Merial Broadline Cat S, < 2.5 kg, 3 pipete

-15%
120,10 Lei 102,10 Lei
Broadline Cat este un produs antiparazitar extern pentru pisici, care are actiune impotriva cestodelor, nematodelor si ectoparazitilor, cu efect in 24 de ore de la aplicare.

Cantitate: 3 Pipete


Stoc epuizat
Cod Produs: MER-2 Ai nevoie de ajutor? 0215558662 / 0770746657
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Review-uri (0)

Broadline Cat este un produs antiparazitar extern pentru pisici, care are actiune impotriva cestodelor, nematodelor si ectoparazitilor, cu efect in 24 de ore de la aplicare.

INGREDIENTE:

BROADLINE soluţie spot-on Volumul unităţii dozate (ml) Fipronil (mg) S-methoprene (mg) Eprinomectin (mg) Praziquantel (mg)
Pisici <2,5 kg 0,3 24,9 30,0 1,20 24,9
Pisici de 2,5-7,5 kg 0,9 74,7 90,0 3,60 74,7

 

Excipienti:

Butilhidroxitoluen (E321) 1 mg/ml.

Pentru lista completa a excipientilor, vezi sectiunea 6.1.

 

FORMA FARMACEUTICA

Solutie spot-on.

Solutie limpede incolora sau de culoare galbena.

PARTICULARITATI CLINICE

Specii tinta

Pisici.

Indicatii pentru utilizare, cu specificarea speciilor tinta

Pentru pisici infestate sau in pericol de a fi infestate concomitent cu cestode, nematode si ectoparaziti. Produsul este indicat in mod special in cazul in care toate cele trei grupuri sunt vizate in acelasi timp.

Ectoparaziti

 • Tratamentul si profilaxia infestatiilor cu purici (Ctenocephalides felis). Elimina puricii in 24 de ore de la aplicare. Un tratament ofera protectie impotriva unei noi infestatii timp de cel putin o luna.
 • Prevenirea contaminarii mediului cu purici prin inhibarea dezvoltarii puricilor aflati in toate stadiile de dezvoltare (oua, larve si pupe) timp de peste o luna.
 • Produsul poate face parte din strategia de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP).
 • Tratamentul si profilaxia infestatiilor cu capuse (Ixodes ricinus).Elimina capusele in 48 de ore de la aplicare. Un tratament ofera protectie impotriva unei noi infestatii timp de pana la 3 saptamani.

 

Cestode

 • Tratamentul infestatiilor cu viermi plati (cestode) (Dipylidium caninum, Taenia taeniaeformis, Echinococcus multilocularis).

Nematode

 • Tratamentul infestatiilor cu nematode gastrointestinale (larve L3, L4 si adulti de Toxocara cati, larve L4 si adulti de Ancyclostoma tubaeforme si formele adulte de Toxocara leonina si Ancyclostoma brazilienze).
 • Tratamentul infestatiilor cu viermii vezicii urinare (Capillaria plica).
 • Prevenirea dirofilariozei cardiace (larve de Dirofilaria immitis) timp de o luna. 

Contraindicatii

Nu se utilizeaza pentru animale bolnave sau in convalescenta.

Nu se utilizeaza pentru iepuri.

Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari speciale pentru fiecare specie tinta

La aplicarea produsului, atentie deosebita trebuie acordata raselor cu blana lunga astfel incat sa se asigure aplicarea produsului direct pe piele si nu pe blana, in caz contrar produsul va avea o biodisponibilitate redusa si astfel o eficacitate redusa.

Este foarte important ca aplicarea produsului medicinal veterinar sa se faca pe piele intr-o zona in care animalul nu poate sa linga produsul. De asemenea, sa ne asiguram ca animalele nu se ling unul pe celalalt dupa tratament.

