Cum sa previi imbolnavirea animalelor de companie vara

Cum sa previi imbolnavirea animalelor de companie vara

Parazitii, un pericol urias in sezonul cald pentru caini si pisici


Acum, o data cu venirea verii, vom petrece mai mult timp afară, alaturi de animalele noastre de companie - un lucru minunat pentru toti, nu-i asa? Cu toate acestea, vremea mai frumoasă ne aduce indirect un nou "set de pericole" pentru prietenii nostri necuvantatori: paraziții.
Toți paraziții sunt deja cunoscuți; țânțarii, puricii, viermii inimii și căpușele nu sunt straine nimănui. Problema este lipsa de cunoștințe despre aceste mici "terori" - atât legat de răul pe care il pot provoca, cât și de modalitățile de prevenire / tratare a infecțiilor și infestărilor. Acum, la inceput de iunie, este timpul să începem să schimbăm asta!
Asadar, acum vara, cele mai importante lucruri sunt deparazitarile externe. De ce? Fara ele cainii sau pisicile se pot alege cu boli grave care pot duce chiar la deces. 

Trei solutii de deparazitare externa

Deparazitarile externe sunt impartite in trei categorii: pipeta, comprimat masticabil sau zgarda (zgarda o recomandam suplimentar, pe langa pipeta sau comprimat).

Recomandarile noastre pentru pipete
Ca si pipet, va sugeram: Frontline, Frontline combo (care actioneaza si pe larvele de pureci), Frontline triact, Advantix, Stronghold plus.

Administrare: la pipeta se face carare foarte bine la ceafa si se pune toata substanta direct pe piele. Pipeta se aplica la plus/minus trei zile de la baie. 

























Cele mai potrivite comprimate
Poti alege comprimate masticabile: Nexgard sau Nexgard Spectra (aceasta are inclusa si deparazitarea interna), Simparica, Simparica trio.

Avantajul folosiri comprimatelor? Animalele le mananca singure! In plus, nu conteaza daca ati spalat sau nu patrupedul. 

Ca si protectie suplimentara 
Se recomanda zgarda antipureci si capuse. Solutia noastra?  Foresto, cu protectie de pana la 8 luni si rezistenta la apa; mai puteti alege si Kiltix, Bolfo, Prevendog, Scalibor.

Pentru prevenirea dirofilariozei cardiace (Dirofilaria immitis stadiu larvar) recomandam comprimatul masticabil Nexgard Spectra

Daca va plac plimbarile in natura (in parc, la munte, lac, mare) va recomandam deparazitarea externa cu Frontline TriactAdvantix  care actioneaza si impotriva tantarilor si mustelor.

Si chiar daca preventia este cel mai bun medicament, nu puteți fi niciodată prea siguri când este vorba de sănătatea animalelor de companie. Asigurați-vă că acordați o atenție deosebită comportamentului lor, fiți atenți la căpușe și purici și asigurați-vă că amândoi rămâneți în siguranță in vara aceasta!

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!