Cainii si copiii - lucruri pe care trebuie sa le stii

Cainii si copiii - lucruri pe care trebuie sa le stii
Cainii sunt mult mai mult decât tovarășii și prietenii noștri loiali. Sunt creaturi fascinante - mai ales când ne facem timp pentru a observa în mod activ comportamentul acestora. Există multe lucruri de vazut, inclusiv legatura lor speciala cu ai nostri copii. Cum asa? Relația dintre copii și animale de companie este unică. Câinii pot fi orice pentru tineri si copii, de la colegi de joacă și parteneri de lucru, până la profesori și mângâietori.

Sa incepem cu ...esenta: copiii ar trebui să aibă un câine

Numeroase studii arată că deținerea de câini aduce beneficii semnificative dezvoltarii social-emoțională a copiilor mici. Cum asa?
Copiii și câinii se potrivesc ca de minune, dar este posibil să nu știți de ce câinele aduce beneficii celor mai tineri membri ai familiei, în mai multe moduri decât v-ați aștepta.

Cercetările dintr-un studiu recent au arătat că câinii sunt de folos pentru dezvoltarea socială și emoțională a copiilor și că, în comparație cu copiii mici fără câini, tinerii stăpâni au fost mai putin predispusi  să aibă probleme de comportament sau probleme cu semenii lor.

Publicat în Pediatric Research (parte a Societății Europene pentru Cercetare Pediatrică), studiul evidențiază beneficiile activității fizice și de dezvoltare social-emoțională ale deținerii de câini, pentru copiii.

Descoperirile cercetatorilor sugerează că deținerea câinilor și interacțiunile prin jocul și plimbarea câinilor sunt mecanisme importante pentru facilitarea dezvoltării socio-emoționale a copiilor preșcolari.

Copiii preșcolari din familii care dețin câini au avut cu 30% mai puține probleme cu semenii și probleme de conduită și mai multe comportamente prosociale decât copiii din familii care nu dețin câini; copiii preșcolari din familiile deținătoare de câini care s-au plimbat sau s-au jucat cu câinele lor mai des au avut cu 34% mai multe șanse de a avea comportamente pro-sociale. Vestea buna? Nu este niciodata prea devreme? Vestile bune incep chiar si de la doi ani!



Pentru ca dragostea trece mereu prin stomac, alege sa cumperi cea mai buna mancare pentru cainele familiei, de la Petmax!

Cum sa ii pastrezi pe copii in siguranta

Nu există nimic mai drăguț decât un copil și cel mai bun prieten al sau, micutul blănos, alaturi in fiecare zi. Cu toate acestea, atât copiii, cât și câinii trebuie să învețe cum să interacționeze între ei. Copiii se pot juca prea dur cu câinii, iar câinii pot crede că copiii sunt cățeluși. Orice se poate întâmpla fără o supraveghere adecvată. Deci, să trecem peste câteva sfaturi pentru a menține copiii în siguranță în preajma câinilor.

Păstrarea câinelui și a copilului în siguranță unul lângă celălalt în timp ce îi înveți să fie prietenoși este mai ușor decât pare. Dacă nu au crescut împreună, amândoi trebuie să învețe cum să se respecte unul pe celălalt. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi compilate, pentru a menține copiii în siguranță în preajma câinilor.

● Oferă-i câinelui și copiilor tăi propriul spațiu
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să permiteți copiilor  și câinelui sa aiba spațiu propriu. De exemplu, câinele ar trebui să aibă o ladă sau un pat în care să se poată retrage atunci când are nevoie de timp in care sa fie singur. De asemenea, copiii tăi nu ar trebui să se apropie de câinele tău atunci când sta în lăzi sau paturi.

În plus, dacă câinele tău doarme, va trebui să-i înveți pe copiii tăi să nu trezească câinele intenționat. Copiii pot fi zgomotoși când se joacă, așa că câinele s-ar putea trezi, dar nu doriți ca copiii să se apropie de câine și să-l scuture.

Câinii pot adormi adânc și, dacă sunt trezi, s-ar putea să mârâie sau să se repezeasca la copii. Așadar, atunci când patrupedul este la locul său, asigură-te că copiii știu că si câinele are nevoie de puțin timp singur.



