Un concediu fara griji si stres in afara tarii cu patrupedul

Un concediu fara griji si stres in afara tarii cu patrupedul

Un concediu fara griji si stres in afara tarii cu patrupedul


         
        Vreti o vacanta in afara tarii cu patrupedul? Putin mai complicat dar nu imposibil. Desigur este de preferat sa mergeti cu autoturismul propriu dar uneori din cauza distantelor mari sunteti nevoiti sa mergeti cu avionul.


Cum am spus si in articolul precedent, sunt cativa pasi de urmat: In concediu cu patrupedul

Pentru a parasi tara impreuna cu animalul de companie trebuie sa tineti cont de cativa factori.



       In afara bagajului uzual pe care-l faceti indiferent unde alegeti sa plecati in vacanta trebuie sa va asigurati de cateva aspecte:

- desigur, ca in orice loc alegeti sa mergeti in vacanta trebuie sa va asigurati ca unitatea hoteliera la care faceti rezervare este petfriendly. Chiar daca pe site-ul lor este specificat acest lucru, este bine sa aveti confirmarea lor printr-un email ca sa nu aveti surprize

- verificati daca in tara de destinatie unde vreti sa ajungeti, legile tarii nu prevad carantina animalelor de companie o anumita perioada de timp sau daca nu sunt interzise in acea tara anumite rase de caini.

- animalul de companie trebuie sa fie microcipat

- vaccinul impotriva rabiei este obligatoriu. Acesta trebuie sa fie facut cu mai mult de 21 zile si cu mai putin de 1 an inainte de data de plecare.

- varsta animalului de companie cu care calatoriti trebuie sa fie mai mare de 3 luni deoarece asa cum spuneam, vaccinul impotriva rabiei este obligatoriu iar acesta se face numai dupa varsta de 3 luni

- carnetul de sanatate a cainelui

- pasaportul

- vizita medicala in urma careia mediual veterinar va pune viza pe pasaport prin care certifica ca patrupedul este clinic sanatos si apt pt transport respectiv intrare intr-o alta tara. Aceasta viza  este valabila doar 24 ore asadar asigurati-va ca vizita la veterinar o faceti cu o zi inainte de plecare

- deparazitarea interna si externa. Aceasta trebuie sa figureze in carnetul de sanatate.

- daca alegeti sa calatoriti cu mai mult de 5 animale de companie trebuie sa faceti dovada ca acele animale participa la un concurs, expozitie, eveniment sportiv si ca au varsta mai mare de 6 luni. Pentru acest caz este bine sa va informati temeinic la compania aeriana cu care urmeaza sa calatoriti.



       Fiecare companie aeriana are propriile reguli in ce priveste transportul animalelor de companie. In aeronava unele companii permit accesul animalelor de companie in compartimentul pentru pasageri doar daca sunt de talie mica si pot fi tinute in cusca de transport de anumite dimensiuni. Daca compania cu care calatoriti nu permite transportul animalului de companie decat in cala de bagaje trebuie sa solicitati mai multe amanunte. Companiile aeriene chiar si pentru transportul in cala de bagaje cer ca cusca in care e patrupedul sa se incadreze intr-un anumit stas (IATA), dimensiune/material, sa aiba o anumita inchizatoare.

       De asemeni prevede ca marimea custii sa permita animalului sa poata sta in picioare si a sta culcat.

      De asemenea podeaua cutiei trebuie sa fie solida si sa nu permita scurgerea lichidelor precum si sa fie dotata cu containere pentru mancare si apa care pot fi accesate din exterior pentru a fi umplute. Trebuie sa cereti absolut toate detaliile ca sa nu incepeti concediul cu o intoarcere din drum.

     De preferat daca timpul este foarte calduros sa alegeti curse cat mai de dimineata sau pe timpul noptii. La imbarcare, instiintati insotiroarele de zbor ca aveti la cala un animal de companie. Este important. De preferat daca este posibil sa rezervati zboruri directe fara escala. In felul asta preveniti riscul de situatii neprevazute si reduceti stresul cainelui dumneavoastra de a fi mutat.

     Nu recomandam administrarea de tranchilizante sau sedative cainelui transportat cu avionul. Acestea pot mai degraba sa-i mareasca anxietatea decat sa i-o amelioreze. Consultati un medic veterinar daca chiar vreti sa sedati patrupedul pe parcursul transportului.
Recomandam supliment nutritional pentru calmarea stresului si anxietatii la caini.


          Atentie, multe companii aeriene nu accepta sub nicio forma transportul cainilor care fac parte din rasele brahicefalice (Mops, Boston Terrier, Pechinez, Boxer, Bulldog, Shih Tzu etc)
         
          Vacanta cu prietenul blanos in afara tarii poate parea mai complicata dar daca va informati foarte bine la compania aeriana cu care vreti sa calatoriti despre regulile in vigoare si le respectati intocmai, succesul este garantat. Vacant placuta tuturor!
           

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!