Cele mai populare rase de pisici din 2023

Cele mai populare rase de pisici din 2023
Iubesti pisicile? Nu ești singurul! Aceste minunate creaturi sunt printre cele mai căutate și apreciate animale de companie, in intreaga lume. Iata o lista completa, cu cele mai populare rase de pisici din lume.

De ce ne-am îndreptat în acest articol toata atentia catre aceste adorabile ființe?

Deși pisicile sunt adorate de milioane de oameni, pe intreg mapamond, aceste mici feline tind să aibă parte de o părtinire negativă... nemeritată. Când sunt în competiție cu câinii sau cu „cel mai bun prieten al omului”, pisicile sunt adesea percepute ca neprietenoase, distante sau neinteligente. Din fericire, această percepție nu ar putea fi mai departe de adevăr. Pisicile și-au dovedit inteligența, loialitatea și afecțiunea și chiar și-au dezvoltat ca o marca comerciala sunetul pe care il scot - „miau” pentru a comunica în mod specific cu oamenii. Cele mai bune rase de pisici vor afișa toate aceste calități, formând în același timp o legătură de durată cu tine și familia ta.

De obicei, pisicile sunt considerate ca fiind mai puțin simpatice decât câinii și, deși este adevărat că tind să fie mai independente decât omologii lor canini, un studiu de la Universitatea din Helsinki (Finlanda) a constatat că pisicile au de fapt șapte trăsături de personalitate și comportamentale distincte. Folosind un chestionar cuprinzător al proprietarilor de pisici, cercetătorii au examinat comportamentul a peste 4.300 de pisici din 26 de rase diferite. Deși personalitatea tinde să varieze în funcție de rasă și de creștere, pisicile au prezentat trăsături distinctive care sunt comune tuturor felinelor.


Unele rase au fost concepute special de-a lungul generațiilor pentru a-și amplifica cele mai bune caracteristici. Deși poate fi o practică obișnuită să cumpărați un animal de companie de la un crescător, instituțiile acreditate ca milioane de animale de companie intră în adăposturile de animale în fiecare an. Foarte adeseam, dintre acestea, aproximativ jumătate sunt câini și jumătate sunt pisici. Chiar dacă cauți o anumită rasă, este întotdeauna o idee bună să vizitezi intai adăposturile din localitatea ta!

Ce înseamnă rase de pisici populare? Popularitatea este definită ca o perspectiva a oamenilor ce reflectă o părere pozitivă despre o rasă de pisici; asociată acestei idei este și notorietatea - acest renume se referă la procentul de oameni care au auzit de o anumită rasă de pisici.

1. Rasa de pisici Albastru de Rusia (Russian blue cat)
Cunoscut pentru blana ca de pluș, albastru-argintie, albastru de Rusia are câțiva fani regali. Zvonurile spun că aceste pisici descind din animalele de companie ținute de țarii ruși. Au fost expuse pentru prima dată la Crystal Palace din Londra în 1875. Până în 1912, Russian blue a devenit oproprie clasă, separată de competiție. Aceste pisici sunt cunoscute pentru că sunt afectuoase și de obicei se pot înțelege cu copiii. Pot fi rezervate cu fețe noi în casă.

Sunt apreciate și pentru inteligența lor, natura afectuoasă și personalitățile jucăușe. În general, sunt considerate a fi o rasă sănătoasă și rezistentă, cu o durată de viață de aproximativ 15 ani. De asemenea, sunt cunoscute pentru blana hipoalergenică, fiind adesea o alegere populară pentru persoanele cu alergii. Pisicile din rasa Albastru de Rusia sunt cunoscute pentru că sunt foarte loiale și devotate proprietarilor lor. De asemenea, sunt cunoscute a fi vânători pricepuți și pot fi antrenați să facă aport și să joace jocuri.


2. Pisicile Burmeze
Pisicile acestea sunt o rasă de pisici domestice originare din Asia de Sud-Est și dezvoltată în Statele Unite în anii 1930. Sunt cunoscute pentru blana lor scurtă, strălucitoare și asezata, care vine într-o varietate de culori, inclusiv samur, maro, albastru și șampanie. Pisicile burmeze sunt cunoscute pentru rotunjimea lor distinctivă și construcția lor musculară și atletică.

Aceasta rasa este cunoscută pentru firea afectuoasa, prietenoasa și sociabila. Sunt pisici foarte jucăușe, energice și inteligente și se bucură de timpul de joacă interactiv cu proprietarii lor. De asemenea, se știe că sunt potrivite cu copiii și cu alte animale de companie.

