Ingrijirea corecta a blanii cainelui in functie de tipul acesteia

Ingrijirea corecta a blanii cainelui in functie de tipul acesteia
Indiferent dacă adopti ori cumperi un cățeluș de rasă, o rasă hibrida sau o corcitura, primul lucru pe care îl vei observa la acesta este tipul, culoarea și modelul blanii. Parul patrupedului se poate schimba pe măsură ce câinele se maturizează, deci este o idee bună să știți la ce să vă așteptați când acesta va crește. Tipul blanii variază între rase și afectează cantitatea necesară de schimbare a blănii și îngrijirea acestuia.

Iata cum poti aranja sau tunde blana cainilor, in functie de tipul acesteia:
  1. Cateii cu blana lunga (Bichon, Shih Tzu, Yorkshire) se pot tunde in functie de dorintele stapanilor.nu se recomanda niciodata tunsul foarte scurt, deoarece blana are rol atat de protectie a pliele, cat si rol in termoreglare.nu este obligatarie tunderea lor, deoarece ea poate fi intretinuta prin spalare cu sampon si balsam profesional; de asemenea este necesara o periere riguroasa, realizata atat la salon, cat si acasa, de catre proprietari.
  2. Cainii cu blana scurta (Beagle, Labrador, Pug, Rottweiler) - nu se recomanda a fi tunsi, desi blana lor are tendința de naparlire accentuata. La acestia este indicata imbaierea si folosirea furminatorului, pentru a estompa caderea parului.
  3. Cainii cu blana dubla (Pomeranian, Samoyed, Husky, Akita, Ciobanesc german) nu se tund. Cel de-al doilea strat de blana este foarte lipit de piele si asigura protectia acesteia. Datorită celor doua straturi de blana, exista tendința de incalcire! Solutia? O periere foarte deasa!  
  4. Cainii cu blana sarmoasa (Westie, Fox terrier, Scotish terrier) nu se tund. la ei se foloseste o tehnica speciala, trimatul, pentru a se pastra structura sarmoasa a firului de par.



























Sfaturi suplimentare de care trebuie sa tii cont
- Este important ca vizitele la salon sa inceapa la o varsta cat mai mica, dupa terminarea schemei de vaccinare, pentru ca animalutul sa se obisnuiasca cu rutina de spalat, periat, tuns, indeosebi cu zgomotele pe care le face masina de tuns si uscatorul.

Vino alaturi de cainele tau la Zuzivet, salon e frizerie canina si felina in Bucuresti!

Este indicat ca toaletarea blanitei sa se faca la intervale regulate, indiferent de sezon. Tunsul se poate realiza la intervale de 2-3 luni, iar intre vizitele la salon pentru tuns, este recomandat sa se faca vizite pentru spalat si periat. Spalatul cu sampoane profesionale, special create pentru particularitatile fiecarui tip de blana, permite bai dese, la 2-3 saptamani, intrucat acestea nu lezeaza pielea animalelor, ci sunt concepute sa o protejeze.

Comanda de aici cele mai potrivite sampoane si balsamuri pentru caini.

O atentie deosebita necesita si taiatul unghiilor si curatatul urechilor. Unghiile netaiate la timp cresc mult si pot deforma mersul cainelui sau se pot agata usor si se pot rupe, creand disconfort  si durere.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!