Menu
A+ A A-

Canari de cantec

  • Scris de Petmax Romania
  • Categorie: Canari
  • Afişări: 6969

canari-de-cantec

Toti canarii de sex masculin pot canta, dar numai anumite rase sunt crescute si inmultite in mod special pentru a canta. Canarul originar provine din Insulele Canare, este de culoare verzui-bruna, si a fost domesticit initial special pentru a canta.

Odata cu aparitia unei mutatii de culoare, unii dintre ei devenind galbeni, canarii au devenit interesanti pentru culoarea si aspectul lor. Au fost dezvoltate mai multe tipuri de canari, dar toate tipurile de canari se incadreaza in trei categorii principale: canari de culoare, canari de cantec si canari de postura.

Canarii de culoare vin in diferite nuante precum galben, orange, roz, alb, etc. Acestia sunt mai mari si mai frumosi decat canaarii salbatici si apreciati in principal pentru coloritul penelor.

Canarii de postura sunt judecati dupa marime, forma, textura penelor, postura si dupa mutatii neobisnuite. Acestia prezinta culori diferite, dar sunt apreciati in principal pentru marimea si forma lor.

Canarii de cantec sunt dezvoltati pentru a canta intr-un mod cat mai placut si liber. Unora le vine greu sa creada ca acesti canari pot fi dezvoltati genetic pentru a canta, dar aceasta calitate este mostenita la fel cum este mostenita marimea si culoarea.

Cantecul canarilor este influentat si de mediul inconjurator in acelasi mod in care hrana influenteaza marimea canarilor de postura. Abilitatea de a canta anumite triluri este mostenita, dar tinerii masculi au nevoie sa auda triluri cantate de masculi adulti pentru a le canta corect.

Atat masculii cat si femelele pot incepe sa cante de la varsta de patru saptamani, dar acesta este un cantec “firav” de pui. De obicei femelele incep sa cante dupa varsta de sase luni.

Se doreste ca acesti canari sa aiba trilul liber, de lunga durata, variat (diversificat), dinamic si cu un ton placut. Se considera defecte, trilul scurt, intrerupt, monoton si intepator. Bineinteles ca exista preferinte personale, insa acesti canari de cantec trebuie sa aiba trilul placut.

Exista concursuri in care participa canari de cantec, coliviile in care participa sunt standard, ordinea fiind aleasa aleatoriu, cei din juriu nestiind propietarul canarului care canta. Canarii canta de obicei la rasarit, asa ca aceasta caracteristica a lor este folosita la concursuri, pasarile sunt tinute intr-o lumina scazuta pana la momentul concursului, momentul in care sunt asezati intr-o lumina mai puternica acestia incep sa cante. 

Triluri Canari

FacebookTwitterStumbleupon