Greseli frecvente pe care le facem cu cainele nostru

Greseli frecvente pe care le facem cu cainele nostru

Greseli frecvente pe care le facem cu cainele nostru


            Cele mai frecvente greseli pe care le facem cu cainele nostru si pe care uneori nu le constientizam ca fiind greseli sunt urmatoarele:

1) Alimentatia neadecvata – din prea mult rasfat sau uneori din comoditate alegem pentru cainele nostru o alimentatie neadecvata. Fie ca alegem sa-I hranim cu resturi ramase de la mesele noastre sau alegem o hrana din comert plina de cereale si lipsita de proteina atata de necesara cainilor sau alegem sa le gatim noi fara a avea nici cea mai mica notiune despre nutritia cainilor si de ce au nevoie ca sa fie sanatosi.

2) Neacordarea de atentie – cainii sunt animale sociabile si dornice de interactiune cu stapanii lor. Spre deosebire de pisici ei au nevoie de atentia noastra aproape permanent. In lipsa ei tind sa devina anxiosi, tristi, agresivi.

3) Recompensarea excesiva sau inutila – Recompensarea cainilor nu se face pentru a ne aratata afectiunea pentru ei (pentru asta exista alte metode). Recompensele trebuie sa apara atunci cand incurajam/recompensam un comportament pe care-l dorim. Recompensandu-l des si inutil, gestul isi va pierde valoarea si va deveni ceva firesc precum hranirea cainelui.

4) Recompensarea cainelui cu alimente din dieta noastra – de preferat este sa cumparam din comert recompense care contin nutrienti si sunt special facute pentru ei. Recompensarea cainelui cu paine, covrigei nu este de preferat. Sa nu uitam ca pentru foarte multi caini, recompensa suprema este mingea. Asadar recompensele nu trebuie sa reprezinte neaparat un aliment.

5) Inexistenta regulilor – duce de cele mai multe ori la conflicte intre noi si patrupezii nostri. In functie de doleantele noastre si de modul nostru de a trai trebuie sa impunem anumite reguli patrupedului nostru si mai ales trebuie sa fim consecventi pentru a nu zapaci cainele.

6) Neactualizarea documentelor – duce la neplaceri mari atunci cand din greseala va pierdeti cainele si dvs nu ati actualizat in recs schimbarea numarului de telefon

7) Uitati de periajul dintilor la caini – sperand ca dental sticksurile  din comert inlocuiesc aceasta practica. De preferat este sa le folosim impreuna: periajul +  dental sticksurile

8) Lipsa plimbarilor in aer liber – scosul afara doar pentru a-si face nevoile timp de 10 minute nu este suficient pentru un caine. Incercati sa faceti zilnic cate o plimbare mai lunga impreuna cu patrupedul voastru, ba chiar sa mergeti intr-un tarc pentru caini pentru o repriza de joaca.

9) Oasele – NU dam oase cainilor sa le roada decat daca sunt oase mari NUMAI de vita si NUMAI crude. NICIODATA fierte. Chiar si asa le dam sub atenta supraveghere. In niciun caz nu dam cainilor oase de pui, curcan, porc, oaie etc

10) Pedepsirea – Dezacordul asupra unui comportament se face numai la momentul in care se produce. Niciodata dupa un anumit timp (vii acasa de la serviciu si vezi un papuc ros). Cainele nu va sti cu ce anume a gresit. Dezacordul nu se face prin pedepsirea fizica a cainelui si nici prin tipete. Dezacordul se exprima ferm prin intermediul unor comenzi specifice : “nu”, “nu ai voie” etc. Acestea trebuie repetate de fiecare data cand se repeta un anumit comportament nedorit, trebuie sa fiti consecventi pentru ca patrupedul sa stie cu ce sa le asocieze.

11) Il lasi vara in masina in parcare – NICIODATA nu se face asa ceva chiar daca ii lasi geamurile intredeschise, chiar si pentru 5 minute. Caldura dintro masina incinsa ii poate fi fatala

12) Nu exagera cu igiena – Cainelui trebuie sa ii asiguram o toaleta adecvata. Asta inseamna ca periajul si toaletarea lui nu trebuie sa lipseasca. Totusi, nu imbaiem cainele daca nu e necesar si daca putem doar sa I curatam labutele cand vine de afara sau doar botul daca se murdareste de mancare, e de preferat sa o facem. Nu vopsim blana cainelui si nici nu-I dam unghiile cu oja. Fie ea si speciala de caini. Da, exista asa ceva.

13) Copiii – da, sunt ai nostri, ii iubim dar avem grija la modul in care interactioneaza cu cainele pe care il avem. Din stangacie, neatentie, nicidecum din rautate, copiii mici tind sa si exprime afectiunea fata de caini intr-un mod mai bizar. Ii apuca de coada, urechi, de gat si asta se poate sa nu fie chiar pe placul cainelui.

14) Nu scoatem cainele afara fara lesa – oricat de multa incredere avem in cainele nostru si in programul de dresaj terminat, nu iesim afara cu cainele fara lesa. Cainii oricat de dresati ar fi, pot fi imprevizibili la anumiti stimuli. Este vorba de siguranta lui, scoatem lesa numai in tarcurile speciale pentru caini sau in locurile in care nu exista strazi, masini, alte animale si avem certitudinea ca nu exista ceva care l-ar putea rani

15) Vizita la veterinar – nu trebuie facuta doar atunci cand cainele se simte rau. Du-l la control la veterinar periodic pentru un control de rutina, pentru un set de analize de sange pentru a putea preintampina anumite neplaceri. Mai bine prevenim decat sa tratam, nu?

16) Stresul nostru – nu-l rasfrangem asupra cainelui cand venim acasa dupa o zi lunga de munca. Ritmul vietii noastre poate fi unul foarte alert si nu de putine ori venim acasa dupa o zi de munca obositi si stresati. Nu uitam ca patrupedul nostru a asteptat venirea noastra acasa toata ziua si bucurie mai mare ca asta nu exista. Nu-l incarcam pe el cu stresul nostru si nici nu ne suparam/razbunam pe el pentru ziua mai putin placuta pe care am avut-o

Astea sunt doar cateva greseli frecvente pe care le facem fara sa ne dam seama de cele mai multe ori. Daca aveti si voi exemple de astfel de greseli, nu ezitati sa ni le spuneti 

 

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!