Cum să-ți protejezi pisica de pericolele casnice

Cum să-ți protejezi pisica de pericolele casnice
Sfaturi practice de care trebuie sa ții cont

Dupa cum bine stim, curiozitatea unei pisici poate duce la numeroase situații periculoase. În calitate de părinte de animal de companie, este esențial să acordați prioritate siguranței pisicii ori cainelui și să vă asigurați că are un mediu care nu îi este ostil sau periculos. Măsurile de care vom vorbi în articolul de azi au două obiective: protejarea bunăstării pisicii tale și protejarea casei de daune. Pentru a face procesul mai fluid, este mai bine să începeți să căutați potențiale pericole înainte de a vă aduce o pisica acasă. Pisicile sunt capabile să se urce sus pe mobilier și să se târască în spații înguste în care nu credeai că pot ajunge. A avea o pisică curioasă poate duce la răni și accidente, așa că cel mai bine este să începeți mai devreme decât mai târziu să vă protejați casa ...pentru pisici.

Pentru a vă proteja pisica și a menține siguranța acesteia, iată câteva modalități prin care puteți ajuta.

Ascunde toate medicamentele și produsele de curățare de uz casnic
Medicamentele umane și detergenții de uz casnic precum ibuprofen, înălbitor si detergent de rufe conțin substanțe chimice nocive care pot fi toxice pentru sănătatea pisicii tale (indiferent de starea sub care se afla). Unele produse de curățare de uz casnic conțin fenoli care pot fi mortali pentru pisici și sunt cunoscuți a fi cauzatori de cancer. Asigurați-vă că toate articolele de acest tip au o etanșare etanșă și plasati-le într-un dulap greu accesibil, cu încuietori pentru copii. Studiați produsele folosite în casa și căutați să încorporați articole care acceptă animalele de companie în viața familiei. Asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile produsului. Dacă eticheta spune că trebuie să țineți animalele de companie departe până când respectivul produs se usucă, asigurați-vă că acest lucru este făcut întotdeauna.

Evita să aduci acasă plante toxice
Florile sunt un plus frumos pentru o cameră, la casa ori la bloc. Din păcate, multe plante comune sunt otrăvitoare pentru pisici și sunt adesea trecute cu vederea. Dacă pisica ta ar mesteca o plantă de acest tip, ea ar putea transmite toxine. Plantele otrăvitoare includ crini, aloe, vasc, poinsettia și eucalipt, pentru a numi câteva. Ingerarea acestor plante poate duce la o serie de boli, inclusiv probleme cardiace, leziuni hepatice severe și insuficiență renală. Înainte de a aduce o plantă în casă, asigurați-vă că cercetați bine pe internet - poate aceasta să afecteze sănătatea pisicii? Dacă nu sunteți sigur ce tip de plante aveți, faceți-le o poză și cereți ajutor pe un grup de facebook specializat sau intrebati persoane avizate.



Nu lăsa cablurile electrice la îndemână
Cablurile electrice pot fi găsite peste tot în jurul casei. Pisicile au dinți ascuțiți și adesea sunt tentate să mestece snururi, tăind căptușeala de protecție. Dacă pisica ta ar mesteca un cablu care este conectat, ar putea fi electrocutată sau arsă grav. Un șoc electric ar necesita îngrijire veterinară de urgență, deoarece inima sau plămânii pisicii ar putea suferi daune care ii pun viața în pericol. O modalitate de a oferi protecție este să plasați huse din plastic peste cablurile expuse, oferind o barieră de protecție. Un spray non-toxic care are un gust neplăcut este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă acoperirea completă a cablurilor nu este o opțiune. Legați și slăbiți cablurile pentru a evita ca acestea să fie folosite ca jucărie.

