Cum ajutam animalele de companie in perioada sarbatorilor de iarna, pline de pocnitori si zgomote puternice

Cum ajutam animalele de companie in perioada sarbatorilor de iarna, pline de pocnitori si zgomote puternice

Cum ajutam animalele de companie in perioada sarbatorilor


               Toti proprietarii de animale de companie (indeosebi caini si pisici) in perioada apropiata sarbatorilor de iarna si chiar dupa, ne confruntam cu situatii deloc placute atat pentru noi cat si pentru animalutele noastre. Din cauza petardelor, pocnitorilor, artificiilor, indeosebi in luna decembrie blanosii nostri sunt supusi la un stres accentuat

               Incercam in articolul de astazi sa dam cateva sfaturi despre cum sa trecem de aceasta perioada cu stres cat mai mic pentru prietenii nostri blanosi.


               In primul rand in perioada sarbatorilor de iarna, atunci cand peste tot se aud pocnitori, petarde, artificii trebuie sa va luati masuri de siguranta. Stim foarte bine ca putini caini tolereaza zgomotul facut de acestea de aceea in perioada sarbatorilor se inregistreaza un numar foarte crescut de pierderi. Din cauza zgomotului puternic, cainii se sperie si incearca sa fuga. Din pacate unii si reusesc. Asadar, daca aveti posibilitatea in perioada sarbatorilor luati-va masuri suplimentare de precautie incat cainele sa nu poata evada din curte (daca aveti caine de exterior). Pe timpul noptii in special in noaptea de revelion incercati sa-l adapostiti intr-un loc inchis, in casa, un hol, garaj, hambar. Daca totusi il lasati afara in curte asigurati-va ca gardul este suficient de inalt incat sa nu-l poata sari si daca il tineti legat, legaturile sa fie solide sa nu poata evada.

                Pentru cei care aveti animale de companie de interior in noaptea de revelion precum si in celelalte zile  ii puteti distrage atentia cu volumul putin crescut la televizor si geamurile inchise incat zgomotul de afara sa se faca auzit cat mai putin la interior.

                In perioada aceasta incercati sa intuiti perioada din zi cand acestea se aud mai rar pentru a scoate patrupedul la plimbare. Incercati dat fiind ca zgomotele sunt mai rare sa-l desensibilizati cu ajutorul recompenselor fie ca sunteti la interior sau la exterior. La fiecare zgomot la care animalul dumneavoastra se sperie, dati-i o recompensa (fie ea mancare sau o jucarie care-i place) incat el sa asocieze acel zgomot neplacut cu ceva bun. Evitati sa-l luati in brate sau sa actionati exagerat (cu grija) in momentul zgomotului. Acest gest nu face decat sa panicheze animalul si mai mult intarindu-I ideea ca zgomotul reprezinta ceva grav daca vede ca va panicati si dumneavoastra. In perioada sarbatorilor de iarna daca sunteti mai mult in preajma animalutelor folositi portiile de mancare zilnice ca si recompense incat recompensele dese date de-alungul zilei sa nu se adauge portiei zilnice de mancare, evitand astfel supra alimentarea animalului de companie.
            
                 In aceasta perioada sub nicio forma nu lasati cainele fara lesa. Oricat de dresat este, la auzul unei pocnitori se poate speria si poate fugi riscand un accident auto sau pierderea lui. Daca aveti cum, puneti-i in casa o cusca de interior acoperita cu o patura in care se poate adaposti. Unii caini gasesc intr-un astfel de loc adapost si se simt mult mai bine intr-un loc stramt. Daca nu aveti cusca, ii puteti improviza din niste paturi si scaune un loc ferit unde se poate baga.

                Recomandam sa faceti o vizita din timp la medicul veterinar care va poate ajuta sa alegeti care dintre suplimentele dedicate stresului/amxietatii se potriveste mai bine animalului dumneavoastra.

               Pregatirea patrupedului pentru aceasta perioada stresanta incepe din timp, de la inceputul lunii decembrie. La noi pe site exista produse ajutatoare pentru aceasta perioada si nu numai. Majoritatea suplimentelor pentru calmarea animalului de companie, pisica sau caine pot fi administrate a la long fiind produse indeosebi pe baza de plante. Asadar ca masura de precautie puteti incepe administrarea lor inca de la inceputul lunii decembrie.

Ca masuri ajutatoare, recomandam:

Bachus Calm&Brave

BACHUS Calm&Brave este un supliment nutritiv gustos, pentru câini și pisici, un supliment care susține sistemul nervos și funcția psihică, contribuind la gestionarea situațiilor stresante. El are cu o compoziție bogată în ingrediente active, conceput pentru pentru a crește capacitatea de adaptare la condițiile schimbătoare de mediu, pentru a susține buna dispoziție și pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Extractul de rădăcină de valeriană ajută animalul să se relaxeze și să rămână calm în situații stresante sau tensionate. L-triptofanul stimulează producția de serotonină în organism, hormonul responsabil de starea de spirit, emoțiile pozitive, calitatea somnului. Rhodiola rosea - un adaptogen, care contribuie la menținerea vitalității, a rezistenței la oboseală, favorizează recuperarea corpului după perioade stresante, menține buna dispoziție și temperează reacțiile.

KalmVet

KalmVet - Capsulele Twist Off sunt foarte palatabile si usor de administrat chiar si pisicilor. Asigura calitatea si prospetimea ingredientelor, care pot oxida foarte rapid. Poate fi administrat doar continutul sau capsula ca atare. Dozajul corect si perioada de administrare depind de nevoile individuale ale animalului si vor fi stabilite de catre un medic veterinar.
Capsulele contin uleiuri din seminte, fructe si produsele lor derivate, musetel, valeriana, tryptophan  ( aminoacid precursor al neurotransmitatorului  numit serotonina)

WeCalm

WeCalm este un supliment pentru caini si pisici care calmeaza si relaxeaza animalele de companie pe baza de : peptazina, L-triptofan, teanina. Vitaminele B1, B3 si B6

 Calm & Relax Twist Off

Pe baza de ulei de floarea-soarelui, monostearat glyceril, lecitina din soia, tryptofan, taurina, extract din frunze de ceai verde, extract de valeriana combate stresul si anxietatea la caini

Calmex pentru catei  
sau
pentru pisici
Calmex conține o combinație unică de L-triptofan, Fosfatidilserină (sub formă de lecitină), extract de Rhodiola Rosea, extract de Passiflora Incarnata și un complex de vitamine B care ajută la relaxarea câinilor si pisicilor care în condiții de stres sau care se confruntă cu stări de anxietate, frică sau nervozitate

Pali-Calm Dog

Vitaminele Pali-Calm administrate zilnic, ofera animalelor o stare generala buna, asigurand in acelasi timp nutrientii necesari pentru o dieta echilibrata. Ele contin:  l-triptofan, l-theanina, GABA (acid gama-amino-butiric), extras Passiflora Incarnata, insositol, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B6, vitamina B12, radacina de ghimbir. Probabil vor fi preferatele patrupedului dumneavoastra deoarece au un gust delicious de ficat de porc in felul asta vor fi foarte usor acceptate la administrare.
Cu cateva masuri de precautie luate din timp, cu ceva exercitii de desensibilizare incepute timpuriu vom reusi sa ne bucuram atat noi cat si animalele noastre de companie de sarbatori linistite fara incidente si stari stresante nedorite. Apelati cu incredere la chat-ul nostru online pentru a primi mai multe sfaturi si recomandari despre cum sa treceti mai usor de perioada stresanta cauzata de pocnitori/petarde.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!