In concediu cu patrupedul

In concediu cu patrupedul

In concediu cu patrupedul



          S-a dat startul concediilor pe anul acesta. Odata cu bucuria plecarii la relaxare si distractie in concediu se adauga deseori si stresul intrebarii: eu cu cine las catelul? La pisici e mai simplu, ele sunt mai independente decat cainii, nu au nevoie tot timpul de atentia stapanilor. De regula lasam cheia unui prieten si-l rugam sa treaca zilnic doar sa-i schimbe apa, nisipul din litiera si sa-i puna de mancare. Cand vine vorba de caini, se complica situatia. Stim cu totii cat sunt de atasati si dependenti de noi si cat sufera cand plecam chiar si pentru scurt timp la cumprataruri fara ei.  In plus ne-ar placea si noua sa fim insotiti de prietenii nostri patrupezi si chiar daca l-am lasa la un prieten/pensiune canina, tot concediul am sta cu gandul la el, daca e bine, daca mananca cat trebuie etc.    
 


        









  Cand planificam un concediu cu patrupedul blanos trebuie sa tineti cont de cateva aspecte foarte importante:

- locul in care mergeti (munte, mare, Delta, drumetii cu cortul, in alta tara etc)
- disponibilitatea (fizica, de sanatate, varsta) a catelului pe care doriti sa il luati cu voi,
- toleranta cainelui de a calatori cu masina sau orice alt mijloc de transport alegeti
- tipul de activitati pe care doriti sa l intreprindeti in concediu, implicit timpul pe care sunteti dispusi sa-l acordati companionului.
- unitatea de cazare pe care ati ales-o, asigurandu-va ca este pet friendly


          Indiferent unde alegeti sa mergeti in concediu trebuie sa va faceti o lista cu lucrurile care nu trebuie omise:


1)       Prima data mergeti la veterinar pentru un control de rutina. Instiintati-l unde ati vrea sa mergeti in concediu si intrebati-l daca vreun exista vreun impediment pentru care patrupedul dumneavoastra nu v-ar putea insoti. Asigurati-va ca prietenul dumneavoastra blanos are toate vaccinurile obligatorii facute. Nu uitati sa luati numarul de telefon al veterinarului pentru a-l folosi in caz de urgenta medicala. Rugati veterinarul sa va faca o mica trusa medicala de ajutor pentru caine care sa cuprinda pastile/suplimente pentru diverse afectiuni ce pot aparea: diaree, greata cauzata de transportul cu masina, unguent pentru diverse rani care pot aparea, carbune medicinal, un sampon cu utilizare frecventa (de ex: in cazul in care mergeti la mare, sarea din apa ii poate dauna cainelui, asa ca este indicat ca seara cand va retrageti in camera sa-i faceti o baie pentru a inlatura sarea si nisipul de pe piele). De asemeni, asigura-te ca animalul de companie are deparazitarile (interna si externa) la zi (Aici gasiti deparazitarile necesare). Este foarte important dat fiind ca veti petrece mult timp afara in natura, catelul sa fie protejat. Daca considerati ca este necesar (mai ales pentru plecarile in afara tarii) puteti face asigurare de sanatate catelului. O simpla cautare pe Google va va lamuri in ce consta asta si care sunt costurile.


2)       Asigurati-va ca unitatea hoteliera la care vreti sa va cazati este pet friendly (transmiteti la momentul rezervarii, talia cainelui sa nu aveti supriza ca unitatea sa fie pet friendly ... dar accepta numai caini de talie mica). Intrebati daca exista costuri suplimentare pentru companionul necuvantator. Chiar daca hotelul/pensiunea primeste animale de companie, trebuie avut in vedere ca sa nu abuzam. Trebuie sa avem grija ca patrupedul sa nu latre in camera sa deranjeze ceilalti turisti, sa-l scoatem afara sa-si faca nevoile la intervalul de timp la care a fost invatat. Daca rasa cainelui este predispusa sa lase mult par si daca dorim sa doarma in pat cu noi, ar fi indicat sa luam de acasa o cuvertura subtire pe care sa o punem in locul unde obisnuieste sa doarma. De preferat este ca atunci cand plecam sa nu lasam cainele singur in camera. Dat fiind ca nu cunoaste locul, poate deveni anxios, poate latra deranjand alti turisti, poate roade mobila, perne, etc.


3) Indiferent unde alegeti sa mergeti in concediu nu uitati sa faceti bagajul blanosului :) Iata cateva obiecte care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul patrupedului:

