Sănătatea articulațiilor la câini - mai importantă decat ai fi crezut!

Sănătatea articulațiilor la câini - mai importantă decat ai fi crezut!

Află azi de ce câinii cu probleme de articulații nu trebuie să mai sufere și descoperă ce soluții practice sunt la îndemâna ta


Poate te numeri și tu printre numeroșii posesori de animale de companie care cred că din moment ce câinele lor nu se plânge, nu suferă. La fel cum nici oamenii nu exprima întotdeauna durerea sau disconfortul, de ce am crede ca prietenii nostri necuvantatori actioneaza altfel?

Chiar dacă unii câinii pot scheuna sau pot șchiopăta, ca răspuns la durere, problemele articulare ale acestor animale aduc adesea semne mai subtile și sunt neglijate sau neobservate chiar și de către cei mai bine intenționați părinți de patrupezi. Uneori ne vedem cainele cum a devenit “mai încet”, însă atribuim acest comportament îmbătrânirii - lucru extrem de fals! Nu lăsa ca semnalele clasice sau lipsa acestora sa iti deturneze atenția - este foarte probabil ca si câinele tău (indiferent daca șchiopătează sau nu) sa aiba probleme cu articulatiile. Acum este timpul să-i găsești sprijinul potrivit! In plus, vei descoperi in articolul de astazi si cateva solutii concrete prin care poti sa previi astfel de situatii de disconfort ulterior, chiar si pentru un animale ce este sanatos, fericit, activ si nu prezinta dureri de niciun fel. Nu degeaba este foarte des intalnit principiul din medicina care afirma “E MAI USOR SA PREVII IMBOLNAVIREA DECAT SA TRATEZI BOALA.”

Semne ale problemelor de articulatii la caini

  • Daca vrei sa ai o lista completa de semne ale acestor dureri, la cainele tau, poti parcurge urmatoarea lista. Aceasta enumerare iti poate arata foarte repede daca animalul tau de companie are nevoie de ajutor, din cauza durerilor sau disconfortului de care tocmai am vorbit mai inainte:
  • Urmareste semnele unei atitudini caracterizate de iritabilitate ridicata
  • Fii atent la momentele in care cainele ramane în urmă, in timpul plimbării
  • Se trezeste si se ridica mai greu dimineata? 
  • Alte semne includ: rigiditatea, șchiopătarea sauîncetinirea
  • Nevoia de a dormi sau lenevi mai mult
  • Diminuarea entuziasmului fata de jocuri și plimbări 
  • Reticența de a sări în mașină ori de a urca sau de a coborî scările 
  • Linsul excesiv al unei articulații dureroase
  • Semne vizibile precum umflarea unor articulații  
  • Pierderea masei musculare
  • Scheunatul la atingere
  • Realizarea de „salturi de iepuraș” în timpul alergării (sarituri inainte intr-o pozitie ghemuita)


Acum urmeaza proba practica - gandeste-te la aceste simptome; ori asigura-te ca de acum inainte, vei fi mai atent in a le observa, chiar din formele incipiente.
Nu lua prea usor aceasta problema - articulatiile nu sunt ceva “minor”, ci pot afecta intreaga calitate a vietii unui caine. Mai mult decat atat, netratate, aceste probleme pot sa duca la probleme extrem de grave, sa slabeasca sau chiar sa impiedice mobilitatea animalelor. Durerea va creste si in final, noi vom avea de platit interventii si tratamente mai agresive - precum operatiile chirurgicale.
Poate te intrebi, in acest moment - de unde au aparut toate aceste probleme? Sa fie ceva ereditar, din cauza rasei? Am gresit alimentatia? Joaca si obezitatea un rol aici? Sa fi fost la mijloc un accident sau o trauma netratata, poate de care nici nu am stiut? Ori este o chestiune doar legata de varsta?

O scurta explicatie - care sunt cauzele durerii de articulatii la câini
























Pentru ca mai sus tocmai am enuntat o multime de “piste”, este normal sa te intrebi acum - ce cauzează aceste probleme articulare la câini?