3. Pisicile Bengaleze
Pisica Bengaleza este o rasă de pisici domestice care a fost creată prin imperecherea unei feline leopard asiatie (in jurul anilor 1990)  cu o pisică domestică (si alte rase cu par scurt). Sunt cunoscute pentru aspectul lor unic și exotic, cu o blana acoperită cu pete, modele marmorate sau rozete. Sunt de obicei mai mari decât majoritatea pisicilor domestice și au o construcție puternică, atletică. Sunt cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de energie și personalitățile jucăușe și sunt adesea descrise ca fiind „ca un câine” în comportamentul lor. De asemenea, se știe că sunt foarte inteligente și pot fi antrenate să facă o varietate de trucuri. În general, sunt considerate a fi o rasă sănătoasă și rezistentă, cu o durată de viață de aproximativ 12 până la 16 ani. Pisicile bengaleze iubesc cățăratul, jocul și explorarea. Aceste pisici sunt ușor de amuzat și se pot juca ore întregi - un partener perfect pentru un proprietar activ.

4. Pisicile persane
Pisica persană este o rasă de pisici cu păr lung, caracterizată prin fața rotundă și botul scurtat. Au personalități calme și docile, ceea ce le face o alegere populară ca animale de companie. Ele sunt disponibile într-o varietate de culori și modele, inclusiv alb, argintiu și bicolor. Au nevoie de îngrijire regulată pentru a-și menține blana lungă și groasă. Persanele sunt în general considerate a fi o rasă sănătoasă, dar pot fi predispuse la anumite probleme genetice de sănătate, cum ar fi boala polichistică de rinichi.

5. Pisicile siameze
Pisicile siameze sunt o rasă de pisică domestică originară din Thailanda (una din multele), cunoscută și sub numele de Siam. Sunt cunoscute pentru culoarea lor distinctivă, cu un corp palid și puncte mai întunecate pe față, urechi, labe și coadă. Au o construcție subțire, corpuri și cozi lungi - au o natură sociabilă și vorbăreaț[. Se știe că pisicile siameze sunt foarte vocale și pot deveni destul de „vocale” cu stăpânii lor. Sunt pisici foarte active și jucăușe și pot necesita multă atenție și interacțiune din partea stăpânilor lor. De asemenea, sunt foarte inteligente și pot fi antrenate să facă trucuri și să meargă în lesă. Pisicile siameze sunt în general considerate a fi sănătoase și rezistente, dar pot fi predispuse la anumite afecțiuni genetice, cum ar fi atrofia progresivă a retinei și amiloidoza.

Siameza se remarca prin ochii săi albaștri izbitori, personalitatea curioasa și natura iubitoare. Multi o numesc „pisica chintesențiala a oamenilor”.

Poate te intereseaza - Cum alegi si cum folosesti nisipul pentru pisici?
 
6. Pisicile abisiniene
Abisiniana este o pisică cu un aspect foarte unic, cu urechi mari și o blana în care fiecare fir de   individual este acoperit cu culori diferite. Sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai inteligente pisici din lume. Aceste pisicuțe sunt populare pentru că sunt genii. Pisicile absiniene sunt super inteligente și sunt una dintre cele mai vechi rase de pisici din lume. In plus, au niveluri ridicate de energie și sunt foarte curioși, nelăsând vreun colț sau un obiect neinvestigat. Această varietate de pisici, considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume, nu va sta neapărat în poală, dar își iubeste familia și va fi foarte sociabila. Sunt pisici care știu să se relaxeze și să se joace și să păstreze aceste calități pe măsură ce cresc. Abisinienele au o personalitate grozavă, sunt ușor de îngrijit și sunt foarte curioase și jucăușe. Le place să exploreze și cu siguranță te vor distra!

7. Rasa de pisici Ragdool
Pisica Ragdoll este o o pisica domestica cunoscută pentru dimensiunile mari și temperamentul docil și relaxat. Se caracterizează prin ochii albaștri, blana lungă și mătăsoasă și tendința de a se tranti greoi sau de a schiopata atunci când sunt ridicate, de unde rasa își primește numele „Ragdoll” (papusa de carpa - in limba engleza).

Rasa a fost dezvoltată în anii 1960 de către crescătorul Ann Baker, care a început să incruciseze o pisică sălbatică cu pisici siameze și birmane. Ragdool sunt cunoscuți pentru că sunt afectuoși și jucăuși și au tendința de a-și urma proprietarii și de a fi aproape de ei. Ei sunt, de asemenea, apreciati pentru că sunt degajați, relaxați și adaptabili la diferite situații de viață. Nu sunt excesiv de vocali și sunt, în general, considerate a fi pisici cu întreținere redusă. Sunt o alegere bună pentru familiile cu copii și alte animale de companie, deoarece sunt cunoscuți a fi foarte toleranți și buni.