Nu exista date disponibile, cu privire la efectul imbaierii/samponarii asupra eficientei produsului, la pisici. Cu toate acestea, contactul animalului cu apa pentru scurt timp o data sau de doua ori pe luna, dupa aplicarea produsului este putin probabil sa reduca in mod semnificativ eficacitatea produsului. Ca masura de precautie, se recomanda ca animalul sa nu fie imbaiat timp de 2 zile dupa aplicarea produsului.

Dupa tratamentul cu BROADLINE, capusele sunt in general omorate in 48 de ore de la infestatie fara sa realizeze activitatea hematofaga. Cu toate acestea, este posibil ca unele capuse sa ramana pe animal si din acest motiv, nu poate fi exclusa complet transmiterea unor boli infectioase.

Infestatia cu viermi plati poate recidiva daca nu se realizeaza controlul gazdelor intermediare cum ar fi puricii, soareci etc.

Rezistenta parazitilor la o anumita clasa de medicamente antiparazitare se poate dezvolta ca urmare a utilizarii frecvente a unui compus din acea clasa. De aceea, trebuie luate in considerare informatiile disponibile referitoare la susceptibilitatea actuala a speciei tinta pentru a limita posibilitatea unei viitoare selectii a rezistentei.

Pisicile care traiesc in zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara sau cele care au calatorit in

astfel de zone, pot fi infestate cu dirofilarii adulte. Cu toate ca produsul poate fi administrat pisicilor infectate cu dirofilarii adulte, nu a fost stabilit niciun efect terapeutic impotriva dirofilariilor adulte Dirofilaria immitis. De aceea se recomanda ca toate pisicile cu varsta de 6 luni sau peste 6 luni, care traiesc in zone endemice de dirofilarioza cardiovasculara, sa fie testate pentru a vedea daca sunt infestate cu dirofilarii adulte inainte de aplicarea produsului profilactic.

Precautii speciale pentru utilizare

Precautii speciale pentru utilizare la animale

Exclusiv pentru aplicare spot-on. A nu se injecta, a nu se administra oral sau pe orice alta cale de administrare. A se evita contactul cu ochii pisicii.

Siguranta produsului nu a fost testata pentru intervale mai mici de 2 saptamani sau la pui de pisica cu greutatea sub 0,6 kg si/sau varsta de 7 saptamani.

Produsul nu este destinat utilizarii la caini. Anumite rase de caini pot avea o susceptibilitate crescuta la lactonele macrociclice, care pot produce efecte neurotoxice. Ingerarea de catre rase ca Collie, Caini ciobanesti englezi si rase mixte sau inrudite cu acestea trebuie astfel evitata.

Echinococoza reprezinta un risc pentru oameni si este una din bolile monitorizate de Organizatia mondiala pentru sanatate animala (OIE).

Precautii speciale care trebuie luate de persoana care administreaza produsul medicinal veterinar la animale

A nu se fuma, bea sau manca in timpul manipularii produsului.

A se spala bine mainile dupa utilizare.

Aplicatoarele nefolosite trebuie depozitate in ambalajul intact al blisterului.

A se evita contactul degetelor cu continutul aplicatorului. Daca acest lucru se intampla, spalati cu apa si sapun. In caz de contact accidental cu ochii, clatiti temeinic cu apa deoarece produsul poate cauza iritatii oculare usoare. Daca iritatiile oculare persista sau apar efecte adverse, solicitati sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului sau eticheta.

A se evita manipularea animalului pana nu se usuca locul in care a fost aplicat produsul, de asemenea copiii nu trebuie sa se joace cu animalele in aceasta perioada. De aceea se recomanda ca animalele tratate recent sa nu doarma cu stapanii, mai ales cu copiii.

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la oricare din substantele active sau excipienti nu trebuie sa manipuleze acest produs medicinal veterinar.

Reactii adverse (frecventa si gravitate)

Dupa tratament, temporar blana poate capata un aspect lipicios la locul aplicarii.

Pot aparea reactii usoare si trecatoare la nivelul pielii la locul aplicarii produsului (alopecie locala, prurit).

