Cum alegi si cum folosesti nisipul pentru pisici?

Cum alegi si cum folosesti nisipul pentru pisici?

Proprietarii de pisici știu cât de pretențioase pot fi aceste mici feline cand vine vorba de locul în care își fac nevoile. Tocmai de aceea, pentru a vă menține casa curată, iar mirosul interior placut (dar si pentru a evita mizeria), va trebui să selectați cu atenție o litera. Designul, dimensiunea, forma și caracteristicile pot ajuta, motiva sau afecta obiceiurile legate de nevoile unei pisici. Deci, care sunt cele mai bune litiere si cum alegem nisipul potrivit pentru pisica de acasa? 

Stim probabil ca o pisica obișnuită folosește litiera de trei până la cinci ori pe zi. Asadar, pare normal ca ceva care este folosit atât de frecvent, în fiecare zi, necesită ca noi, oamenii, să alegem si sa intretinem cu multa atentie. Din păcate, romanii selectează adesea o litiera in graba   – sau cel puțin din motive greșite, din perspectiva pisicii. Alegerea unui nisip nepotrivit poate avea consecințe îngrozitoare pentru pisici: evitarea litierei, fuga de acasa sau chiar afectiuni de sanatate. 

Ce prefera pisica ta?
Poate nu stiai acest lucru, insa este bine sa folosești tipul de așternut pe care pisica ta îl preferă (nu cel mai ieftin si in nici un caz nu cel pe care ti-l recomanda altcineva).

Pisicile preferă așternutul cu granulație fina. Evita așternuturile parfumate, deoarece acestea tind să fie iritante pentru nasurile sensibile ale pisicilor.

De ce este nisipul important? Pisicile au instinctul de a-și îngropa deșeurile pentru a evita atragerea prădătorilor - de aceea, vor căuta un substrat moale, în care să fie ușor de săpat. Din acest motiv, silicatul, în general, este preferatul felinelor - acesta este biodegradabil, ecologic, nu este toxic si absoarbe usor lichidelor (gratie milioanelor de pori microscopici).

De ce nu variantele cu parfum? Pisicile au un simț al mirosului puternic (de aproximativ 14 ori mai puternic decât al unui om), iar așternutul parfumat poate fi foarte neplăcut pentru majoritatea micilor noastre feline. Mentineti așternutul potrivit și pastrati cutia curată.

Uneori, este recomandat să rămâneți cu ceea ce preferă pisicile. Dacă pisica ta preferă un anumit așternut, încearcă să nu-l schimbi.

Descopera si acest material util, pe blog - Scurt ghid pentru hranirea corecta a pisicii.

Recomandarea noastra?
Un așternut igienic pentru pisici de silicat este solutia ideala pentru cele mai pretențioase pisici și stăpânii lor. Acest tip de nisip absoarbe lichidul instantaneu și elimină mirosurile neplăcute în câteva secunde. Formula fără praf face ca produsul să fie complet sigur pentru persoanele și pisicile cu alergii.

Cel mai bine vandut nisip pentru pisici, in aceasta luna? Miau-Miau, de la Pet Factory, la pret special - comanda-l acum!

Silicatul previne, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor, astfel încât să vă puteți păstra cu ușurință casa curată, pentru o lungă perioadă de timp. Puteți folosi timpul economisit pentru a vă juca cu animalul de companie!

Iata cele mai cumparate produse din categoria de asternut igienic pentru pisici (nisip si silicat), in pet shop:


Cum folosesti odorizantele de litiera?
Poate fi greu să mascați mirosul așternutului pentru pisici atunci când vă împărțiți viața cu aceste animale. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să intri pe ușă și să fii întâmpinat cu acel miros intens și distinct, nu-i asa? Acest lucru îi face pe mulți să recurgă la nisip parfumat sau la odorizante pentru a acoperi aceste mirosuri murdare.

Munca aceasta poate fi uneori problematica, deoarece aceste mirosuri pot descuraja pisicile sau este posibil ca acestea să nu isi facă treaba suficient de bine. Aici intervine odorizantul pentru așternut pentru pisici. Dacă sunteți gata să încercați această abordare, citiți în continuare câteva sfaturi și trucuri despre cum să utilizați odorizantele pentru așternutul igienic.

1. Asigurați-vă că litiera este goală
Când sunteți gata să utilizați un odorizant pentru așternut, pentru a vă ajuta să controlați mirosul, veți dori să începeți cu un vas curat. În primul rând, ar trebui să goliți cutiai de tot conținutul. Asigurați-vă că răzuiți părțile laterale și îndepărtați orice mizerie sau deșeu rămas acolo.
 
2. Spălaț bine cutia
După ce ați curățat totul, este timpul să spălați temeinic cutia. Utilizarea apei fierbinți va funcționa de obicei bine, cu excepția cazului în care simțiți că cutia are un miros rezidual - puteți folosi niște săpun de vase cu apa fierbinte.

Spălați vasul după cum este necesar și asigurați-vă că îl clătiți bine dacă folosiți săpun de vase. Odată ce a fost clătit, asigurați-vă că atât interiorul cât și exteriorul sunt complet uscate înainte de a face orice altceva.

3. Acoperiți partea inferioară a cutiei goale cu odorizant
Odată ce litiera este curată, puteți acoperi partea inferioară a cutiei cu odorizant. Tineti cutia pe o suprafață plană, pentru a vă asigura că o acoperiți uniform.

Trebuie să citiți instrucțiunile pentru odorizantul detinut - deoarece există mai multe variante disponibile pe piață, este posibil ca instrucțiunile să nu fie aceleași pentru fiecare. Pentru a obține cel mai eficient rezultat, veți dori să urmați instrucțiunile pentru mărcile și produsele cumparate.

