Moxiclear Caine Spot-On L 2.5 ml 10-25 kg 3 pipete

Norbrook
134,50 Lei
Prezentat in pipete clare usor de utilizat, Moxiclear va actiona sistemic pentru tratarea acarienilor urechii, mange notoedric, nematode gastrointestinale si pentru prevenirea viermilor inimii. De asemenea, va actiona topic pentru a ucide purici si paduchi muscatori intr-o ora.

Cantitate: 3 Pipete


Stoc epuizat
Cod Produs: NOR-3 Ai nevoie de ajutor? 0215558662 / 0770746657
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Moxiclear Caine Spot-On M ,1 ml 10-25 kg, 3 pipete


Moxiclear Spot-On Solution este un endectocid cu spectru larg dezvoltat pentru tratamentul si prevenirea infectiilor parazitare mixte la cainii mici cu greutatea cuprinsa intre 10 si 25 kg. Prezentat in pipete clare usor de utilizat, Moxiclear va actiona sistemic pentru tratarea acarienilor urechii, mange notoedric, nematode gastrointestinale si pentru prevenirea viermilor inimii. De asemenea, va actiona topic pentru a ucide purici si paduchi muscatori intr-o ora.

ATENTIE: Se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.

Contraindicatii

Nu folositi la catelusii sub 7 saptamani. Nu utilizati in cazuri de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Nu utilizati la cainii clasificati in clasa 4 pentru boli de vierme cardiace, deoarece siguranta produsului nu a fost evaluata la acest grup animal. Pentru pisici, trebuie utilizat produsul "Moxiclear pentru pisica", care contine 100 mg / ml imidacloprid si 10 mg / ml moxidectina. Pentru dihori: Nu folositi Moxiclear pentru caini. Trebuie utilizat doar "Moxiclear pentru pisici mici si dihoruri" (0,4 ml). Nu folositi pe canari.

 

Precautii speciale pentru utilizare la animale

Tratamentul animalelor cu o greutate mai mica de 1 kg ar trebui sa se bazeze pe o evaluare a riscului-beneficiu. Exista o experienta limitata cu privire la utilizarea produsului la animale bolnave si debilitate, astfel incat produsul trebuie utilizat numai pe baza unei evaluari a riscului-beneficiu pentru aceste animale.

Trebuie avut grija ca continutul pipetei sau al dozei aplicate sa nu intre in contact cu ochii sau gura receptorului si / sau alte animale. Nu permiteti animalelor tratate recent sa se imbrace reciproc. Atunci cand produsul este aplicat in 3 pana la 4 puncte separate (vezi pct. 4.9), trebuie sa aveti grija specifica pentru a preveni ca animalul sa linga locurile de aplicare.

Acest produs contine moxidectina (o lactona macrociclica), de aceea trebuie sa aveti grija deosebita cu Collies, Old Sheepdogs si cu rase conexe sau cruci, pentru a administra corect produsul descris in sectiunea 4.9; in special, absorbtia orala a destinatarului si / sau a altor animale aflate in contact strans ar trebui prevenita. Produsul nu trebuie sa intre in cursuri de apa, deoarece are efecte nocive asupra organismelor acvatice: moxidectina este foarte toxica pentru organismele acvatice. Cainii nu trebuie lasati sa inoate in apele de suprafata timp de 4 zile dupa tratament.

Siguranta produsului a fost evaluata numai la cainii clasificati fie din clasa 1 sau 2 pentru boala viermilor cardiaci in studiile de laborator, cat si la cativa caini din clasa a 3-a intr-un studiu de teren. Prin urmare, utilizarea la caini cu simptome evidente sau severe ale bolii ar trebui sa se bazeze pe o evaluare atenta a riscului de beneficii de catre medicul veterinar care trateaza.

Desi studiile experimentale de supradozaj au aratat ca produsul poate fi administrat in siguranta cainilor infectati cu viermi de inima adulti, nu are efect terapeutic impotriva Dirofilaria immitis pentru adulti. Prin urmare, se recomanda ca toti cainii in varsta de 6 luni sau mai multi, care traiesc in zone endemice pentru viermele cardiace, sa fie testati pentru existenta unei infectii cu viermi cardiaci la adulti inainte de a fi tratati cu produsul. La discretia medicului veterinar, cainii infectati trebuie tratati cu un adulticid pentru a indeparta viermii adulti. Siguranta produsului nu a fost evaluata atunci cand a fost administrata in aceeasi zi ca un adulticid. Imidacloprid este toxic pentru pasari, in special pentru canari.

