Menu
A+ A A-

Papagali - Perusi

  • Scris de Petmax Romania
  • Categorie: Stiri
  • Afişări: 4481

perusi-002

     Perusii (Melopsittacus undulatus) isi au originea in Australia unde pot fi gasiti si acum in salbaticie mai ales in zonele uscate, unde traiesc de peste cinci milioane de ani. In salbaticie perusii sunt de culoare verde si galbena cu marcaje negre pe ceafa, spate si aripi. In captivitate s-au obtinut perusi de diverse culori: albastru, alb, galben, gri etc. Aceasta specie fost inregistrata pentru prima oara in 1805, devenind in zilele noastre unul dintre cele mai populare animale de companie dupa pisica si catel.

 perusi-007

     In salbaticie perusii au in medie 18 cm lungime, cantaresc 30-40 grame si prezinta o culoare verde deschis a trunchiului in timp ce spatele si aripile sunt de culoare neagra cu marcaje galbene. Fruntea si capul sunt galbene la adulti iar la puiet se gasesc benzi negre catre cioc, puii prezinta penajul adultilor in jurul varstei de 4 luni.

perusi-006

Sexul perusilor este dat de culoarea de deasupra ciocului, la masculi fiind albastru iar la femele fiind maroniu deschis, maroniu inchis (in perioada reproducerii) sau roz la femelele tinere. In general se poate afla cu siguranta sexul perusilor dupa varsta de 6 luni. De obicei, la masculi, odata cu inaintarea in varsta albastrul devine mai inchis, in timp ce la femele culoarea maronie de deasupra ciocului se inchide la culoare.

Pentru a afla informatii utile despre perusi va recomand sa accesati casacuperusi.wordpress.com, un blog foarte interesant, creat de un pasionat al acestor pasari minunate. 

Acum a venit momentul sa ne distram alaturi de prietenii nostri cu pene frumos colorate, va prezentam videoclipuri cu perusi si poze cu perusiEnjoy! 

FacebookTwitterStumbleupon