Problemele digestive la caini - ce inseamna si cum trebuie abordate

Problemele digestive la caini - ce inseamna si cum trebuie abordate

Citeste un ghid practic, plin de informatii utile, pentru bunastarea prietenului tau patruped

Problemele de digestie nu sunt deloc usor de indurat, indiferent de specie. Am simțit cu totii greața, durerile de stomac și neplăcerile problemelor digestive cel puțin o dată în viață, așa că este deosebit de dificil să-i vedem pe prietenii noștri necuvantatori trecând prin același lucru. Din fericire, există multe modalități de a combate simptomele problemelor digestive ale câinilor, indiferent de ce le cauzează.

Cum știi dacă câinele tău are probleme digestive?
Să fim sinceri – unele semne ale problemelor digestive ale câinilor sunt evidente. Este ușor de observat când scaunele lor sunt foarte moi, dure sau poate au o culoare diferită de cea normala; dar unele simptome sunt puțin mai dificil de observat. Chiar și comportamentul ciudat poate fi un indicator al unei probleme grave, notează specialistii - așa că este o idee bună să fii cu ochii pe cainele tău dacă bănuiești că ar putea fi mancat ceva care nu este potrivit.

Expertii enumera următoarele simptome comune ale problemelor digestive la câini:
● diaree
● vărsături
● lipsa poftei de mâncare
● pierdere în greutate
● deshidratare
● constipație
● gaze
● distensia abdominala
● nelinişte
● semne de durere abdominală
● sânge sau mucozitati în scaun
● oboseala

Amintiți-vă că fiecare caz de tulburări de stomac arată diferit, așa că animalul de companie poate prezenta orice combinație de simptome din această listă - sau ...niciuna! Nimeni nu-ți cunoaște câinele mai bine decât tine, așa că, dacă ceva pare în neregulă, nu-l ignora.



Ce alimente, intrusi sau produse cauzează probleme digestive la câini?
Există multe cauze ale tulburărilor digestive la câini - toxine, alergii, paraziți și ingerarea de obiecte străine. De departe, cel mai frecvent motiv pentru problemele stomacale canine  este hranirea cu ceva care nu este in acord cu sistemul lor.
În multe cazuri, aceasta este hrana umană. Chiar dacă ceea ce au mâncat nu este „periculos”, uleiurile și grăsimile din alimentele oamenilor pot fi suficiente pentru a cauza unele probleme. Cu toate acestea, există alimente pentru oameni care sunt deosebit de toxice pentru câini:
➔ ciocolată
➔ ceapa
➔ usturoi
➔ nuci de macadamia
➔ Xilitol, înlocuitor de zahăr, comercializat și ca zahăr de mesteacăn
➔ struguri și stafide
➔ cofeină
➔ alcool
➔ aluat crud
➔ oase de pui, carne, peste etc.
➔ avocado
Produsele lactate pot provoca, de asemenea, o reacție la unii câini, deși nu toți caini au intoleranță la lactoză. Multe alte alimente pentru oameni au, de asemenea, potențialul de a cauza probleme, mai ales dacă câinele are alergii necunoscute, așa că rămânerea la hrana pentru câini este cu adevărat cea mai sigură opțiune.

Cum puteti elimina problemele digestive ale cainelui?
Dacă câinele tau se confruntă cu vărsături ușoare sau moderate, puteți încerca să ii rețineți mâncarea pentru o perioadă. Acest lucru oferă sistemului acestuia șansa de a se reseta - doar asigurați-vă că nu il tineti departe de mancare vreme mai indelungata de 24 de ore. Probabil că va trebui să începeți o dietă blândă (la fel cum si noi oamenii urmam adesea un regim alimentar) odată ce postul se încheie.
Încurajarea cainilor să rămână hidratati este, de asemenea, o necesitate, deși prea multă apă deodată poate provoca și mai multe tulburări de stomac. Puteți rezolva acest lucru oferind cantități mici de apă la un moment dat sau lăsând câinele să lingă cuburi de gheață în loc să bea apă. Dacă nu este motivat să bea apă singur, trebuie sa gasiti solutii creative.
 
Cum să preveniți problemele digestive ale câinilor?
Prevenirea problemelor digestive la caini începe prin a-i ține departe de alimentele care le pot deranja stomacul. Din păcate, asta înseamnă să nu mai există resturi de la masa...adultilor. Dacă nu vă puteți abține, vă recomandăm să aveți o mică porție din mâncarea lor pentru a-i hrăni la masă.
Probioticele și enzimele sunt o modalitate de a vă asigura că sănătatea intestinală a câinelui  rămâne sub control. Există multe versiuni de suplimente în care puteți investi sau puteți cere o recomandare medicului veterinar. Există pudre probiotice, variante de mestecat și chiar picături pe care le puteți oferi și animalului de companie, astfel încât să nu va trebui să vă luptați cu pastilele.