 

Precautii speciale care trebuie luate de catre persoana care administreaza produsul medicamentos veterinar la animale

Evitati contactul cu pielea, ochii sau gura. Nu mancati, beti sau nu fumati in timpul aplicarii. Spalati-va bine pe maini dupa utilizare. Dupa aplicare, nu mangaiati animalelor pana cand locul de aplicare este uscat. In caz de varsare accidentala pe piele, spalati-va imediat cu apa si sapun. Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la alcool benzilic, imidacloprid sau moxidectina trebuie sa administreze produsul cu precautie. In cazuri foarte rare, produsul poate provoca sensibilizarea pielii sau reactii tranzitorii ale pielii (de exemplu amorteala, iritatie sau senzatie de arsura / furnicaturi). In cazuri foarte rare, produsul poate provoca iritatii respiratorii la persoane sensibile. Daca produsul intra accidental in ochi, acestea trebuie spalate complet cu apa. Daca simptomele pielii sau ale ochilor persista sau produsul este inghitit din greseala, solicitati imediat sfaturi medicale si prezentati medicului prospectul sau eticheta. Nu ingerati. In caz de ingestie accidentala, consultati imediat medicul si aratati prospectul sau eticheta medicului. Pentru a preveni accesul copiilor la pipete, pastrati pipeta in ambalajul original pana cand sunt gata de utilizare si aruncati imediat pipetele folosite. Animalele tratate nu trebuie manipulate pana cand locul de aplicare nu este uscat, iar copiii nu trebuie lasati sa se joace cu animalele tratate pana cand locul de aplicare nu este uscat. Prin urmare, se recomanda ca animalele sa nu fie tratate in timpul zilei, ci sa fie tratate in cursul serii devreme si ca animalele tratate recent sa nu li se permita sa doarma cu proprietarii, in special cu copiii. Solventul din produs poate colora sau deteriora anumite materiale, inclusiv piele, tesaturi, materiale plastice si suprafete finisate. Lasati site-ul aplicatiei sa se usuce inainte de a permite contactul cu astfel de materiale.

 

Reactii adverse (frecventa si gravitate)

Utilizarea produsului poate duce la prurit tranzitoriu la caini. In rare ocazii pot aparea parul gras, eritem si varsaturi. Aceste semne dispar fara tratament suplimentar. In cazuri rare, produsul poate provoca reactii de hipersensibilitate locala. Daca animalul lipeste locul de aplicare dupa tratament, pot fi observate semne neurologice (majoritatea tranzitorii) in cazuri foarte rare.

consultati sectiunea "Perioade de retragere"

Produsul are un gust amar. Salivarea poate sa apara ocazional daca animalul lipeste locul de aplicare imediat dupa tratament. Acesta nu este un semn de intoxicatie si dispare in cateva minute fara tratament. O aplicatie corecta va duce la oarbire a locurilor de aplicare. In cazuri foarte rare, produsul poate provoca la locul de aplicare o senzatie care duce la schimbari de comportament tranzitorii, cum ar fi letargie, agitatie si inapetenta. Un studiu de teren a aratat ca la cainii viermi inimii pozitivi cu microfilemie exista riscul de semne respiratorii severe (tuse, tahipnee si dispnee) care ar putea necesita un tratament veterinar prompt. In cadrul studiului, aceste reactii au fost frecvente (observate la 2 din 106 caini tratati). Semnele gastrointestinale (varsaturi, iarree, inapetenta) si letargie sunt, de asemenea, reactii adverse frecvente in urma tratamentului la astfel de caini. Frecventa reactiilor adverse este definita folosind urmatoarea conventie: _ foarte frecvente (mai mult de 1 din 10 animale care prezinta reactie adversa) _ comun (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 100 de animale tratate) _ mai putin frecvente (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 1.000 de animale tratate) _ rare (mai mult de 1, dar mai putin de 10 animale din 10.000 de animale tratate) _ foarte rar (mai putin de 1 animal din 10.000 de animale tratate, inclusiv rapoarte izolate).

 

Utilizati in timpul sarcinii, alaptarii sau alaptarii

Siguranta medicamentului veterinar nu a fost stabilita in timpul sarcinii si alaptarii. Studiile de laborator cu imidacloprid sau moxidectina la sobolani si iepuri nu au produs nicio dovada de efecte teratogene, foetotoxice sau maternotoxice. Utilizati numai in consecinta pentru evaluarea riscului beneficiu de catre medicul veterinar responsabil.