4.Adăugați așternutul igienic
Dacă fundul cutiei de gunoi este acoperit, acum puteți turna cantitatea dorită de nisip ori silicat. Este o idee bună să utilizați un așternut de pisici de înaltă calitate, care controleaza mirosul.

5.Presărați odorizantul si deasupra
Dacă partea inferioară a cutiei este acoperită cu odorizant și ai umplut așternutul, poți acum să mai stropești puțin odorizant deasupra așternutului și să-l amesteci bine. Odată ce este finalizat, pisica ta va fi pregătită să se întoarcă la treburile ei.

Daca vorbim de sanatatea si buna dispozitie a pisicilor, sa nu uitam nici despre... Deparazitarea animalelor de companie, importanta pentru adultii si copiii din familia noastra - citeste articolul pe blogul Petmax.ro!

silicat-pisici-acasa

Ce tipuri de odorizante pentru așternut pentru pisici exista azi?
● Pudra
Cea mai comună formă de odorizant pentru gunoi este pudra. Aceste pulberi sunt făcute în principal din bicarbonat de sodiu, deoarece au efecte puternice de neutralizare a mirosurilor. Conțin și alte ingrediente, cum ar fi parfumul. Produsele sub formă de pulbere se toarnă direct în cutia de gunoi și se amestecă bine cu așternutul. Majoritatea proprietarilor de pisici ar fi de acord că pulberea este cel mai eficient tip, motiv pentru care este probabil atât de populară.
● Granule
Unele odorizante pentru așternutul de pisici vin sub formă de granule, care sunt particule mult mai mari decât pulberea. Aceste granule sunt de obicei concepute pentru a îndepărta deșeurile din litiera. În cea mai mare parte, acestea sunt fabricate din minerale și tind să nu aibă parfum, deși nu este întotdeauna cazul.
● Margele de gel
Margele de gel sunt o altă formă de odorizant pentru nisip care nu este presărat în cutie - doar câteva dintre aceste margele mari trebuie să fie aruncate acolo. Nu creează praf.
● Spray
Odorizantele pentru nisip care vin sub formă de spray sunt mult mai rare, dar există. Ele sunt de obicei făcute cu parfumuri. Cele mai multe dintre aceste spray-uri sunt menite să fie folosite în toată casa pentru a ajuta la mascarea mirosurilor. Aveți grijă să nu pulverizați prea mult în cutia de gunoi, deoarece acest lucru nu va face decât să adauge mai multă umiditate.

Sfatul nostru? Incearca odorizantul Trixie - Simple’n’Clean, in stoc!

In concluzie, este important să știi cum să folosești corect odorizantele pentru așternut pentru pisici, astfel încât să poți controla cel mai bine mirosurile urâte ale nisipului. Există mai multe tipuri diferite de odorizante pentru nisip și există câteva produse foarte eficiente - citeste, testeaza, incearca!

Ai toate produsele si accesoriile... ce faci insa cand vine vorba de curatenie?
Afla cum sa cureti litiera pisicii
pisici-acasa
a. Goliti cutia de una sau de două ori pe zi.
Curăță litiera pisicii tale cel puțin o dată pe zi. Scoaterea regulată și consecventă este cea mai importantă parte a menținerii asternutului igienic curat și a preveni evitarea litierei. Acest lucru ajută la menținerea cutiei curate și previne mirosul neplăcut. De asemenea, este util să observați ceea ce găsiți în litiera ca o evaluare a sănătății pisicii, inclusiv cât de des și dacă isi fac nevoile.

Dacă vă este dificil să vă aplecați, alegeti o linguriță pentru așternut pentru pisici cu un mâner prelungit și reglabil care va preveni nevoia de a vă apleca atunci când o scoateți.

- Înainte de a începe să aduni, ridica un capăt al cutiei și loveste partea laterală pentru a elibera orice așternut care este adunat în colțuri sau în lateral. Cu cutia  înclinată, poți vedea cu ușurință orice deșeu blocat și îl poti elimina înainte de a trece prin restul așternutului.
- După ce ai îndepărtat orice deșeu lipit, ia un șervețel pentru copii sau un șervețel pentru animale de companie pentru a îndepărta orice reziduu de pe suprafața cutiei.
- Treci de la un capăt la celălalt al cutiei, în rânduri metodice - precum ai curata zăpadă de pe un trotuar. După ce ai curățat un rând, treci la pe următorul.
- Repeta procesul pe cealaltă parte, elimina orice bulgări și șterge pentru a îndepărta orice reziduu. Apoi treci iar si mai ia încă o dată pentru a te asigura că ai îndepărtat orice particule persistente.

b. Aruncați deșeurile într-un recipient adecvat.
După scoaterea cutiei, toate deșeurile trebuie să intre într-un recipient adecvat. Deșeurile ar trebui să intre într-o pungă care este legată și aruncată la gunoi.

c. Spala-ți bine mâinile și brațele.
După ce ai curățat litiera pisicii, spala-ți bine mâinile și brațele. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii parazitilor care se găsesc adesea în fecalele pisicilor. Mizeriile de la pisică și așternutul nu provoaca doar repulsie, ci sunt potențial dăunătoare pentru populațiile sensibile.

Femeile însărcinate ar trebui să evite curățarea nisipului de pisica. Daca nu este posibil, foloseste  mănuși de unică folosință și nu atinge nimic până când nu ai aruncat mănușile și nu te-ai spalat pe maine si brate. 

Citeste si articolul Cauti fericirea? Vine la pachet cu animalele de companie! Iată adevărul descoperit de cercetători.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!