Daca pisica se linge pe blana dupa tratament, poate fi observata salivatie excesiva temporara.

Ingerarea produsului poate duce la voma si/sau simptome neurologice trecatoare cum sunt ataxia, dezorientarea, apatia si dilatarea pupilei.

Toate aceste simptome se rezolva spontan in 24 de ore. Aplicarea corecta va minimaliza aparitia acestor reactii (vezi sectiunea 4.9).

Utilizare in perioada de gestatie, lactatie sau in perioada de ouat

Siguranta produsului medicinal veterinar nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei. Studiile de laborator pentru fiecare substanta activa efectuate pe sobolani si iepuri nu au demonstrat efecte teratogene, feto–toxice, materno-toxice. A se utiliza numai in conformitate cu evaluarea risc/beneficiu a medicului veterinar.

Interactiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interactiune

Nu se cunosc.

Cantitati de administrat si calea de administrare

Administrare spot-on.

Produsul trebuie utilizat numai daca infestatia mixta este confirmata sau daca exista riscul de infestatie mixta cu ectoparaziti si nematode (inclusiv pentru prevenirea dirofilariozei) si cand este indicat un tratament concomitent impotriva cestodelor. In absenta riscului de contaminare concomitenta, se recomanda ca prima solutie de tratament un paraziticid cu spectru de actiune restrans.

Indicatia in utilizare trebuie adaptata in functie de nevoile pisicii determinate de evaluarea clinica, modul de viata al animalului si situatia epidemiologica locala (inclusiv riscurile zoonotice acolo unde este cazul) astfel incat sa fie utilizat exclusiv in situatiile de infestatie sau risc de infestatie mixta.

Tratamentul nu trebuie extrapolat de la un animal la un altul fara avizul medicului veterinar.

Dozare:

Dozele minime recomandate sunt 10 mg/kg greutate corporala pentru fipronil, 12 mg/kg pentru (S)‑methoprene, 0,5 mg/kg pentru eprinomectina si 10 mg/kg pentru praziquantel.

Alegeti aplicatorul potrivit in functie de greutatea pisicii.

Greutatea pisicii

Volumul unitatii dozate(ml)

Fipronil (mg)

S-methoprene (mg)

Eprinomectin (mg)

Praziquantel (mg)

< 2,5 kg

0,3

25

30

1,2

25

2,5‑7,5 kg

0,9

75

90

3,6

75

> 7,5 kg

Combinatia adecvata de aplicatoare

 

Metoda de administrare:

Folositi foarfeca pentru a taia blisterul de-a lungul liniei punctate, dupa care trageti de folie.

Scoateti aplicatorul din ambalaj si tineti-l cu varful in sus. Trageti pistonul inapoi incet, rotiti si scoateti capacul. Faceti carare prin blana in zona mediana a gatului, intre baza craniului si omoplati astfel incat sa fie vizibila pielea. Pozitionati varful aplicatorului pe piele si aplicati intreg continutul direct pe piele intr-un singur loc.

Pentru prevenirea dirofilariozei cardiovasculare (larve Dirofilaria immitis), produsul se va aplica incepand cu 1 luna inainte de prima expunere la tantari.

 

Supradozare (simptome, proceduri de urgenta, antidoturi), dupa caz

S-a demonstrat siguranta in utilizare la pui de pisica sanatosi cu varsta de 7 saptamani sau mai mari care au primit o doza de pana la 5 ori mai mare decat doza maxima admisa (ex. de pana la 15 ori doza recomandata) tratati de pana la 6 ori, la intervale de patru saptamani. S-a demonstrat de asemenea siguranta in utilizare la pisici adulte sanatoase tratate de 3 ori la intervale de 2 saptamani cu o doza de pana la 5 ori doza recomandata. Pot fi observate semne neurologice tranzitorii cum ar fi ataxia, dezorientarea, apatia si pupile dilatate, care de obicei se rezolva spontan a doua zi. De asemenea, in cazuri izolate pot aparea la puii de pisica si pisici adulte salivatie trecatoare si/sau voma.