 

Interactiunea cu alte medicamente si alte forme de interactiune

In timpul tratamentului cu produsul nu trebuie administrata alte lactone macrociclice antiparazitare. Nu au fost observate interactiuni intre produs si medicamentele veterinare utilizate de rutina sau procedurile medicale sau chirurgicale. Siguranta produsului atunci cand este administrata in aceeasi zi ca un adulticid pentru a indeparta viermii adulti nu a fost evaluata.

Cantitatile de administrat si calea de administrare

Program de dozare: Dozele minime recomandate sunt de 10 mg / kg corp imidacloprid si 2,5 mg / kg greutate corporala moxidectina, echivalent cu 0,1 ml / kg produs corporal pentru caini. Programul de tratament trebuie sa se bazeze pe diagnosticul veterinar individual si pe situatia epidemiologica locala. Tratamentul si prevenirea puricilor (Ctenocephalides felis) Un singur tratament previne viitoarele infestari cu purici timp de 4 saptamani. Pupae existente in mediu pot aparea timp de 6 saptamani sau mai mult dupa inceperea tratamentului, in functie de conditiile climatice. Prin urmare, poate fi necesar sa combinam tratamentul produsului cu tratamente de mediu care sa urmareasca ruperea ciclului de viata al puricii din imprejurimi. Aceasta poate duce la o reducere mai rapida a populatiei de purici din gospodarie. Produsul trebuie administrat la intervale lunare atunci cand este utilizat ca parte a unei strategii de tratament pentru dermatita alergica la purici. Tratamentul paduchilor muscatoare (Trichodectes canis) Trebuie administrata o singura doza. O noua examinare veterinara este recomandata la 30 de zile dupa tratament, deoarece unele animale pot necesita un al doilea tratament. Tratamentul infestarii cu acarieni (Otodectes cynotis) Trebuie administrata o singura doza de produs. Resturile slabe trebuie indepartate usor din canalul urechii externe la fiecare tratament. O noua examinare veterinara este recomandata la 30 de zile dupa tratament, deoarece unele animale pot necesita un al doilea tratament. Nu aplicati direct pe canalul urechii.
 

Tratamentul sarcinii sarcoptice (cauzate de Sarcoptes scabiei var. Canis) O singura doza trebuie administrata de doua ori la 4 saptamani intre ele. Prevenirea bolilor de vierme cardiace (D. immitis) si a dirofilariozei cutanate (D. repens) Cainii din zonele endemice pentru viermi de inima sau cei care au calatorit in zone endemice, pot fi infectati cu viermi de inima adulti. Prin urmare, inainte de tratamentul cu produsul, trebuie avute in vedere sfaturile furnizate in sectiunea 4.5. Pentru prevenirea bolilor de vierme cardiace si a dirofilariozei cutanate, produsul trebuie aplicat la intervale lunare regulate in perioada anului in care sunt prezenti tantarii (gazdele intermediare care transporta si transmit larvele D. immitis si D. repens). Produsul poate fi administrat pe tot parcursul anului sau cu cel putin 1 luna inainte de prima expunere preconizata la tantari. Tratamentul trebuie sa continue la intervale lunare regulate pana la 1 luna dupa ultima expunere la tantari. Pentru a stabili o rutina de tratament, se recomanda utilizarea in aceeasi zi sau data in fiecare luna. Cand se inlocuieste un alt produs preventiv pentru viermi cardiaci intr-un program de prevenire a viermilor cardiaci, primul tratament cu produsul trebuie administrat in termen de 1 luna de la ultima doza a fostului medicament. In zonele care nu sunt endemice nu trebuie sa existe riscul ca cainii sa aiba rame. Prin urmare, ele pot fi tratate fara precautii speciale. Tratamentul microfilariilor (D. immitis) Produsul trebuie administrat lunar timp de doua luni consecutive. Tratamentul dirofilariozei cutanate (vierme cutanate) (stadiile adulte ale Dirofilaria repens) Produsul trebuie administrat lunar timp de sase luni consecutive. Reducerea microfilariilor (D. repens) Produsul trebuie administrat lunar timp de patru luni consecutive. Nu a fost evidentiata eficacitatea impotriva viermilor adulti. Viermii adulti pot continua sa produca microfilarii. Tratamentul si prevenirea Angiostrongylus vasorum Trebuie administrata o singura doza. O noua examinare veterinara este recomandata la 30 de zile dupa tratament, deoarece unele animale pot necesita un al doilea tratament. In zonele endemice, 4 aplicatii saptamanale obisnuite vor preveni angiostrongiloza si infectia de brevet cu Angiostrongylus vasorum. Tratamentul Crenosomului vulpis Trebuie administrata o singura doza. Prevenirea lupi Spirocerca: Produsul trebuie administrat lunar. Tratament de viermi rotunzi, de vierme si de vierba (Toxocara canis, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Toxascaris leonina si Trichuris vulpis). In zonele endemice pentru viermele cardiace, tratamentul lunar poate reduce semnificativ riscul de reinfectie cauzat de viermele rotunde, de carlig si de bici. In zonele care nu sunt endemice pentru viermele inimii, produsul poate fi utilizat ca parte a unui program de prevenire sezoniera impotriva puricilor si a nematozilor gastrointestinali. Studiile au aratat ca tratamentul lunar al cainilor va preveni infectiile cauzate de Uncinaria stenocephala.

