si sa o alinti des, de exemplu, poate trebuie sa cauti o pisică care caută în mod activ atenție de la stăpân, mai degrabă decât una care zgârie.

Iubesti si cainii? Nicio problema! Pisicile și câinii care trăiesc împreună se pot înțelege foarte bine - afla cum, in acest articol.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!