Pisicile infectate cu adulti de dirofilaria au tolerat pana la de 3 ori doza maxim admisa (ex. de pana la 9 ori doza recomandata), 3 tratamente la intervale de 4 saptamani, fara niciun efect advers.

Timp de asteptare

Nu este cazul.

PROPRIETATI FARMACOLOGICE

Grupa farmacoterapeutica: produse antiparazitare; Codul veterinar ATC: QP54AA54.

Acest produs medicinal veterinar este o solutie insecticida si acaricida de uz topic, care contine ingredientele active fipronil (adulticid) si (S)-methoprene (ovicid si larvicid) in combinatie cu endectocidul, eprinomectina si cestocidul praziquantel care completeaza spectrul larg cu actiune impotriva nematodelor gastrointestinale, viermilor pulmonari si plati si viermilor vezicii urinare.

Proprietati farmacodinamice

Fipronil este un insecticid si acaricid apartinand familiei fenil-pirazol. Fipronil si metabolitul acestuia, fipronil sulfona actioneaza la nivelul canalelor ionice de clor activate de liganzi, in special cele activate de neurotransmitatorul acid gamma amino butiric (GABA), precum si prin desensibilizarea (D) si nedesensibilizarea (N) canalelor ionice activate de glutamat (Glu, canalele ionice de clor unice activate de liganzii nevertebratelor), blocand astfel transferul pre- si post-sinaptic al ionilor de clor prin membrana celulara. Astfel, rezulta o activitate necontrolata a sistemului nervos central al insectelor si acarienilor, urmata de moartea acestora.

(S)-Methoprene este un regulator de crestere al insectelor (RCI) care face parte din clasa compusilor cunoscuti sub denumirea de analogi ai hormonului juvenil care inhiba dezvoltarea insectelor aflate in stadii imature. Acest compus imita actiunea hormonului juvenil, afectand dezvoltarea puricilor aflati in stadii imature, ducand in final la moartea acestora. Activitatea ovicida a (S)-methoprene la nivelul corpului animalului gazda are loc fie prin penetrarea directa a cojii oualor proaspat depuse, fie prin absorbtie prin cuticula puricilor adulti. (S)-Methoprene este de asemenea eficient in blocarea dezvoltarii larvelor si pupelor de purici, ceea ce previne contaminarea mediului in care traiesc animalele tratate, cu purici aflati in stadii imature de dezvoltare.

Eprinomectina este un membru al clasei lactonelor macrociclice al endectocidelor. Compusii acestei clase se leaga selectiv si cu o afinitate ridicata de canalele ionilor de clor care se gasesc in celulele musculare si nervoase. Aceasta duce la o crestere a permeabilitatii membranei celulare fata de ionii de clor cu hiperpolarizarea celulelor nervoase sau musculare rezultand paralizia si moartea parazitului. S‑a demonstrat ca spectrul eficacitatii eprinomectinei la pisici acopera nematodele gastrointestinale si extraintestinale.

Praziquantel este un derivat sintetic din pirazino – isochinolina care are actiune impotriva viermilor plati. Praziquantel este asimilat rapid de catre paraziti si afecteaza permeabilitatea membranei cestodelor influentand fluxurile de cationi bivalenti, in mod special homeostazia ionilor de calciu, care este responsabila pentru contractia musculara rapida si vacuolizare. Acest lucru duce la deteriorarea severa a tegumentului parazitului, contractii si paralizie, intreruperea metabolismului si in final duce la moartea si detasarea parazitului. Fragmente dezintegrate sau partial digerate se pot vedea ocazional in fecale.

Particularitati farmacocinetice

Actiunea ectoparazitara a Fipronil si (S)-methoprene este realizata prin contactul direct cu ectoparazitii,  nu prin expunere sistemica. Dupa o singura aplicare topica a produsului, substantele active au fost detectate in zone variate ale corpului pisicii, inclusiv in regiunea caudala inca din prima zi de dupa aplicare, indicand distributia de la locul aplicarii (intre cap si omoplati) pe tot corpul animalului.