Toaletarea animalelor este de asemenea foarte importanta - afla aici sfaturi si un salon de cosmetica canina si felina potrivit!

● Învață-ți copiii să respecte limitele câinelui tău și viceversa
Pe lângă faptul că are propriul spațiu, câinele tău va avea nevoie de puțin timp pentru el, atunci când nu este în pat. De exemplu, când mănâncă. Este un instinct pentru câini să-și înghită rapid mâncarea dacă tovarășii lor mănâncă totul. Deci, chiar dacă ai un singur câine în casă, câinele tău ar putea încerca totuși să-și mănânce mâncarea în grabă.

Asadar, dacă tu sau copilul încearcati să deranjati câinele în timp ce mănâncă, atunci acesta ar putea presupune că încercati ii să furati mâncarea. Acest lucru ar putea face ca câinele să mârâie, să latre sau să sara la copil. În general, învațați copiii să știe când să lase câinele în pace.

Pe de altă parte, va trebui să-l înveți pe câine același lucru. De exemplu, atunci când copiii mănâncă la masă, s-ar putea să fie dezordonați, scăpând accidental firimituri pe podea. Ca să nu mai vorbim de faptul că unii copii vor hrăni intenționat câinele cu hrană umană. Dacă copiii tăi hrănesc câinele de la masă, acest lucru va duce în cele din urmă ca patrupedul sa cerșeasca mancare la fiecare masă. Așadar, va trebui să-i înveți pe copiii tăi să nu dea hrana lor  câinilor.

De asemenea, va trebui să-ți înveți câinele că nu are voie să intre în bucătărie sau în sufragerie în timpul mesei, când familia mănâncă. Totul se rezuma deci la stabilirea limitelor. Odată ce acestea sunt setate, copiii și câinele își vor putea oferi unul altuia spațiul de care au nevoie.

● Înțelegeți limbajul corpului câinelui
Dacă ai un câine, cu siguranță știi puțin limbajul corpului sau. De exemplu, când stau întinși cu coada și spatele în sus, vor să se joace. Pe de altă parte, știi că dacă coada lor este între picioare, atunci asta înseamnă că câinele tău este emotionat sau se simte deranjat.

În general, câinele tău este relaxat când arată următorul limbaj corporal:
- Mușchi relaxati
- Cozile și urechile sunt în poziția lor normală
- Ochi rotunzi 
- Limba care iese din gura
Când câinele tău este nervos, îngrijorat sau supărat, atunci ar putea face următoarele:
- Să aibă un corp rigid
- Privește încordat cu ochii mari
- Urechile sunt drepte sau fixate pe spate pe cap
- Coada este între picioarele lor

Desigur, poți spune rapid dacă câinele tău este nemulțumit dacă mârâie, mormaie, latră sau scrasneste.

Învață-ți copiii să recunoască acest limbaj al corpului. De exemplu, dacă câinele se joacă înclinându-se, atunci copilul tău știe că este sigur să se joace cu câinele. Pe de altă parte, dacă câinele are urechile prinse pe spate, copiii tăi pot recunoaște că câinele nu vrea să fie atins sau să se joace.

● Supravegheați întotdeauna copiii și câinele cand sunt împreună
Indiferent dacă se joacă împreună în interior sau în exterior, va trebui să-i supraveghezi. Chiar dacă copiii și câinele se înțeleg bine, orice se poate întâmpla. Uneori, un copil ar putea citi greșit limbajul corpului câinelui sau, uneori, câinele s-ar putea lăsa purtat de val și ar incepe să se joace prea dur.

Este mai bine să fii sigur decât să-ți pară rău, așa că asigură-te că ești cu ochii pe câini și pe copii, cand se joacă între ei.

Câinii și copiii pot fi cei mai buni prieteni
În timp, copiii și câini vor deveni cei mai buni prieteni. Ei vor învăța să se înțeleagă și să-și acorde spațiu (si timp), reciproc - este ceva pe care atât copiii, cât și câinele trebuie să le invete cat mai repede.

