Urmează caniculă și valuri de căldură? Iată cum să îți protejezi câinele

Urmează caniculă și valuri de căldură? Iată cum să îți protejezi câinele
În fiecare an, posturile TV si ziarele online anunță că România ar trebui să fie pregătită pentru câteva  dintre cele mai calde zile ale anului - așadar, este vital să luăm în considerare modul în care ne menținem prietenii necuvântători în siguranță și răcoriți, la temperaturi ridicate. Este ușor pentru animalele noastre de companie să se supraîncălzească și să se deshidrateze. Chiar dacă vor da unele semne, totuși mulți factori sunt adesea trecuți cu vederea. Soarele oferă puilor noștri zile lungi de vară petrecute în aer liber, așa că este esențial să veghem la siguranța câinilor, în cazul unui val de căldură.

Apă... peste tot
La fel ca oamenii, câinii transpiră și pierd apă, în principal prin glandele din labe. Pot pierde până la un litru de apă pe zi - cu cât pierd mai multă apă, cu atât sunt mai mari șansele de supraîncălzire. Oferiti mai multe locuri pentru baut apă, distribuite în mod egal în jurul casei, în timpul verii, pentru a vă proteja câinele de supraîncălzire și deshidratare. Multor animale de companie le place să bea din apa de ploaie sau din bălțile noroioase pur și simplu pentru că miroase diferit și interesant.
caine-apa-vara-parc


Profitați de umbră
Insolația poate fi indusă cu ușurință de expunerea prelungită la lumina directă a soarelui, așa că dacă vă aflați în zone exterioare, asigurați-vă că există zone umbrite unde cainele se poate relaxa și reîncărca. Majoritatea câinilor se vor orienta în mod natural către locurile mai umbrite, dar este bine să urmăriți îndeaproape câinele și să urmăriți semnele insolației, cum ar fi gâfâitul excesiv, salivarea, înroșirea gingiilor, lipsa de culoare sau pierderea conștienței. Dacă animalul de companie prezintă semne de insolație, duceți-l imediat la umbră și turnați peste el puțină apă mai răcorită pentru a-și scădea temperatura corpului.

Cum sa previi imbolnavirea animalelor de companie vara - citeste aici.

Lasă mașina acasă
Nu există un moment sigur pentru a lăsa un câine singur în mașină - mai ales în lunile de vară când temperatura din mașină crește și depășește cu mult temperatura de afară. Într-o mașină, câinii pot dezvolta insolație în doar 15 minute. O mașină închisă poate atinge dublul temperaturii exterioare și chiar și cu apă și geamuri deschise, mașinile nu sunt un spațiu sigur pentru câini, vara. Faceți tot posibilul să lăsați mașina acasă sau să faceți călătorii cu mașina cu patrupedul  cât mai scurte și mai rare.

Plimbări lungi pe plajă sau pe malul apei
Plimbările lungi pe plajă sunt un NU mare pentru cățelul tău, dar baia este o modalitate excelentă de a se păstra răcorit. O baie în apa rece poate face minuni pentru a reduce temperatura corpului câinelui tău. Nu tuturor câinilor le place să înoate în apă, dar îi încurajează să încerce într-un mediu controlat și sigur. Câinii au picioare sensibile care se pot arde sau se pot răni dacă pământul pe care merg este prea fierbinte, așa că, dacă sunteți pe plajă, faceți un efort conștient pentru a limita timpul pe care câinele se plimbă pe nisip.
plimbari-caine-vara


Un aperitiv rece
Oamenii nu sunt singurele creaturi cărora le place mâncarea rece pe vreme caldă. Păstrați mâncarea și recompensele câinelui în frigider, pentru o servire rece și oferiti-le alimente umede. Un fel de mâncare răcoroasă cu carne este cina de vară perfectă pentru un aport crescut de apă.  Comanda de aici hrana umeda pentru caini, la oferta!    

Relaxați-vă lângă piscină
Atunci când nu ai acces la plajă, investește într-o piscină pentru copii în care să câinele tău sa se joace. Într-un loc umbrit al grădinii, umpleți o piscină cu apă rece, dar nu o faceți prea rece deoarece acest lucru poate determina cainele tau sa intre in șoc termic din cauza schimbări drastice de temperatura într-o zi foarte fierbinte. Acest lucru va ajuta la scăderea temperaturii corpului prietenului tău blănos și la absorbția apei prin piele și labe, asigurându-se că acestea sunt hidratate și răcoroase.

Protectia solara este și pentru câini
Da, câinii se pot arde de soare și da, crema de protecție solară este și pentru câini. Părțile corpului mai puțin acoperite de păr sunt mai expuse riscului de arsuri solare în timpul verii, iar câinii cu păr mai deschis sunt cei mai expuși riscului, așa că folosiți protecție solară special concepută pentru uzul canin. Arsurile solare pentru câini nu sunt doar dureroase, dar, ca și oamenii, pot crește riscul de cancer de piele.

Tunsul si ingrijirea aduc răcorire
O mare parte din lupta împotriva supraîncălzirii poate fi dusă acasă, înainte de a ieși cu câinele. Majoritatea câinilor vor începe să-și piardă blana pe măsură ce începe vara, așa că periajul obișnuit ii va scăpa de orice păr vechi care i-ar putea face și mai fierbinți. Acest lucru este deosebit de important dacă câinele tau trece printr-o năpârlire de vară sau are o blană grea. 
caine-mancare-vara


Protejați-vă puiul de paraziți
Continuați-vă sesiunile obișnuite de îngrijire cu câinele nu numai pentru a scăpa de firele de păr vechi, ci și pentru a căuta orice oaspeți nedoriți pe care i-a luat din afară. Înainte ca sezonul căpușelor să inceapa (mai/iunie), asigură-te că câinele tău este protejat și că ești pregătit de acesti dusmani. Căpușele și alte insecte care mușcă se ascund în iarba lungă și iubesc să se prindă de pielea animalelor de companie și a oamenilor. Căpușele pot purta boli, cum ar fi Lyme, așa că verificați-vă câinele dacă mergeți la o plimbare pe iarbă - dacă au o astfel de capusa pe corp, fie îndepărtați-o singur, fie duceți-l la veterinar, cât mai curând posibil.

Iata aici si alte sfaturi utile, intr-un articol de pe blogul Petmax.ro
 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!