Câinelui tău îi este foame? Iată 10 semnale pe care trebuie să le știi 

Câinelui tău îi este foame? Iată 10 semnale pe care trebuie să le știi 

Dacă ai un câine, este important să știi când îi este foame companionului tău. De prea multe ori, credem că prietenii noștri necuvântători sunt doar neliniștiți sau plictisiți și nu realizăm că le poate fi foame! Așadar, dacă observi că și câinele tău se plânge, se plimbă sau se comportă înfometat mai mult decât de obicei, atunci s-ar putea să-ți spună doar că burta îl roade și că are nevoie de mâncare!

10 semne ce spun - câinelui tău îi este foame!
Iată câteva dintre cele mai comune lucruri care pot indica că animalul tău de companie trebuie să mănânce.

1) Își linge buzele
Câinii sunt animale foarte expresive și își arată adesea emoțiile prin expresii faciale. Ochii lor pot spune o poveste, dar gura lor este la fel de bună să exprime ceea ce se întâmplă în mintea lor. Unul dintre cele mai obișnuite lucruri pe care le vedem la câinii care sunt înfometați este să-și lingă buzele atunci când merg pe lângă mâncare sau când le este foame.

Câinii își ling buzele atunci când le este foame, deoarece stimulează saliva care ajută la lubrifierea și umezirea gurii, care este necesară pentru mestecat. De asemenea, câinii își pot linge buzele ca urmare a anxietății sau nervozității. Pentru câinii cu probleme de anxietate în special, linsul buzelor îi poate ajuta să-i calmeze, deoarece o asociază cu a se simți mai bine, prin eliberarea stresului prin îngrijire.

Știm că câinilor le place să se curețe și să se îngrijească după ce mănâncă, dar de ce o fac atât de mult când le este foame? Se datorează probabil domesticirii și predispoziției genetice. Câinii domestici au moștenit această tendință pentru a le semnala oamenilor că au nevoie de hrană.

2) Schelălăit sau lătrat persistent
Deoarece majoritatea câinilor sunt hrăniți de două ori pe zi, este posibil ca răspunsul lor la foame să fie diferit de al nostru. Ei pot acționa din instinct, în a stimula mâncarea de la îngrijitor.

Dacă vă hrăniți câinele dimineața și apoi seara, ar putea fi nevoie să mănânce și între aceste ore. Dacă acest lucru nu vi se pare o problemă în acest moment, gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă li s-ar oferi o singură masă pe zi - nu le-ar fi foame în timpul zilei?
caine-latra


Găsește aici ofertele Petmax.ro la hrana pentru caini!

În cazul în care câinele începe să latre sau să se plângă în mod persistent când are nevoie de mâncare, încercați să-l hrăniți mai des sau să stabiliți un program astfel încât să știe când este timpul să mănânce din nou!

3) Umblă din cameră în cameră, căutând surse de hrană
O problemă comună cu care se confruntă mulți proprietari de câini este că animalele lor rătăcesc din cameră în cameră, căutând o sursă de hrană atunci când le este foame.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru, conform studiilor recente, se datorează creierului câinelui și modului în care acesta percepe foamea. Atunci când stomacul este gol sau aproape gol, hipotalamusul din creierul câinelui tău va trimite semnale de foame care îl determină să caute altceva de mâncat. Aceste semnale pot fi declanșate de orice, inclusiv: mirosurile de mâncare gătită sau de recompense, a vedea pe alți oameni mâncând, a auzi pe cineva deschizând o pungă de gustări la televizor.

Vestea bună este că există modalități prin care poți combate acest comportament, cum ar fi să-ți hrănești puiul suficient la ora mesei, astfel încât să nu simtă foame în timpul orelor de mâncare.

Și amintiți-vă, dacă doriți să împiedicați câinele să intre în gunoi sau să cerșească la masă, este o idee bună să aruncați toate mizeriile și sursele de hrană atunci când nu sunt folosite.

Nu trebuie să elimini complet de coșul de gunoi, dar îl poți pune într-un dulap sau într-o altă zonă unde câinele tău nu poate avea acces.

4) Postura cocoșată din cauza greutății reduse
Postura cocoșată este observată la câini atunci când simt foame sau sunt subponderali. Poate fi un semn de slăbiciune din cauza malnutriției, dar poate fi declanșat și de stres și anxietate. 

 Cu toate acestea, mulți alți factori pot declanșa asta, cum ar fi factorii de stres de mediu (zgomote puternice), anxietatea de separare (nereușirea de a-și găsi proprietarul) și chiar  neliniștea generală.