Fipronil sulfone, ca derivat al fipronil, se gaseste de asemenea si la nivelul blanii. Concentratiile de fipronil, fipronil sulfon si (S)-methoprene de la nivelul blanii scad cu timpul dar raman detectabile timp de cel putin 42 de zile dupa administrare. Aplicarea topica, cu o potentiala expunere orala din cauza linsului, a dus la o absorbtie sistemica partiala care descreste in timp. Varful concentratiilor plasmatice din fractiunile absorbite de Fipronil si (S)‑methoprene sunt atinse in 8 pana la 9 ore.

Fata de celelalte specii, fipronil sulfone nu se formeaza in pisica. Fipronil se excreta in principal in fecale sub forma nemodificata. (S)-methoprene, imediat ce este absorbit, este rapid metabolizat si eliminat.

Eprinomectina si praziquantel actioneaza la nivel sistemic, atingand varfurile de concentratie plasmatica in 48 si respectiv 6 ore de la tratament, concentratiile maxime medii fiind (Cmax) de 20,1 ng/ml pentru eprinomectina si 157 ng/ml pentru praziquantel.

Odata absorbita, eprinomectina se leaga strans de proteinele plasmatice (> 99%), se absoarbe foarte putin in sange si se distribuie foarte bine la nivelul tesuturilor. Metabolismul ei este limitat si se elimina mai ales nemodificata, prin fecale. Timpul mediu de injumatatire al acestui compus este de 4,75 de zile. Praziquantel se distribuie moderat la nivelul tesuturilor si in proportie de aproximativ 64‑84% se leaga de proteinele plasmatice. Praziquantel este metabolizat in ficat dupa care este excretat la nivel renal. Timpul mediu de injumatatire este de 3,08 zile pentru praziquantel.

Testele in vitro de metabolism si studiile in vivo au demonstrat ca nu exista nicio interactiune farmacodinamica si farmacocinetica intre fipronil, (S)‑methoprene, eprinomectina si praziquantel.

 

PARTICULARITATI FARMACEUTICE

Lista excipientilor

Glicerol formal

Edetat disodiu (E385)

Galat de propil (E310)

Acid tiodipropionic

Dimetil Isosorbide

Butilhidroxitoluene (E321)

Incompatibilitati

Nu se cunosc.

Perioada de valabilitate

Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar asa cum este ambalat pentru vanzare: 24 de luni

 

Precautii speciale pentru depozitare

A se pastra in ambalajul original ferit de lumina.

A se pastra aplicatorul in ambalajul intact al blisterului.

Alicatoarele deschise trebuie eliminate ca deseuri imediat.

Natura si compozitia ambalajului primar

Unitate de dozare ca aplicator sub forma de seringa (ciclo olefin copolimer siliconizat transparent (COC)) continand 0,3 ml sau 0,9 ml de produs, inchisa cu dop de polimer si ambalat in blistere individuale de plastic.

Cutie de carton continand 1, 3 sau 4 aplicatoare (fiecare de 0,3 ml)

Cutie de carton continand 1, 3, 4 sau 6 aplicatoare (fiecare de 0,9 ml)

Nu toate dimensiunile de ambalaj pot fi comercializate.

Precautii speciale pentru eliminarea produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deseurilor provenite din utilizarea unor astfel de produse

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deseu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate in conformitate cu cerintele locale.

A nu se contamina lacurile sau cursurile de apa cu produsul sau cu ambalajele goale datorita pericolului pentru pesti si alte organisme acvatice.

 

ATENTIE: Se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.

Varsta: Adult

Tip prezentare: Pipeta

Actiune: Pureci, paduchi, Larve Pureci

Bucati Set: 3 bucati

Greutate Pisica: Nu

Denumire Brand: Merial

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni-Vineri 9-16:30

0215558662 0770746657 contact@petmax.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!