Un prim raspuns ar fi acesta - problemele articulare la câini se impart în două mari categorii: de dezvoltare și degenerative. Sa le explicam pe rand:
Problemele de dezvoltare au loc atunci când articulația sau ligamentul nu se dezvoltă corect, facandu-le să nu funcționeze cum ar trebui.
Afectiunile degenerative, pe de altă parte, fac ca ligamentele din jurul articulațiilor câinelui să „se deterioreze” (sau să regreseze) în timp. Similare cu cele ale oamenilor, articulațiile câinilor trebuie să fie îngrijite corespunzător (prin aspecte precum o nutriție adecvată, întinderi, exerciții fizice etc.) sau pot începe să slabeasca, sa se strice și să provoace disconfort câinelui. Exista mai multe boli care pot afecta articulațiile câinelui (am adunat aici cele mai des intalnite in literatura de specialitate si in materialele publicate de veterinari):

  1. Boli ale ligamentelor, tendoanelor sau mușchilor care se pot deteriora în timp
  2. Fracturi la nivelul articulației
  3. Tulburări congenitale (prezente de la naștere), cum ar fi sindromul Wobbler sau o rotula luxată
  4. Boli dietetice sau hormonale
  5. Tulburări metabolice
  6. Cancer
  7. Boli inflamatorii ale articulațiilor, cum ar fi boala Lyme sau artrita reumatoidă

 

Cum s-a ajuns aici? 


Sanatatea articulatiilor poate fi pusa in pericol dintr-o multime de cauze:

  • VÂRSTĂ
Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, cartilajul articular se va uza progresiv. Atat câinii seniori cat si câinii mai tineri pot suferi de probleme de articulații.
  • RASĂ
Anumite rase sunt mai predispuse la dezvoltarea afectiunilor de articulații. Rasele de câini „cu risc” includ Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Ciobanesti germani și Rottweilers.
  • GREUTATE EXCESIVA
Greutatea excesivă stresează excesiv articulațiile și cartilajul câinelui.
  • ACCIDENTE SAU TRAUME
Traumatismul cartilajului poate duce la articulații rigide mai târziu în viață și poate afecta negativ mobilitatea.
  • DEFECTE CONGENITALE SAU EREDITARE
Unele rase pot avea condiții congenitale sau ereditare care le fac mai predispuse la dezvoltarea problemelor de articulații mai târziu în viață.

Exista solutii pentru a diminua durerea si a investi corect in insanatosirea articulatiilor la cainii nostri?


Aceasta intrebare fireasca, ce vine dupa ce am aratat simptomele si cauzele durerii de articulatie, are nevoie de un raspuns complet si de asigurarea ca “da, exista sprijin!” Sunt la dispozitia noastra o serie de solutii, de abordari si de lucruri pe care le putem incerca, pentru a stopa suferinta prietenilor nostri necuvantatori. Durerea cronica nu este ceva ce ar trebui sa aduca suferinta si sa distruga calitatea vietii nici unei fiinte, mai ales cand este in grija noastra si avem la indemana mijloacele potrivite de a schimba lucrurile. 

Nu trebuie sa mergem “pe ghicite”. Pana acum, stiința ne-a oferit o gamă întreagă de opțiuni ce pot diminua durerea asociată cu problemele articulare la câini. Sa incepem cu inceputul...
Dacă câinele tau a fost diagnosticat cu dureri articulare, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru el este să te asiguri că are o greutate optima. De ce? Nu este un secret - obezitatea este o mare problemă la câini (dupa cum spuneam mai sus), iar aceasta greutate excesivă pe care organismul o adauga pe articulațiile câinelui tau va agrava semnele de artrită. Un câine supraponderal va avea de indurat mult mai multa durere decat un câine slabut. Pierderea în greutate poate reduce semnificativ semnele asociate cu durerile articulare la mulți câini. Întrebați medicul veterinar dacă câinele tau ar trebui să slăbească și concepeti un plan de slăbire, dacă este necesar. Dacă ați început deja un program de scădere în greutate, dar nu ajungeți nicăieri, poate este momentul sa treceti la un alt aliment pentru scăderea în greutate.
Durerile articulare pot fi, de asemenea, controlate prin utilizarea de medicamente antiinflamatoare. Aceste medicamente sunt disponibile pe bază de rețetă numai de la medicul veterinar si nu ar trebui sa fie utilizate in mod excesiv, deoarece pot avea efecte secundare sau pot masca probleme mai grave.  

O suplimentare potrivita poate fi cheia

Suplimentele pentru articulatii câștigă tot mai mult teren; exista acum, in anul 2021, tot mai mult  interes pentru aceste suplimente, in lumea canină, ca alternativă la medicamentele pentru durere ce sunt eliberate doar pe bază de rețetă. 

Descopera in magazin intreaga gama de produse de la Glyco Flex de la Vetriscience - un supliment pentru articulatii, de inalta calitate
 

De ce sa alegi aceste suplimente? Seria GlycoFlex reprezinta o colectie de produse de încredere, recomandate de medicii veterinari de peste 40 de ani. S-a dovedit clinic că GlycoFlex crește rezistența piciorului posterior la câini cu până la 41% în doar 4 săptămâni.