La fel ca multe alte comportamente canine, modul în care acţionează poate fi direct legat de ceea ce se întâmplă în capul lor. Dacă câinele tău nu are suficientă hrană sau nu mănâncă o dietă sănătoasă și arată slab pentru că este subponderal, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a remedia acest comportament.

O soluție excelentă pe termen lung este să începeți să il hrăniți cu o dietă mai sănătoasă, echilibrată în nutrienți și cantități calorice. Acest lucru va asigura că primește cantitatea perfectă de hrană pentru greutatea sa corporală, fie că este subțire sau dolofan.

În plus, puteți adăuga calorii suplimentare în ziua câinelui prin gustari, recompense, alimente speciale și chiar un fel de supliment proteic. Acest lucru se va asigura că puiul tău nu  simte foame sau ramane atât de subponderal încât să încerce să găsească hrană din surse alternative.

Pentru situații pe termen scurt, îți poți distrage atenția câinelui cu câteva activități distractive (cum ar fi o plimbare sau o sesiune de joacă) până când senzația de foame se atenuează. Acest sfat poate fi aplicat și dacă câinele este anxios din cauza altor factori externi.

5) Scărpinatul pe sol după ce s-a trezit dintr-un pui de somn
Câinii se vor trezi dintr-un pui de somn și vor începe să zgârie pământul de parcă le-ar fi foame. Acesta nu este un comportament neobișnuit, dar ce îl cauzează? S-ar putea datora faptului că nu există mâncare în apropiere. Câinele se poate simți, de asemenea, inconfortabil sau frustrat din cauza foametei, ceea ce îl face să-și dorească să zgârie pământul din jurul său, de frustrare.

6) Lingerea bruscă și excesivă a labelor
Este o concepție greșită că motivul pentru care câinii își ling labele când le este foame este că au o mâncărime la picior. Nu este adevărat! Câinii își ling laba atunci când le este foame din două motive.

Unul, linsul stimulează producția de salivă care, la rândul său, semnalează creierului că are nevoie de hrană, iar al doilea, curăță murdăria și celulele moarte ale pielii de pe labe, care altfel le-ar irita.

Poate fi dificil să-ți hrănești câinele de fiecare dată când începe să-și lingă labutele excesiv, așa că recomandăm să folosești un spray calmant sau un difuzor de feromoni pentru a ajuta la atenuarea acestor senzații de foame.
cainele-se-linge-mult


Citește și articolul: Obezitatea la caini, cum o gestionam ?

7) Săparea în pământ cu insistență
Câinele tău simte foame și te întrebi de ce sapă în pământ? Pare că încearcă să dezgroape ceva care a fost îngropat în pământ?

Dacă acest lucru se întâmplă cu animalul de companie, ar putea fi din cauza unei afecțiuni numite Pica. Acest sindrom apare atunci când câinii încearcă să mănânce lucruri care nu sunt alimente; acestea pot include bile de păr sau alte bucăți de gunoi lăsate pe pământ, cum ar fi ambalaje.

Mâncarea acestor obiecte poate duce la blocaje gastrointestinale care provoacă vărsături și constipație. Alteori, Pica este cauzată de o deficiență de fier, așa că dacă vezi câinele tău mâncând pământ, cel mai bine este să-l consulti înainte ca sănătatea lor să devină prea compromisă.

Mâncatul de iarbă este un alt comportament legat de acest lucru. Câinii ar putea să mănânce iarbă pentru că le este foame sau ar putea fi într-un fel de suferință. Unii câini au o pasiune pentru iarbă de parcă ar fi lucrul lor preferat. Cu toate acestea, o fac și atunci când se simt rău sau au grețuri, deoarece compușii din iarbă pot acționa ca un remediu natural pentru câine.

Iarba poate crea un efect liniștitor și răcoritor asupra mucoasei stomacului, care ajută la calmarea oricărui disconfort sau greață. Așadar, dacă câinele tău mănâncă iarbă, cel mai bine este să-l duci la un medic veterinar, pentru a te asigura că nu trebuie să oferi niciun alt tratament.

8) Arată interes pentru alimente pe care nu le-ar mânca în mod normal
Câinii manifestă adesea interes pentru alimentele pe care nu le mănâncă, atunci când le este foame. Acest lucru se datorează faptului că patrupezii nostri au evoluat pentru a căuta hrană, iar parfumul unei posibile mese poate fi foarte ispititor.

Câinii au aproximativ 300 de milioane de receptori de miros în comparație cu oamenii, care au doar 400. Organismul le oferă o capacitate mai bună de a detecta mirosurile. de mai departe.