Ține ușile închise
A avea o ușă deschisă către un spațiu în care nu vrei să intre pisica ta poate duce la probleme grave. Dacă ieși afară pentru a lua un pachet de la curier și lași ușa deschisă, pisica ta poate rătăci afară. Alte uși sau ferestre care pot duce la vătămări includ frigiderul, cuptorul, congelatorul și ușa de garaj. Pentru a evita problemele, asigurați-vă că închideți ușile imediat după utilizare, astfel încât pisica  să nu poată găsi o oportunitate de a intra. Când intri și ieși din garaj, fă-ți un obicei din a verifica dacă pisica nu rămâne blocata afară și nu intră în substanțe chimice periculoase (diluant, vopsea, antigel, alcool, var, pesticide, fertilizator etc.). Când spălați rufele, cea mai bună practică este să vă verificați masina de spalat pentru a vă asigura că curiozitatea pisicii nu a condus-o înăuntru.

Asigura-te că ai un plan de siguranta
În calitate de proprietar de pisică, trebuie să fii întotdeauna pregătit pentru orice rănire sau schimbare care poate apărea în sănătatea animalului de companie de acasa. Nu este posibil să preziceți viitorul pisicii, așa că mulți proprietari de animale de companie profită de asigurarea pentru animale de companie pentru a acoperi îngrijirea, fără a fi nevoiți să vă faceți prea multe griji cu privire la costuri. Sunt acoperite leziunile și urgențele legate de accidente, împreună cu serviciile legate de accidente, cum ar fi raze X, medicamente și intervenții chirurgicale. Cel mai adesea, aceasta se poate face pentru cainii si pisicile cu varste intre 8 saptamani si 13 ani.

Pocnitori, artificii si zgomote puternice
Ca proprietarii de animale de companie (indeosebi caini si pisici), in perioada apropiata sarbatorilor de iarna si chiar si dupa, ne confruntam cu situatii deloc placute - atat pentru noi cat si pentru animalutele noastre. Din cauza petardelor, pocnitorilor, artificiilor, indeosebi in luna decembrie, blanosii nostri sunt supusi la un stres accentuat. Chiar daca se petrec in afara locuintei, zgomotele trec de peretii casei sau apartamentului.
Gaseste aici cateva sfaturi despre cum sa treci de aceasta perioada cu stres cat mai redus pentru pisici.

Alte capcane ascunse. Păstrați masa sau blatul de bucătărie curat, organizat și ferit  de ustensilele ascuțite de care ar putea da pisica ta. De asemenea, ține capacul toaletei lasat jos, ușa mașinii de spălat închise și coșurile de gunoi acoperite.  Alte obiecte periculoase din jurul casei care ar putea semnala pericol pentru pisica ta: rechizite de cusut, agrafe, radiere, capse, monede, piese de la jocuri de copii sau de societate.

Esti un nou proprietar de pisică? Iata ce recomandari iti aduc expertii daca ai adus acasa pentru prima data o pisica
Obținerea unei noi pisici poate fi un lucru plin de entuziasm, dar și stresant. În calitate de nou proprietar de pisică, vrei doar ceea ce este mai bun pentru pisicuța ta, dar s-ar putea să-ți faci griji că vei trece cu vederea sau vei uita ceva de care prietenul tău blănos are nevoie.

Ce poți face pentru a-ți menține noua pisică fericită, în siguranță și sănătoasă, in casa ta? Iata cateva trucuri pentru pregătirea aceasta:

Cum să te pregătești pentru o nouă pisică
În primul rând, va trebui să ai câteva lucruri pregătite înainte de a aduce pisica acasă. Iată o listă de verificare simplă a elementelor obligatorii pentru noii proprietari de pisici:
- Boluri pentru mâncare. Achiziționați mai multe boluri cu mâncare pentru noua  pisică, astfel încât să puteți schimba bolurile uzate cu altele curate în fiecare zi. Mai multe despre aceasta tema si sfaturi pentru o hranire corecta, pe blogul Petmax.ro.
- Mai multe boluri cu apă. Pisicile beau multă apă, așa că este important să ai mai multe surse de apă curată disponibile pentru noua ta pisică. Nu uitați să țineți bolurile cu mâncare și apă departe unul de celălalt.
- Hrana sanatoasa pentru pisici. În calitate de nou proprietar de pisică, este important să cercetezi ce tip de hrană este cel mai sănătos pentru pisicuța ta. Acest lucru poate depinde de vârstă, rasa pisicii și problemele de sănătate pe care le are noul tău prieten cu blană. Rețineți că pisicile se pot plictisi de mâncarea lor, așa că nu este neobișnuit să fie nevoie să schimbați tipul de hrană pe care o mănâncă pisica  la un moment dat.
Comanda de aici hrana umeda pentru pisici, de la cele mai populare marci!
- Evita oferirea de hrana umana. Așa cum există o mulțime de alimente umane pe care pisica ta le poate mânca în siguranță, există altele pe care prietenul tău blănos ar trebui să le evite cu totul. Nu orice hrană umană este sigură pentru pisica ta. Iată câteva alimente care pot fi dăunătoare sau otrăvitoare pentru pisicuța ta.
  1. Lactate
  2. Ciocolată
  3. Struguri și stafide
  4. Legume rădăcinoase
  5. Avocado
  6. Alcool