Descopera in magazin cele mai frumoase jucarii si accesorii pentru caini de orice varsta si orice rasa!

Sfaturi pentru alegerea primului animal de companie al copilului 
Obținerea primului caine pentru copilului tău este o perspectivă interesantă, plina de entuziasm - totusi, există anumite lucruri care trebuie luate în considerare. Desigur, fiecare copil este diferit în ceea ce privește modul în care interacționează unul cu celălalt și cu animalele. Cu toate acestea, există câteva recomandări generale:



Alege un animal de companie care s-ar potrivi bine familiei tale și cu care veti avea rabdare in a avea grijă atunci când este necesar. La ce sa fiti atenti?
  1. Există alergii existente?
În primul rând, ia în considerare orice alergie din gospodărie. Anumite animale sunt cunoscute pentru că le înrăutățesc și merită să le evitați atunci când doriți să găsiți primul animal de companie potrivit pentru copii.

Chiar dacă cineva din casa ta are alergii care nu vor fi implicate cu animalul de companie, este important să le iei în considerare. Unele animale sunt cunoscute pentru că agravează simptomele febrei fânului, iritațiile pielii și reacțiile mai severe.
 
  1. Gândește-te la timpul tău liber
Obținerea unui animal de companie pentru micuțul tău poate fi incredibil de interesant pentru el. Au existat mai multe studii care sugerează că îngrijirea unui animal este extrem de benefică pentru dezvoltarea cognitivă a copiilor și pentru înțelegerea propriilor emoții.

În ciuda acestui fapt, merită să vă gândiți la cât timp liber aveți pentru a avea grijă de caine. Orice animal pe care îl primiți ca primul animal de companie al copilului  poate avea nevoie de atenția voastra zilnica. Aceasta include afecțiunea fizică, plimbarile si curatare.

Amintiți-vă că este posibil să aveți nevoie să vă dedicați o parte din timp acestui proces, așa că merită să vă pregătiți din timp pentru acest lucru. Deși copiii mai mari sunt mai puțin probabil să facă greșeli în îngrijirea unui caine, copiii mai mici vor avea nevoie de o monitorizare puțin mai atentă.
 
  1. Cât spațiu ai acasă?
Un alt factor important la care trebuie să te gândești atunci când alegi primul caine al copilului tău este spațiul pe care îl poți oferi unui animal în casa ta. Câinii și pisicile profita de o plimbare liberă prin casă. Corpurile lor mari pot răsturna lucrurile cu ușurință și mulți doresc spațiu pentru a alerga și a explora.

De asemenea, merită să luați în considerare de câtă întreținere are nevoie un anumit animal. Mâncarea, așternutul si jucariile sunt, de asemenea, costuri suplimentare la care ar putea merita să ne gândim.
 
Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când vine vorba de a găsi animalul de companie potrivit pentru copilul tău. Este important să cercetăm cu atenție cât spațiu are nevoie fiecare rasa de caine, ce implica întreținerea și care este tipul de mediu în care se dezvoltă.

Alegerea unui caine este un angajament uriaș și îi poate oferi celui mic un simț al responsabilității. Încurajarea acestora să hrănească ceva mai mic decât ei înșiși și să ia în considerare nevoile unei alte creaturi, poate oferi o îmbogățire excelentă pentru baieti si fete, deopotriva.

Citeste pe blog despre deparazitarea cainilor, importanta pentru copiii din familia noastra!

In loc de concluzii
A avea un câine, ca animal de companie de familie poate fi o experiență uimitoare pentru copii. Acesti mici prieteni necuvantatori îi pot învăța pe copii responsabilitatea și empatiea. In plus, devin și o modalitate excelentă de a-i scoate pe toți afară, ajutând să mențină întreaga familie în formă și activă!

Știm că a avea un câine ca parte a familiei tale poate fi uimitor din atât de multe motive, dar, din păcate, uneori se întâmplă accidente. A fi capabil să înțeleagă și să interacționeze în siguranță cu câinii este o abilitate foarte importantă pentru copil, care trebuie să-l țină în siguranță nu numai pe el, ci și pe noul membru al familiei cu patru picioare.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!