Schimbările bruște ale dietei pot provoca și tulburări de stomac, așa că asigurați-vă că orice alimente noi sunt introduse treptat. Puteți începe prin a amesteca puțină hrană nouă cu vechea lor mancare, în prima zi și a crește cantitatea de hrană nouă (în timp ce scădeți cantitatea de hrană veche) încet pe parcursul unei săptămâni sau a două saptamani.
Indiferent de ce îi place câinelui să mănânce, ei pot avea o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, fără ingrediente care le-ar putea deranja stomacul. Încercați să nu vă descurajați dacă nu găsiți imediat alimentele potrivite - poate dura timp! Problemele digestive ale câinilor nu sunt totuși de glumă, așa că fii cu ochii pe micul blanos dacă ceva nu este în regulă.

Monitorizează-ți câinele. Dacă simptomele persistă, consultați-vă medicul veterinar.
Dacă simptomele câinelui tău pretios nu se ameliorează după o perioadă de post de 24 de ore și după o dietă blândă, atunci este timpul să faci o programare si apoi o vizita la cabinetul medicului veterinar. Doctorul va poate trata simptomele câinelui cu medicamente sau probiotice, în timp ce acestea lucrează pentru a determina cauza durerii de stomac.

Luați în considerare schimbarea dietei
În cazul în care câinele are probleme frecvente cu stomacul si cu tranzitul digestiv, diaree sau vărsături, iar bolile și afecțiunile medicale au fost excluse, este necesar sa luați în considerare schimbarea hranei pentru câini pe care o puneți în bolul lor, in fiecare zi. Există o multitudine de categorii de alimente, altele decât hrana tradiționala cu care l-ați fi obișnuit - vom vedea in urmatoarea parte a acestui articol.

Ce hrana ajuta la o mai buna digestie? Propunerile noastre, special pentru cainele tau


Sa incepem cu lista de ingrediente
Cel mai adesea, cei mai mari vinovați pentru cauzarea problemelor digestive sunt sursele de proteine, de fibre, cantitatea de grăsimi, conținutul scăzut de vitamine și minerale și calitatea ingredientelor (din mancarea ce ajunge in bolul cainelui). Sa vedem ce influenteaza fiecare din aceste componente.

- Proteine: prea multe surse de proteine ​​sau o sursa greșită de proteine ​​pot cauza probleme. Dacă v-ați hrănit câinelui cu hrană pe bază de pui, poate ar fi bine să încercați ceva pe bază de rață sau pește ori miel. Limitarea ingredientelor la o singură sursă sau proteine ​​din carne este, de asemenea, o idee bună. Multe alimente obișnuite folosesc mai mult de un ingredient de carne în rețetele lor, așa că chiar și schimbarea la un produs care folosește doar un tip de carne poate ajuta câinele tău.

- Fibre: Unii câini pot avea nevoie de fibre suplimentare în dieta lor. De obicei, hrana pentru câini are un conținut scăzut de fibre, dar furnizarea de mai multe fibre poate ajuta la problemele digestive. Căutați surse de fibre de bună calitate, cum ar fi psyllium, semințele de in și pulpa de sfeclă.

- Grăsimi: o dietă bogată în grăsimi este mai greu de digerat, așa că trecerea la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi poate ajuta la multe probleme digestive. Uită-te la procentul de grăsime din mancarea pe care o administrezi in prezent și discută cu medicul veterinar dacă câinele tău ar trebui să urmeze o dietă cu conținut scăzut de grăsimi.

- Vitamine și minerale: Când câinele tau nu primește suficiente vitamine și minerale, sistemul său imunitar nu va funcționa corespunzător, ceea ce poate afecta sănătatea digestivă. Este important să hrăniți o dietă care oferă cantități adecvate de vitamine și minerale. Prebioticele, probioticele și antioxidanții sunt, de asemenea, un plus excelent pentru câinii care au probleme digestive.

- Calitatea ingredientelor: nu in ultimul rand, asigurați-vă că furnizați alimente de calitate care folosesc ingrediente bune; alegeți o marcă binecunoscută și care utilizează ingrediente minime pentru a oferi o nutriție optimă. Cu cât sunt incluse mai multe ingrediente în alimente, cu atât este mai probabil să apară o alergie sau o sensibilitate alimentară.