 
Trebuie sa evitați întotdeauna să lăsați recipiente deschise, produse, pungi sau borcane neacoperite, peste noapte, puse in locuri in care pisica poate ajunge. Aceste substante (alimente) sunt periculoase, toxice sau chiar letale pentru pisici.
- Mai multe litiere. O cutie de acest tip poate funcționa bine pentru noua pisică dacă o cureti de două ori pe zi. Cu toate acestea, dacă ai spațiu, pune două litiere pentru mica ta felina.  Nu ești sigur care este cel mai bun mod de a curăța cutia de gunoi a pisicii tale si ce nicip sa folosesti? Iată câteva sfaturi, in acest articol!
- Un ansamblu de joaca pentru pisici. Prietenii noștri imblăniți iubesc locurile înalte, așa că trebuie să oferiți spații verticale pentru ca pisică să se cațere. 
- Stâlpi de zgâriat. Cu excepția cazului în care doresti neaparat ca felina să iti zgârie mobila, asigura-te că oferi o mulțime de stalpi de zgâriere, pentru o  utilizare intensa.
- Jucării pentru pisici. Este bine de stiut ca nu toate jucăriile pentru pisici sunt create la fel sau indeplinesc aceleasi roluri. Atentie la laserele pentru oameni (pot afecta ochii pisicilor), pasari sau soricei din plastic (au piese mici care pot fi inghitite), snururi/corzi/ate/fire, mingi moi de plastic (sunt usor de mestecat si se pot desprinde in bucati mici care pot ineca), elastice de par (prinsori), funde, pungi de plastic etc. Vezi aici recomandarile noastre, cand vine vorba de jucarii sigure pentru pisici
- Paturi pentru pisici. Pisicile dorm mult, așa că vei dori să te asiguri că prietenul tău blănos are o mulțime de locuri confortabile pentru somn. În calitate de nou proprietar de pisică, nu trebuie să pierzi mulți bani pe paturi scumpe - asigura-te ca îi oferi un loc de somn liniștit și sigur.
- Transport pentru pisici. Desigur, vei avea nevoie de ceva în care să vă aduci pisica acasă! Asigură-te că suportul este suficient de mare pentru ca pisica să se ridice. Înainte de a introduce noua pisică în cutia de transport, nu uitați să îi pui o pătură moale, astfel încât să fie confortabilă.

Ce faci daca s-a întâmplat ceva rău și ai observat prea tarziu? Cauta imediat îngrijire veterinară pentru pisica. Nu simți că trebuie să-ți tratezi pisica acasă sau ca ai făcut ceva rușinos sau inadmisibil. Intoxicarea poate fi tratată doar la o clinică veterinară - grabeste-te sa faci asta cât mai curând posibil. Unele intoxicații pot fi fatale dacă nu sunt tratate rapid, așa că este esențial ca pisica ta să primească imediat îngrijiri veterinare.

In concluzie
Să ai o pisică înseamnă sa te bucuri de un tovarăș minunat, singur ori alături de toți cei dragi. La fel ca orice alt membru al familiei, dorești să te asiguri că aceasta este în siguranță în orice moment. Luarea măsurilor pentru a crea un mediu fără pericole te poate ajuta la obținerea unui climat de liniște, știind că pisica ta este în siguranță și fericită.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!