- carnetul de sanatate a cainelui
- pasaportul in cazul in care doriti sa mergeti in concediu in alta tara
- culcusul de acasa il va face sa se simta ok chiar daca locul ii va fi strain
- trusa medicala de care am scris mai sus
- castron de apa si mancare, inclusiv un castron pliabil pe care sa-l folositi pentru apa atunci cand nu sunteti in camera
- adapatoare portabila
- mancare suficienta . Nu calculati fix portiile de mancare pe care le luati. Puneti in plus cateva portii. Nu uitati si recompensele, doar e concediu, ne rasfatam toti :)
- jucarii: mingi, frisbee, jucarii flotante pentru joaca in apa
- o cuvertura subtire de protectie in cazul in care rasa cainelui dumneavoastra e predispusa la a lasa mult par
- prosoape
- covorase absorbante (pentru transportul cu masina sunt foarte utile in cazul in care cainelui i se face rau de miscare)
- lesa, zgarda, ham si neaparat asigurati-va ca de zgarda/hamul cainelui este prins un name tag cu numarul dvs de telefon pentru cazul in care se pierde. Este foarte important
- pungi igienice pentru fecale
- servetele umede antibacteriene speciale pentru catei
- perie/pieptan/manusa de periat
- medicamente specifice in cazul in care aveti cainele sub tratament medicamentos
- in functie  de unde mergeti luati o pelerina de ploaie/incaltari speciale (daca doriti sa faceti drumetii montane pe trasee foarte accidentate), vesta salvare (pentru plimbari cu barca), veste reflectorizante daca mergeti in drumetii noaptea, sac de dormit special pentru caini sau o haina mai groasa daca intentionati sa mergeti cu cortul pe munte
- umbrar/umbrela daca alegeti sa mergeti la mare sau undeva unde trebuie sa stati direct la soare si nu aveti posibilitatea sa inchiriati o umbrela. Cainii nu sunt incantati de ideea de a sta ziua intreaga in soare. Le dauneaza asa  ca trebuie sa-i protejam

4)  Transportul:

- cu masina - In cazul in care patrupedul este obisnuit sa calatoreasca cu masina, problema e gata rezolvata. Chiar si asa asigurati-va ca in masina ii amenajati un loc al lui in care sa se simta confortabil si mai ales in siguranta. Pentru asta va sfatuim sa-i asigurati o cusca speciala de transport, cusca care il va face sa se simta in siguranta in timpul mersului cu masina, cusca nepermitandu-i sa se miste dintro parte in alta la frane, viraje. In plus in cazul  unui nedorit accident cainele va fi cat de cat protejat atat de cusca cat si in cazul spargerii geamurilor nu va putea fugi de frica din masina riscand sa-l pierdem. In cazul in care spatiul nu va permite sa aveti o cusca in masina, asigurati cainele pe bancheta din spate cu un ham cuplat la dispozitivul pentru centura de siguranta.Nu uitati sa puneti in cusca/pe bancheta un covoras absorbant in cazul in care ii se face rau. De preferat este ca in dimineata plecarii sa nu-l hraniti. Din cand in cand opriti pentru a-i da apa sa bea si pentru a-si face nevoile. In absolut niciun caz nu lasati cainele in masina chiar si pentru scurt timp, chiar si cu geamurile intredeschise. Anual mor multi caini din aceasta cauza. pe timp de vara. Intr-un interval de 10 minute intro masina lasata in soare temperatura creste cu 10 grade. Calcul simplu, 30 grade afara, in 10 minute in masina vor fi 40 grade.Atentie marita!

- cu trenul - pentru a nu avea surprize, interesati-va inainte de a pleca ce reguli are compania feroviara cu care intentionati sa calatoriti. De regula, cainii trebuie tinuti in lesa si in functie de rasa se poate impune si botnita. Unele companii feroviare nu pretind taxa suplimentara pentru transportul animalelor de companie dar altele cer achizitionarea unui bilet separat pt patruped. Cel mai bine este ca va informati temeinic inainte de plecare. De evitat drumurile lungi de facut cu trenul atunci cand sunteti insotiti de animale de companie.

- cu avionul - aici deja lucrurile se complica putin. Fiecare companie aeriana are propriile reguli in ce priveste transportul animalelor de companie. In aeronava unele companii permit accesul animalelor de companie in compartimentul pentru pasageri doar daca sunt de talie mica si pot fi tinute in cusca de transport de anumite dimensiuni. Daca compania cu care calatoriti nu permite transportul animalului de companie decat in cala de bagaje trebuie sa solicitati mai multe amanunte. Companiile aeriene chiar si pentru transportul in cala de bagaje cer ca cusca in care e patrupedul sa se incadreze intr-un anumit stas, dimensiune/material, sa aiba o anumita inchizatoare. Trebuie sa cereti absolut toate detaliile ca sa nu incepeti concediul cu o intoarcere din drum. De preferat daca timpul este foarte calduros sa alegeti curse cat mai de dimineata sau pe timpul noptii. La imbarcare, instiintati insotiroarele de zbor ca aveti la cala un animal de companie. Este important. De preferat daca este posibil sa rezervati zboruri directe fara escala. In felul asta preveniti riscul de situatii neprevazute si reduceti stresul cainelui dumneavoastra de a fi mutat. Nu recomandam administrarea de tranchilizante sau sedative cainelui transportat cu avionul. Acestea pot mai degraba sa-i mareasca anxietatea decat sa i-o amelioreze. Atentie, multe companii aeriene nu accepta sub nicio forma transportul cainilor care fac parte din rasele brahicefalice (Mops, Boston Terrier, Pechinez, Boxer, Bulldog, Shih Tzu etc)

          Chiar daca ideea unui concediu cu animalul de companie pare complicata, cu putina planificare din timp, ideea se va dovedi in final una foarte buna. In plus, odata planificarile facute si ajunsi cu bine la destinatia de concediu, distractia e garantata.

          Pentru diverse sfaturi/ponturi care pot face sejurul dumneavoastra mai placut in functie de locul in care alegeti sa mergeti, urmariti-ne!

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!