Vine căldura! La ce trebuie să fim atenți în sezonul cald pentru a ne proteja câinii  

Vine căldura! La ce trebuie să fim atenți în sezonul cald pentru a ne proteja câinii  
Pentru cei mai multi dintre noi, vara înseamnă soare, plajă și multă joacă în aer liber cu câinele sau pisica. Sezonul estival poate fi un moment minunat pentru a petrece mai mult timp si a ne atasa de animalul nostru de companie. Totusi, temperaturile ridicate aduc de asemenea si riscuri mari pentru însoțitorii noștri blanosi - mai multe leziuni, mai multe infecții ale pielii și urechilor și posibilitatea insolatiei.
Trebuie sa stim ca animalele de companie nu transpira la fel ca oamenii și pot sa se supraîncălzeasca usor. Pentru a evita aceste probleme și pentru a ne bucura de sezonul estival alături de animalul tau de companie, iată cateva sfaturi - pe care trebuie să le aveți în vedere.

1. Primavara trebuie sa ne tina in alerta
  • Primavara, in perioada cu umiditate crescuta, apar capusele ce transmit boala babesioza la caini. Babesioza este o boala care poate provoca decesul animalului daca nu este tratata din timp.
  • Purecii provoaca alergii, discomfort si rani provocate de scarpinatul in exces.
SFATURILE NOASTRE: 
- Efectuarea deparazitarii externe lunar, pentru a evita situatiile neplacute. 
- Deparazitarea interna, odata la 3 luni.

2. APA, APA, APA
  • In perioada calda apa trebuie sa fie schimbata des si sa fie oferita din abundenta animalelor. Hidratarea corespunzatoare este foarte importanta, de aceea cand pleci undeva, ia o sticla de apa nu doar pentru tine, ci si pentru caine.
  • Pentru un plus de hidratare, poti incerca si hrana umeda pentru caini - o gasesti aici



3. TOALETAREA
In sezonul cald se recomanda toaletarea patrupedului, lunar. Dupa toaletare se recomanda ca blana sa fie destul de lunga ca razele soarelui sa nu afecteze pielea cainelului.

SFATUL NOSTRU:  
Apeleaza la serviciile de cosmetica Zuzivet.ro - Salon de frizerie canina si felina.

4. LA PLIMBARE
  • In sezonul cald recomandam ca plimbarea catelului sa se faca dimineata sau seara, cand este mai racoare. 
  • Sportul trebuie de asemenea sa fie practicat pe inserat sau dimineata. Este important sa avem apa cu noi pentru hidratare atunci cand este nevoie. 
  • Nu trebuie sa lasam cainele sa se plimbe pe suprafete incinse (asfalt), pernutele sunt sensibile si asfaltul incins este posibil sa provoace rani. Mai mult decat atat, acest lucru poate crește și temperatura corpului și poate duce la supraîncălzire.
  • Nu inchide cainele in masina, cand afara este foarte cald (nici macar pentru doar 10 minute) - in interior, temperatura poate sa creasca enorm.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!