S-a demonstrat că simțul mirosului la animalele de companie declanșează semne de foame, cum ar fi mârâitul stomacului sau chiar saliva, ceea ce poate determina cainele să caute prin cămări sau coșuri de gunoi ceva comestibil - dacă nu ii oferiți mesele adecvate la timp!

Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să vă asigurați că micul companion are o cină completă și nimic între mese. În acest fel, va avea mai puțină dorință de a mânca lucruri singur, deoarece animalul de companie nu va examina în mod constant mirosul din toate celelalte surse potențiale de hrană.

Puteți încerca, de asemenea, să reduceți carbohidrații sau mâncarea nesănătoasă din dieta lor, deoarece acestea pot duce la formarea de gaze pe care câinele ar putea dori să le elimine mai des. Câinele tău ar putea încerca să scape în acest fel de excesul de gaz, de durerile de foame sau chiar de acel sentiment oribil de stomac deranjat.

Un alt motiv pentru a mânca alte lucruri este din cauza plictiselii. Dacă ești ocupat să faci altceva și să nu le acorzi atenție, animalul tău poate să se simtă singur sau izolat.

Câinii sunt animale sociale și, atunci când nu pot primi atenția adecvată de la tine, proprietarul lor, este obișnuit ca ei să-și caute propriile activități care le vor permite să umple golul emoțional. Aici mulți câini au „accidente” intenționat pentru a vă anunța că sunt supărați și acest lucru poate fi prevenit oferindu-le suficientă atenție.
catelusi-ce-mananca


Rezolvă si aceast problemă: Problemele digestive la caini - ce inseamna si cum trebuie abordate

9) Se vaită când te ridici de la masă
Câinii se pot plânge când te ridici de la masă pentru că le este foame și vor să mănânce. Câinele va aștepta la ușă sau te va urma  ca și cum ar spune „Hei! Încă mi-e foame!". Pentru unii câini, ar putea fi, de asemenea, o modalitate de a solicita atenție.

Plânsul poate arăta că puiul vrea mâncare. Un alt motiv este că patrupedul tău vrea afecțiune. Vă recomandăm să-i duceți la plimbare după cină, astfel încât să se poată ușura și apoi să le oferiți bunătățile sau jucăria lor preferată în timp ce vă jucati.

10) Alte motive
Un câine care cerșește mâncare poate, de asemenea:
- Sa te urmăreasca din cameră în cameră, căutând surse de hrană (dacă este ora de culcare, câinele tău ar putea spera că vei sta pe canapea și vei deschide televizorul).
- Sa iti dea ghionturi la picior pentru a face mișcare, în căutarea hranei (aceasta este o versiune mai subtilă a punctului anterior). Acesta poate fi un indiciu că vor mâncare sau ar putea fi doar un memento prietenos pentru a-i hrăni. Înghiontirea poate indica, de asemenea, că câinele tău dorește afecțiune de la tine.
- Cerșitul pentru atenție de la alți oameni este, de asemenea, un indiciu că si câinele tău este gata să mănânce. Companionul poate latră sau plânge atunci când alte animale de companie apar în casă, oferind un indiciu că vrea să fie hrănit.
- Se plimba prin birou sau camera ca un agent de pază, adulmecând gustări sau caserolele pentru masa de prânz. Adulmecă genti si poșete pentru surse de hrană.
- Încearca să sara și să ia mâncare de pe blaturi sau mese ( grijă la plitele fierbinti/aragaz!).
- Lătratul brusc când te ridici de pe scaun pot indica că este timpul să-ți hrănești câinele.

Totusi, nu trebuie să iei indiciile câinelui tău atât de literal. Uneori, câinilor le place să fie în centrul acțiunii și pot folosi orice mijloace posibile – inclusiv ghionturi sau lătrat – pentru a obține acest lucru. Nu ceda dacă nu ești pregătit sa oferi o gustare.
caine-gustare-recompensa


Nu neglija nici Sănătatea dinților la câini - mai importantă decât credeai!

Concluzie
Cea mai bună modalitate de a ști dacă câinelui tău îi este foame este observându-i comportamentul și verificând câteva lucruri. Dacă animalul a fost activ, a urinat sau și-a făcut nevoile, este posibil să caute doar puțină hrană suplimentară. O regulă de bază este că animalele de companie sănătoase vor latră atunci când au nevoie de mai multă hrană, în timp ce câinii nesănătoși este puțin probabil să facă acest lucru.

De asemenea, puteți verifica cu medicul veterinar care ar trebui să fie greutatea adecvată pentru animalul de companie de acasă; aceste informații vă pot ajuta să observați dacă pot exista și probleme de sănătate.

Vezi aici noutățile la hrana uscata pentru caini, in shop!
 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!