Vacanta si distractie la munte cu patrupedul

Vacanta si distractie la munte cu patrupedul

Vacanta si distractie la munte cu patrupedul


Pentru un concediu reusit si fara griji, trebuie tinut cont de numai cateva aspecte. Cum am spus si in articolul precedent, sunt cativa pasi de urmat: In concediu cu patrupedul

 


Multi dintre posesorii de animale de companie (in special caini) aleg vara sa mearga cu patrupedul lor la munte. Desigur, cand spunem vara, ne vine in minte marea dar nu toti cateii sufera bine caldura si soarele. Asadar muntele poate fi o varianta foarte buna de petrecere a concediului cu prietenul nostru blanos.

          Ce trebuie sa avem in vedere daca vrem sa mergem impreuna cu patrupedul la munte:

- verificati din timp ca locatia in care vreti sa va cazati accepta animale de companie.


- asigurati-va ca in zonele in care mergeti nu sunt stane de animale. De regula la munte vara stanele de oi/vaci sunt foarte intalnite. Unde sunt stane de oi/vaci obligatoriu sunt si multi caini de stana care se dovedesc foarte periculosi atat pentru dumneavoastra cat si pentru patruped. Consultati grupurile de Facebook specializate pe drumetii montane si aflati ce zone trebuie sa ocoliti.

- chiar daca la munte e mai racoare asta nu inseamna ca soarele nu e la fel de arzator ca la mare. Ba mai mult, la altitudini mari, soarele arde si mai tare. Asadar asigurati-va ca aveti o umbrela/umbrar care sa asigure cainelui umbra de care are nevoie la orele in care soarele este foarte arzator sau faceti drumetii in zonele impadurite

- daca va hotarati sa faceti trasee montane, nu va abateti de la traseele marcate, riscati sa va rataciti

- sa aveti intotdeauna la indemana apa pentru caine, nu va bazati ca fiind munte puteti gasi in drum un izvor. Nu lasati cainii sa se hidrateze din apele statatoare. Pot contacta diversi paraziti.




- nu hraniti cainele la plecarea in drumetii, impartiti doza de mancare in mai multe portii mici si hraniti-l pe parcursul intregii zi

- in timpul plimbarilor pe munte/prin paduri este bine sa tineti cainele in lesa mai ales daca stiti ca nu raspunde prompt la comenzile date.

Este de preferat sa folositi pentru el un ham in detrimental zgarzii. Aveti grija ca hamul sa fie unul moale, comod, sa nu-l raneasca. Padurile sunt populate de animale salbatice variate. Cainele poate fi atras de un fosnet sau de vederea unui animal care se misca si il puteti pierde. Ca sa nu mai spun de cazurile mai grave in care o astfel de intalnire se poate solda cu ranirea lui.

- in cazul in care vreti sa faceti drumetii montane in zone accidentate cu multe pietre, luati pentru cainele dumneavoastra papucei speciali. Pernutele cateilor sunt rezistente dar in zonele de munte foarte accidentate ele pot suferi taieturi.

- daca drumetia este in imediata vecinatate a unor rape/prapastii, este obligatoriu sa-l tineti in lesa pentru a nu aluneca.

- verificati prognoza meteo. Nu va aventurati in drumetii montane daca prognoza meteo prevede ploi, descarcari electrice. Indiferent de vreme este bine sa aveti in bagaj o pelerina de ploaie pentru caine si un prosop.

- urmati potecile marcate si incercati sa nu lasati cainele sa se indeparteze prea mult si mai ales sa nu se bage in vegetatie deasa. Exista pericolul sa fie muscat de un sarpe.

- supravegheati cainele sa nu manance de pe jos eventuale resturi de alimente lasate de turisti

- nu uitati ca inainte de plecarea la munte sa asigurati deparazitarea externa a patrupedului. Deoarece la munte vegetatia e mult mai deasa si riscul de a se infesta cu capuse/purici e mai mare. Eventual, suplimentar deparazitarii uzuale puteti utiliza un spray natural repelent.


- evaluate starea de sanatate a cainelui atunci cand vreti sa-l luati in drumetii montane. Cainii varstnici, cei cu probleme de sanatate precum si puii sau rasele brahicefalice obosesc foarte repede si nu trebuie luati in drumetii lungi sau grele.

- neaparat sa aveti jucariile preferate ale patrupedului cu dumneavoastra. Sunt poenite unde ne putem juca in liniste si sa nu ne deranjeze nimeni. De multe ori este de ajuns doar un bat pe care il gasim usor la munte.

 


Curand vom posta pe blog ce trebuie sa aveti in vedere daca vreti sa mergeti in concediu cu patrupedul in afara tarii. Oriune alegeti sa va faceti concediul, noi va uram vacanta minunata.

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!