Mod de administrare Doar pentru uz extern. Nu scoateti pipeta din plic pana nu este gata de utilizare. Scoateti pipeta din plicul exterior folosind foarfece sau pliati-o de-a lungul liniei diagonale pentru a expune porecla; sfasie la nick. Tineti pipeta in pozitie verticala. Atingeti partea ingusta a pipetei pentru a va asigura ca continutul ramane in corpul principal al pipetei. Rasuciti sau trageti inapoi varful. Pentru caini de pana la 25 kg: Cu cainele in pozitie in picioare, despartiti haina dintre omoplat pana cand pielea este vizibila. Ori de cate ori este posibil, se aplica pe pielea nedeteriorata. Puneti varful pipetei pe piele si strangeti ferm pipeta de mai multe ori pentru a goli continutul sau direct pe piele. Pentru cainii mai mari de 25 kg: Pentru o aplicare usoara, cainele ar trebui sa stea in picioare. Intregul continut al pipetei trebuie aplicat uniform ca 3 sau 4 pete de-a lungul varfului spatelui, de la umeri pana la baza cozii. In fiecare loc, impartiti haina pana cand pielea este vizibila. Ori de cate ori este posibil, se aplica pe pielea nedeteriorata. Puneti varful pipetei pe piele si strangeti usor pipeta pentru a expulza o parte din continutul acesteia direct pe piele. Nu aplicati o cantitate excesiva de solutie in niciun loc, deoarece acest lucru ar putea determina o parte din produs sa se deruleze pe partea animalului.

 

Supradozaj (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), daca este necesar Pana la 10 ori doza recomandata a fost tolerata la cainii adulti, fara dovezi de efecte adverse sau semne clinice nedorite. De cinci ori doza minima recomandata aplicata la intervale saptamanale timp de 17 saptamani a fost investigata la cainii cu varsta de peste 6 luni si tolerata, fara dovezi de efecte adverse sau semne clinice nedorite. Produsul a fost administrat puii de pana la 5 ori mai mult decat doza recomandata, la fie are 2 saptamani pentru 6 tratamente si nu au existat probleme grave de siguranta. Au fost observate mdriaza tranzitorie, salivatie, varsaturi si respiratie rapida tranzitorie. Dupa ingestie orala sau supradozaj accidental, in cazuri foarte rare pot aparea semne neurologice (majoritatea tranzitorii), cum ar fi ataxia, tremururile generalizate, semne oculare (pupile dilatate, mic reflex reflex, nistagmus), respiratie anormala, salivare si varsaturi. Cainii Collie sensibili la ivermectina au tolerat pana la 5 ori mai mult decat doza recomandata repetata la intervale lunare, fara efecte adverse, dar siguranta aplicarii la intervale saptamanale nu a fost investigata la cainii Collie sensibili la ivermectina. Atunci cand 40% din doza unitara a fost administrata oral, au fost observate semne neurologice severe. Administrarea orala de 10% din doza recomandata nu a produs efecte adverse. Cainii infectati cu viermi inimii adulti au tolerat pana la 5 ori mai mult decat doza recomandata, la fiecare 2 saptamani pentru 3 tratamente, fara efecte adverse. In caz de absorbtie orala accidentala, trebuie administrat un tratament simptomatic. Nu se cunoaste un antidot specific. Utilizarea carbunelui activat poate fi benefica.

Perioada / perioadele de retragere Nu se aplica.

Varsta: Adult

Tip prezentare: Pipeta

Actiune: Capuse, Pureci, paduchi, Larve Pureci, Musca, Viermi Intestinali

Greutate Caine: 10-25 kg

Bucati Set: 3 bucati

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!