8. Pisici din rasa British Shorthair
Pisica British Shorthair este o rasă populară de pisici domestice, cunoscută pentru fața sa rotundă, obrajii dolofani și corpul îndesat. Au o blana densă, moale și pufoasa, care vine într-o varietate de culori. Sunt o rasă calmă și relaxata - lucru care ii face companioni grozavi pentru familii și indivizi singuri. Aceste pisici sunt, de asemenea, cunoscute pentru că au o întreținere redusă, deoarece nu necesită tundere regulată. În general, sunt sănătoși și pot trăi până la 15 ani. Au o natură relaxată și leneșă, dar pot fi jucăuși atunci când doresc. Sunt cea mai veche rasă de pisici recunoscută.

9. Pisicile siberiene
O pisică de pădure adaptată la climele reci din Rusia, această pisică cu trei blanuri există de mii de ani, dar abia după Războiul Rece (în jurul anilor 1990) a fost exportată în lumea vestica. Datorită istoriei sale îndelungate, pisica siberiana face parte din cărțile și basmele rusești pentru copii. Sunt cunoscute ca pisici siberiene de pădure sau cu păr lung, de Moscova. Inteligente și jucăușe, aceste pisici adoră să petreacă timpul cu stăpânii lor, mai ales dacă implică joacă în apă. (Se știe că unele chiar se alătură proprietarilor lor la duș.)


10. Pisicile Maine Coon
Pisicile Maine Coon sunt mari și blănoase - pot cântări până la 10 de kilograme și au o blană lungă, cu două straturi. Cunoscută pentru statura mare și blana groasă, Maine Coon este o pisică greu de ignorat. Provenita din statul Maine (SUA) - fiind chiar pisica oficială a statului, Maine Coon este un gigant blând.

Dacă sunteți proprietar de câine care dorește să facă o tranziție ușoară către pisici, se știe că Maine Coons au multe dintre aceleași trăsături care îi fac pe câini atât de iubiți de oameni. Pisicile Maine Coon au reputația de a fi super sociale, prietenoase și jucăușe. Sunt inteligente și ușor de antrenat, le place atenția și sunt adaptabile.

Nu te lase păcălit de mărimea lor mare - in ciuda fizicului lor mare, nu iubesc nimic mai mult decât o îmbrățișare bună în poală. O secundă mai tarziu, ii va face pe șoareci să alerge ca sa se salveze, deoarece nu se vor abține să-și arate abilitățile, mai ales când rozătoarele sunt prin preajmă.

De ce sa alegi o pisica? Iata pe blog un articol despre ce inseamna Bucuria de a avea o pisica - beneficii de care nu știai.

Acum, ca ti-am prezentat in detaliu aceste minunate rase de pisici, ramane doar sa o aduci acasa pe cea preferata! Insa cum sa o numesti? Ti-am pregatit aici o lista speciala, pentru a-ti oferi un plus de inspiriatie:

Top 10 cele mai populare nume de pisici ale anului trecut
Pentru pisici femele
  • Poppy
  • Bella
  • Misty
  • Molly
  • Daisy
  • Tilly
  • Luna
  • Lily
  • Lilly
  • Willow
  • Coco
  • Betty
  • Missy
  • Sophie
  • Belle
  • Cleo
  • Izzy
  • Hana
  • Mika
Pentru pisici masculi
  1. Charlie
  2. Felix
  3. Finley
  4. prietene
  5. Ralph
  6. Oscar
  7. Milo
  8. George
  9. Tigru
  10. Alfie
  11. Jasp
  12. Max
  13. Tigru
  14. Simba
  15. Bob
  16. Casper
  17. Fred
  18. Freddie
  19. Tommy
  20. Gizmo
  21. Harry
  22. Oliver
  23. Joey
  24. Drake
  25. Bello
Nume unisex
  • Pumpkin
  • Smudge
  • Boo
  • Bubbles
  • Fudge
  • Fluffy
  • Fuzzy
  • Patches
  • Tabby
  • Socks
  • Marbles
  • Lucky
  • Inky
  • Spot
  • Brownie
  • Oreo

In concluzie, pisicile vor ramane pentru totdeauna animale care provoacă adesea reacții puternice din partea oamenilor. Unii spun că sunt fascinante, în timp ce alții le resping drept creaturi murdare. În ciuda acestei perspective polarizate față de feline, nu se poate nega că pisicile sunt animale de companie excelente! Asadar, stii din ce sa alegi - poti cauta mai usor ca niciodate rasele de pisici care sunt cel mai cunoscute pentru personalitățile lor unice, blana frumoasa și natura iubitoare! Vezi aici hrana si accesorii potrivite pentru pisici, in magazinul nostru.

Problemele pisicii tale par că nu se mai sfârșesc niciodată? Iată soluțiile noastre, pe blog!

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!