Aceste suplimente sunt impartite de producator in trei categorii (denumite GlycoFlex 1, 2 si 3), recomandate in functie de varsta ori de gravitatea problemelor pe care trebuie sa le abordeze. Articolele sunt disponibile ca:

  • Flacoane cu Tablete paletabile
  • Pungi cu Tablete gumate

Ambele variante sunt foarte gustoase si usor de administrat. De cele mai multe ori cainii le mananca singuri, fara a trebui sa intervenim fortat in administrarea lor. 

Formula GlycoFlex conține un amestec puternic de ingrediente dovedite pentru susținerea articulațiilor, inclusiv; condroitină, glucozamină și MSM. Ingredientul aparte este Perna canaliculus - un aliment verde, integral - midiile verzi - ce oferă elemente de bază pentru cartilaj și lichid sinovial, care mențin articulațiile protejate, lubrifiate și le ajuta funcționarea optima. Perna, provenit din apele curate din Noua Zeelandă, oferă acizi grași omega esențiali, glucozamină și aminoacizi care sunt echilibrați prin aportul si munca naturii, nu prin cea a chimistilor.

Sigure. Studiate. Eficiente. Formule veterinare. Recomandate de specialisti de peste 30 de ani.


Sprijinul pentru articulații GlycoFlex este disponibil în mai multe etape, astfel încât să te ajute sa obții nivelul adecvat de ajutor pentru animalul tau de companie. Iata cateva scurte prezentari si recomandarile producatorului, in ceea ce priveste administrarea:

GlycoFlex 1: Baza puterii incepe aici

Conceput pentru a încuraja o viață sanatoasa a articulaților, pentru toți câinii și in special pentru cei predispuși la probleme de sănătate ale șoldului și articulațiilor, GlycoFlex 1 include Perna canilicilus, glucozamină și dimetilglicină. Această combinație de midii verzi, glucozamină și DMG furnizează substanțele nutritive fundamentale necesare pentru a construi cartilajul sănătos și pentru a susține funcția articulară normală. GlycoFlex 1 este un supliment articular proactiv, excelent pentru câinii în creștere și activi.

Aceste delicioase tablete cu aroma de ficat de pui sunt recomandate de medici veterinari pentru pui si caini cu nevoie de o fundatie articulara buna de la varsta foarte mica.

Se recomandă utilizarea în timpul mesei sau imediat după masă. 

GlycoFlex 2: Tarie moderată

GlycoFlex 2 oferă suport articular potrivit pentru câinii de munca ori câini agili si competitivi, mai ales dacă acestia tocmai își încep stilul de viață activ. Această formulă include toate beneficiile GlycoFlex 1 plus MSM adăugat, care pot ajuta la disconfortul cauzat de activitatea de zi cu zi. GlycoFlex 2 este, de asemenea, recomandat pentru câinii care prezintă semne timpurii de îmbătrânire și disconfort la șold și articulații ori cei care au suferit interventii chirurgicale de ortopedie, ca medicatie post operatorie. Sunt prezente ca delicioase tablete cu aroma de ficat de pui. 


GlycoFlex 3: Rezistență finală

GlycoFlex 3 este recomandat câinilor activi pentru a susține sănătatea oaselor și articulațiilor, precum și a funcțiilor țesutului conjunctiv. Această formulă dovedită clinic include niveluri ridicate de glucozamină, MSM și Perna canaliculus pentru susținerea maximă a articulațiilor, precum și mangan, vitamina C și glutation (un compus implicat ca o coenzimă în reacțiile de oxidare  din celule) pentru o mai bună absorbție și un sprijin imunitar crescut. GlycoFlex 3 este recomandat și pentru animalele de companie care prezintă indicatori mai serioși de îmbătrânire și disconfort, precum și mobilitate limitată.

Aceste delicioase tablete cu aroma naturala de pui sunt recomandate de veterinari si post operator, in cazul chirurgiei ortopedice.

GlycoFlex Plus: rezistență maximă

Cel mai recent membru in familia GlycoFlex, GlycoFlex Plus oferă toate avantajele condroitinei (un compus care este un constituent major al cartilajului și al altor țesuturi conjunctiv) adăugat formulei GlycoFlex 3. Condroitina susține țesutul conjunctiv din articulație prin absorbția fluidului în articulație pentru o mai bună lubrifiere. Aceasta este cea mai avansată formulă de asistență articulară pentru sprijinul complet al sănătății articulare. GlycoFlex Plus este disponibil într-un supliment moale, usor de mestecat, cu aromă de rață - perfect pentru a satisface nevoile animalelor de companie care pot reacționa prost la produsele de pui.

La orice varsta, in orice conditii, alege suplimentele pentru articulatii GlycoFlex, in oferta farmaciei pentru caini Petmax.ro

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!