Conteaza si cantitatea?
Câinii nu sunt priceputi la reglarea cantității de hrană pe care o mănâncă. Mulți câini vor continua să mănânce până când se îmbolnăvesc, așa că este important să le supravegheați mesele și caloriile. Hrănirea cu o mancare completă și echilibrată pentru câini, optimă pentru etapa de viață, dimensiunea și nivelul de activitate, asigură că aceștia primesc nutrienții necesari de care au nevoie pentru a fi sănătoși. În ciuda acelor ochi mari de cățel, hrănirea cu hrana potrivită pentru câini în cantitățile potrivite este mai mult decât suficientă pentru a-i menține fericiți și energici.

Sa vedem ce v-am pregatit in magazinul Petmax.ro - iata cateva recomandari de care ai nevoie:
 
  1. Royal Canin Gastro Intestinal
Royal Canin oferă o hrană uscată pentru câini care este gustoasă și foarte digerabilă pentru animalele care au probleme digestive. Are un conținut scăzut de grăsimi și conține proteine ​​digerabile și prebiotice care cresc bacteriile sănătoase din intestine.

Fibrele alimentare din coaja de semințe de psyllium, pulpa de sfeclă și orz ajută la formarea unui scaun sănătos, în timp ce adăugarea de ulei de pește adaugă acizi grași omega-3, EPA și DHA pentru a hrăni tractul gastrointestinal. Antioxidanții sunt adăugați pentru a ajuta la menținerea sistemului imunitar sănătos, care la rândul său, ajută sistemul digestiv.

De ce este Royal Canin Gastro Intestinal atat de popular
Gustos
Foarte digerabil
Sărac în grăsimi
Prebiotice incluse
O mulțime de fibre alimentare
Acizi grași Omega prezenți
Antioxidanți pentru sistemul imunitar


 
  1. Royal Canin Digestive Care
Se bucura de o formula nutrițională atent echilibrată, ce ajuta la susținerea unei digestii optime. Conține proteine cu grad ridicat de digestibilitate (L.I.P.), un mix de prebiotice și fibre pentru a susține echilibrul florei intestinale și aspect optim al scaunului, conform unui studiu intern Royal Canin.
Cercetarile interne arata o imbunatatire de peste 90% a aspectului scaunului, cu Royal Canin Digestive Care.


 
  1. Pro Plan cu miel
Oferă-i însoțitorului tău canin loial nutriția 100% completă și echilibrată de care are nevoie - alege o hrana uscată marca Purina Pro Plan, cu formula de miel și orez. Având mielul adevărat ca prim ingredient, această formulă de hrană pentru câini, bogată în proteine ​​ajută la furnizarea nutriției extraordinare de care are nevoie pentru excelența de zi cu zi, împreună cu gustul grozav pe care îl merită. Disponibil pentru catei, adulti si caini de talie mica.
- Vitamina A și acidul linoleic, un acid gras omega-6, ajută la promovarea pielii sănătoase și a unui blană strălucitoare.
- Susține sănătatea digestivă și imunitară a câinelui tău cu probiotice vii garantate în fiecare porție.
- Crochet tare combinat cu bucăți fragede, mărunțite, pentru gust și textura placuta
- Formula bogata in proteine, cu miel ca prim ingredient
- Fortificat cu probiotice vii pentru a sustine sanatatea digestiva si imunitara
- Fibrele prebiotice naturale, provenite din tarate de grau, ajuta la promovarea sanatatii digestive
- Nivelul ridicat de proteine ​​ajută câinii să mențină o condiție corporală ideală
 
  1. Purina Gastrointestinal Diet
Formule canine sunt ușor de digerat, făcute cu ingrediente de înaltă calitate, inclusiv ulei de cocos sau ulei vegetal de trigliceride cu lanț mediu (MCT), antioxidanți și fibre prebiotice pentru a promova sănătatea digestivă. Știința din spatele dietelor noastre terapeutice reprezintă o colaborare între nutriționiștii, cercetătorii și medicii veterinari Purina.

Formula EN GastroEnteric™ este o hrană cu o palatabilitate foarte ridicată pentru câinii cu probleme gastroenterice: gastrite, enterite şi diaree. Are un conţinut redus de grăsimi şi fibre, iar digestibilitatea este foarte ridicată. Este o hrană completă şi echilibrată pentru căţei în creştere şi pentru menţinerea câinilor adulţi.

Recomandata in:
● Enterite, gastrite şi diaree
● Insuficienţă pancreatică exocrină
● Afecţiuni inflamatorii ale intestinului
● Limfangiectazie
● Pancreatite
● Malabsorbţie şi maldigestie
● Afecţiuni hepatice neasociate cu encefalopatia
 
Informațiile din acest articol semnat Petmax.ro nu au scopul de a diagnostica, trata sau vindeca animalele de companie și nu înlocuiesc îngrijirea veterinară furnizată de un medic veterinar autorizat. Pentru orice sfaturi medicale sau legate de sănătate cu privire la îngrijirea și tratamentul cainelui ori pisicii, contactați medicul veterinar.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!